Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.08.2012, 04:21:20
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Biserica nu s-a ocupat de 2000 de ani de cei din afara Bisericii, ci de cei din Biserica. De aceea nu au fost sinoade despre invatatura musulmana, hindusa, gnostica, etc. Pentru ca nu avea importanta ce rataciri erau in afara Bisericii, ci doar cele ce afectau pe credinciosi si mantuirea.
Ecumensimul aduce o gandire deformata, protestanta, asupra ortodoxiei. Nu s-ar tot spune daca multi ortodocsi nu ar fi capatat aceste invataturi protestante. Pentru ortodocsi in primul rand se scriu aceste lucruri despre alte culte, pentru ca unii au ajuns sa creada ca protestantii liberali ca nu are importanta invatatura dreapta, ci doar practica. IPS Antonie Plamadeala si toti sfintii spun ca dreapta invatatura este obligatorie pentru mantuire, si asta pentru ortodocsi, cu atat mai mult pentru eterodocsi.
Deci in primul rand pentru ortodocsi sunt spuse toate acestea. Dar si pentru eterodocsi, ca sa afle adevarul cine vrea sa auda, sa se poata mantui. Cel ce iubeste pe cineva care nu e ortodox ii spune ca adevarul e in ortodoxie si trebuie sa vina in Biserica Ortodoxa ca sa se poata mantui, cel ce ii spuen ca poate sa stea la el in cult nu stie ce spune, de fapt face lucrarea vrajmasului, crezand ca face un bine, isi face un mare pacat.
In toate religiile exista si o cat de mica parte adevarata, dar nu are nicio importanta, e ca si cu oamenii si castravetele, ca au cam acelasi procentaj de apa, asta nu inseamna ca si castravetii sunt ca noi. Si Arie avea 99% din invatatura ortodoxa.
Primii crestini s-au mantuit cu ceea ce scrie in Biblie, fara nici o alta invatatura suplimentara. Daca ei s-au mantuit, oricine altul se poate mantui exact in acelasi mod. Iar multi nu vor decat mantuirea, nu-i intereseaza mai mult. Este foarte simplu conceptul. Si este scris si in Biblie:

"Din zilele lui Ioan Botezatorul pana acum imparatia cerurilor se ia prin straduinta si cei ce se silesc pun mana pe ea".

Ce faceau cei din zilele lui Ioan Botezatorul? Nu faceau altceva decat sa creada, sa se lepede de pacate, sa se boteze cu apa si Duh Sfant si sa persiste in aceasta lasare de pacate, in frangerea painii si in rugaciune. Foarte simplu, insa exact aceasta simplitate care ii atrage pe protestanti este respinsa de ortodocsi fiind convinsi ca fara toate textele incondeiate ortodoxe nu ar exista Har. Gandul omului nu este insa si gandul lui Dumnezeu ci gandul Lui este cel citat mai sus. De aceea grija omului trebuie mai degraba sa fie straduinta si silirea pentru a pune mana pe Imparatie.

Ajung mereu la concluzia ca se vorbeste mult si se face putin, iar meteahna asta a multei vorbiri eu am prins-o la ortodocsi din pacate.

Dar acum ca imi sunt toate mai clare in ceea ce cautam, prefer sa trec la fapta de acum inainte si sa dispar cat de mult posibil din virtual.

Va multumesc tuturor pentru ceea ce ati impartasit cu mine, bune si mai putin bune!
Multa pace!

Last edited by Tartaruga; 19.08.2012 at 04:35:24.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2012, 06:17:56
Decebal Decebal is offline
Banned

Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Cat despre ceea ce cred ortodocsii despre protestanti eu m-am lamurit ca nu-i adevarat pentru ca am vorbit direct cu ei si nici vorba sa fie cum ziceti. Nici la ei nu exista mantuire fara Har, fara credinta, fara fapte, fara botez, fara Spovedanie, fara Impartasire etc. Tocmai ca ei se tin de Biblie, fac studiu biblic mult mai intens decat catolicii si ortodocsii, si nu il fac doar pentru a pierde timpul ci pentru a pune in practica cele din Biblie iar in Biblie scrie absolut totul necesar omului pentru mantuire, nu lipseste absolut nimic.
Nu știu dacă în Biblie scrie chiar totul, dar faptul că scrie ceea ce scrie nu înseamnă că interpretarea celor scrise este cea corectă, cea adevărată. Interpretarea Bibliei se face în cheia și duhul Sfintei Tradiții, ori tocmai asta este ceea ce resping protestanții din principiu, mai mult neoprotestanții. Nu contest că se fac confuzii între diverse tradiții și Sfânta Tradiție, dealtfel nu este deloc ușor de păstrat Tradiția Sfântă, dar astea nu sunt motive pentru rupere de Biserică în comunități separate, protestante.

Protestanții, cu toată credința lor heterodoxă și chiar eretică, nu reprezintă totuși Biserica lui Christos. Sunt prea multe dovezi care arată diferențele între Biserica Ortodoxă și comunitățile sau sectele protestante. Ceea ce clamează protestanții nu este ceva ce ortodocșii nu fac sau nu pot să facă; minunile harului dumnezeiesc lucrate în Biserica Ortodoxă sunt însă lucruri care nu apar, nu au apărut și nu pot apărea în acele comunități. Chiar în urmă cu câțiva ani a avut loc o minune dumnezeiască de izvorâre de mir de la niște moaște din pușcăriile comuniste de la Aiud, moaște pe care le avea Danion Vasile. Așa ceva la protestanți nu se vede și nu se poate vedea. Pe de altă parte și dacă s-ar consideră botezul lor valid, deși lucrurile sunt foarte problematice, tot ar fi lipsiți de alte Sfinte Taine precum și de Sfânta Tradiție. Ei sunt lipsiți de Duhul adevăratei înțelegeri a Sfintei Scripturi fiiind rupți de Biserica Duhului. Cu toată așa zisa lor credință sunt departe de credința cea adevărată, sunt departe de deplinătatea harului, sunt departe de plinătatea adevărului, sunt departe de Biserică. Nu întâmplător protestanții nu au sfinți, așa cum are Biserica Ortodoxă; nivelul lor maxim la care pot ajunge este cu mult inferior nivelului la care se poate ajunge în Biserica Ortodoxă.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2012, 10:52:52
Banned

Implicit

Citat:
Din punctul meu de vedere, treapta cea mai superioara a rugaciunii este tocmai aceea in care omul nu mai doreste altceva decat sa se faca voia lui Dumnezeu in toate si sa dea slava pentru ea indiferent care ar fi. Acest fel de rugaciune l-am vazut mai ales la protestanti.
Ce ai văzut tu la protestanți nu este nici pe departe treapta cea mai înaltă a rugăciunii. Ba dimpotrivă când vine vorba de rugăciune, protestanții se mențin la unele din cele mai jos trepte. Nu că ar fi ceva în neregulă neapărat cu respectivele trepte, doar că este departe de cultul rugăciunii în Biserica Ortodoxă. Văd că repeți din nou puncte de vedere profund heterodoxe și profund străine de ortodoxie, cuprinsă fiind de mreaja teatralității stilului de rugăciune sectant protestant.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2012, 11:26:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Nu știu dacă în Biblie scrie chiar totul, dar faptul că scrie ceea ce scrie nu înseamnă că interpretarea celor scrise este cea corectă, cea adevărată. Interpretarea Bibliei se face în cheia și duhul Sfintei Tradiții, ori tocmai asta este ceea ce resping protestanții din principiu, mai mult neoprotestanții. Nu contest că se fac confuzii între diverse tradiții și Sfânta Tradiție, dealtfel nu este deloc ușor de păstrat Tradiția Sfântă, dar astea nu sunt motive pentru rupere de Biserică în comunități separate, protestante.

Protestanții, cu toată credința lor heterodoxă și chiar eretică, nu reprezintă totuși Biserica lui Christos. Sunt prea multe dovezi care arată diferențele între Biserica Ortodoxă și comunitățile sau sectele protestante. Ceea ce clamează protestanții nu este ceva ce ortodocșii nu fac sau nu pot să facă; minunile harului dumnezeiesc lucrate în Biserica Ortodoxă sunt însă lucruri care nu apar, nu au apărut și nu pot apărea în acele comunități. Chiar în urmă cu câțiva ani a avut loc o minune dumnezeiască de izvorâre de mir de la niște moaște din pușcăriile comuniste de la Aiud, moaște pe care le avea Danion Vasile. Așa ceva la protestanți nu se vede și nu se poate vedea. Pe de altă parte și dacă s-ar consideră botezul lor valid, deși lucrurile sunt foarte problematice, tot ar fi lipsiți de alte Sfinte Taine precum și de Sfânta Tradiție. Ei sunt lipsiți de Duhul adevăratei înțelegeri a Sfintei Scripturi fiiind rupți de Biserica Duhului. Cu toată așa zisa lor credință sunt departe de credința cea adevărată, sunt departe de deplinătatea harului, sunt departe de plinătatea adevărului, sunt departe de Biserică. Nu întâmplător protestanții nu au sfinți, așa cum are Biserica Ortodoxă; nivelul lor maxim la care pot ajunge este cu mult inferior nivelului la care se poate ajunge în Biserica Ortodoxă.
Decebal,

Si eu mi-am pus problema acestor minuni: moaste si izvorare de mir, insa dupa ce am citit chiar pe acest site ca practica pastrarii moastelor a fost combatuta de Sf. Antonie cel Mare ca si cum ar fi fost o practica pagana, am inceput sa fiu mai reticenta in ceea ce priveste aceste minuni, originea si scopul lor.
Cert ramane faptul ca ele nu existau la cei din vremea lui Ioan Botezatorul ori aceia puneau mana pe Imparatie prin straduinta.
Legat de restul postarii, ceea ce am observat frecvent in discursurile ortodoxe este multa necredinta in cuvantul biblic sub pretextul gresitei interpretari. Practic arata o necredinta in insasi promisiunile Biblice ca Duhul Sfant se da la cei ce cer pentru ca, daca noi dam o paine si nu o piatra copiilor nostri, Dumnezeu Tatal cu atat mai mult da cele bune celor ce cer. Protestantii cer cu credinta ca vor primi, asa cum scrie in Biblie, in timp ce ortodocsii au fost invatati sa inlocuiasca mereu aceasta credinta ca vor primi cu o credinta care pe de o parte le spune ca nu ar fi vrednici sa primeasca iar pe de alta parte le spune ca se primeste doar daca asta si aialalta. Deci eu vad o credinta foarte slaba in Cuvantul Domnului si una foarte puternica in cuvantul oamenilor care au invatat cum sa nu creada omul in Cuvantul Domnului. Sub pretextul relei interpretari, ca si cum ar fi ceva de interpretat la faptul ca ceri Duh Sfant cu perseverenta si Tatal ti-l da asa cum si orice om mai putin bun decat Dumnezeu da copiilor sai painea si nu piatra, deci sub pretextul relei interpretari, s-a anulat credinta omului in Cuvantul lui Dumnezeu. Si am fost convinsa multa vreme de faptul ca Adevarul intreg se gaseste numai in Ortodoxie pentru ca nici o alta nu-i asa bogata in atatea invataturi si minuni, acum insa, dupa ce am studiat dincolo de aparente si tabuuri, sunt convinsa ca ceea ce luam drept adevar si bogatie nu este altceva decat filozofie si inteligenta greceasca si egipteana izvorata din radacinile lor culturale pagane extrem de bogate. Mesajul Domnului este mult mai simplu, de aceea prevenise ca nu toti vor fi capabili sa-l inteleaga ci vor reusi doar cei simpli si neinvatati. Perfect adevarat iar Ortodoxia este din pacate dovada de cum se poate ajunge la necredinta in Cuvantul Domnului din cauza aglomerarii invataturii umane. Si cu cat s-a aglomerat mai multa, cu atat a sufocat mai mult biserica si a sfasaiat-o in bucatele pentru ca i-a dat tot mai multe invataturi pe care oamenii sa se poata dezbina, ajungandu-se la anomalia de azi ca trebuie citite zeci si sute de carti in Ortodoxie pentru a ti se spune apoi ca oricum nu le-ai inteles bine si nu ai priceput Ortodoxia. Si uite cum silirea punerii mainii pe Imparatie a trecut de mult pe un loc secundar...
Se va face o singura credinta, un singur Botez si un singur Domn asa cum a dorit Domnul, iar asta va duce la dezbracarea credintelor de tot ceea ce nu era de fapt de la Dumnezeu, dezbracarea deci de idolatria umana. Caci este cea mai subtila idolatrie, punerea invataturii umane deasupra celei Dumnezeiesti cu pretextul ca aceasta din urma nu poate fi inteleasa, negandu-se astfel insasi promisiunile lui Dumnezeu.
Si iar am vorbit cam mult in detrimentul practicii. Cum stiu ca aceste discutii se pot intinde la infinit si cum stiu ca nu este in practica ortodoxa ca userii sa se roage ca discutia sa se fie spre slava lui Dumnezeu si spre vadirea Adevarului Sau si spre afirmarea Vointei Sale, prefer sa ma opresc aici pentru ca altfel totul devine desertaciune omeneasca.
Multa pace!
Reply With Quote
Vechi 19.08.2012, 12:41:56
Banned

Implicit

Citat:
Si eu mi-am pus problema acestor minuni: moaste si izvorare de mir, insa dupa ce am citit chiar pe acest site ca practica pastrarii moastelor a fost combatuta de Sf. Antonie cel Mare ca si cum ar fi fost o practica pagana, am inceput sa fiu mai reticenta in ceea ce priveste aceste minuni, originea si scopul lor.
Nu știu ce ai citit tu și unde însă minunile de moaște neputrezite, chiar întregi, cum este cazul Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, și chiar izvorâtoare de mir cum este cazul unor sfinte moaște din pușcăriile comuniste de la Aiud sunt mult prea evidente ca să mai fie contestate. Mai mult în unele cazuri avem situații clare de canonizare iar lucrurile nu mai pot fi puse la îndoială. Astfel de minuni dumnezeiești nu se întâlnesc la nici o sectă protestantă și asta arată că acolo nu este adevărata Biserică a lui Christos. Și nici nu are cum să fie pentru că Biserica a apărut acum 2000 de ani, protestanții acum 500 de ani.

Citat:
Cert ramane faptul ca ele nu existau la cei din vremea lui Ioan Botezatorul ori aceia puneau mana pe Imparatie prin straduinta.
Evident că nu existau, în primul rând pentru că nu exista încă Învierea Domnului, iar pe de altă parte pentru că încă nu exista viața ascetică și mistică specifică Bisericii Ortodoxe. Iar în Biserica Ortodoxă despre asta este vorba, chiar dacă unii mai deturnează lucrurile, anume de a pune mâna pe împărăție cu străduință prin harul lui Dumnezeu.

Citat:
Legat de restul postarii, ceea ce am observat frecvent in discursurile ortodoxe este multa necredinta in cuvantul biblic sub pretextul gresitei interpretari.
Aici te înșeli, nu este vorba despre necredință în discursul Bibliei, ci de necredință în interpretările protestante care sunt rupte de duhul Sfintei Tradiții, încercând să își afirme propriile lor tradiții. Iar în cazul protestanților și al celor neo- avem cazuri clare de erezii datorate interpretărilor lor făcute de mintea lor și pentru că, chipurile, așa le-ar fi spus lor Duhul Sfânt. Este vorba aici despre niște suprasolicitări ale cuvântului biblic și de o supraestimare a raporturilor lor cu Dumnezeu prin Duhul Sfânt. dar ei, săracii, nici măcar nu prea știu prea multe despre Duhul dar își permit, suprasolicitând realitatea obiectivă, suprasolicitând cu așa zisa lor credință, să facă tot felul de afirmații și să atribuie orice întâmplare sau mai știu eu ce unei intervenții favorizante chipurile a Duhului pentru ei. Asistăm în mod evident la cazuri clare de fanatism și fundamentalism protestant, depărtat aproape complet de Duhul Bisericii lui Christos.

Citat:
Practic arata o necredinta in insasi promisiunile Biblice ca Duhul Sfant se da la cei ce cer pentru ca, daca noi dam o paine si nu o piatra copiilor nostri, Dumnezeu Tatal cu atat mai mult da cele bune celor ce cer. Protestantii cer cu credinta ca vor primi, asa cum scrie in Biblie, in timp ce ortodocsii au fost invatati sa inlocuiasca mereu aceasta credinta ca vor primi cu o credinta care pe de o parte le spune ca nu ar fi vrednici sa primeasca iar pe de alta parte le spune ca se primeste doar daca asta si aialalta. Deci eu vad o credinta foarte slaba in Cuvantul Domnului si una foarte puternica in cuvantul oamenilor care au invatat cum sa nu creada omul in Cuvantul Domnului. Sub pretextul relei interpretari, ca si cum ar fi ceva de interpretat la faptul ca ceri Duh Sfant cu perseverenta si Tatal ti-l da asa cum si orice om mai putin bun decat Dumnezeu da copiilor sai painea si nu piatra, deci sub pretextul relei interpretari, s-a anulat credinta omului in Cuvantul lui Dumnezeu.
Asta este părerea sectarilor neoprotestanți și nu pun prea mult preț pe ea pentru că nu sunt ei în măsură să se pronunțe asupra Sfintei Tradiții a Bisericii. Ei întâi trebuie să vină și să învețe despre ce este vorba și abia apoi vor mai avea vreo legitimitate ca să comenteze ceva. Sunt lipsiți de legitimitate în această temă cu toată interpretarea lor de două surcele a Bibliei. Prin toată agitația lor extrem de superficială și de fals credincioasă nu fac decât săp slujească împărăției veacului acestuia, din care nici nu au ieșit și nici nu vor ieși atâta timp cât vor rămâne în afara Bisericii. Toată agitația lor nu poate fi privită decât ca pregătirea terenului pentru ca Biserica lui Christos să își îndeplinească misiunea. Agitația lor superficială și credința lor de suprafață și prefabricată nu are cum să reziste în fața puterilor întunericului veacului acestuia. Numai prin Biserică vor ajunge și ei să înțeleagă cu adevărat Evanghelia mântuirii. De aceea le solicităm și pe această cale să se întoarcă la Biserica lui Christos pentru a cunoaște adevărul în mod autentic, nu doar la nivelul superficialității protestante și neoprotestante.

Citat:
Si am fost convinsa multa vreme de faptul ca Adevarul intreg se gaseste numai in Ortodoxie pentru ca nici o alta nu-i asa bogata in atatea invataturi si minuni, acum insa, dupa ce am studiat dincolo de aparente si tabuuri, sunt convinsa ca ceea ce luam drept adevar si bogatie nu este altceva decat filozofie si inteligenta greceasca si egipteana izvorata din radacinile lor culturale pagane extrem de bogate.
Cu astfel de declarații te-ai cam descalificat în materie de Ortodoxie și ne arăți încă o dată consecințele fenomenului spălării pe cap și al îndoctrinării protestante, fenomene ale cărei victimă ești în mod evident. Tu care nici măcar nu știi aproape nimic despre Ortodoxie, și mai mult nu doar că nu ai știință, dar nici nu înțelegi despre ce este vorba, ai ajuns să îți permiți, într-un duh evident revoltat protestant, să cataloghezi Tradiția Bisericii Ortodoxe drept filozofie grecească și egipteană și te-ai descalificat. Nu tăgăduiește nimeni că există influențe ale altor culturi însă ceea ce Părinții Bisericii au încercat, și au și reușit în bună măsură, a fost să încreștineze aspectele bune găsite în cultura și civilizația unor popoare cum erau grecii. Mai mult pentru creștinism acele lucruri erau și sunt necesare pentru că Biserica trebuie să fie în pas cu dezvoltările culturii, ale filozofiei, ale gândirii umane în general, multe dintre conceptele științelor și filozofiilor păgâne fiind integrate și încreștinate. Acest fenomen a însemnat foarte mult pentru Biserica Creștină pentru că Biserica a avut apoi capacitățile umane, filozofice, culturale de a construi o filozofie, o cultură, o civilizație creștină, întemeiată în mod fundamental pe Christos dar extrăgând și aspectele benefice, sau părțile de adevăr, din culturile altora. Acest fenomen este vizibil chiar din Noul Testament unde se observă în mod clar influențe culturale în cazul Sfântului Pavel, spre exemplu din Religiile de Mistere, dar nu numai.

Citat:
Mesajul Domnului este mult mai simplu, de aceea prevenise ca nu toti vor fi capabili sa-l inteleaga ci vor reusi doar cei simpli si neinvatati. Perfect adevarat iar Ortodoxia este din pacate dovada de cum se poate ajunge la necredinta in Cuvantul Domnului din cauza aglomerarii invataturii umane. Si cu cat s-a aglomerat mai multa, cu atat a sufocat mai mult biserica si a sfasaiat-o in bucatele pentru ca i-a dat tot mai multe invataturi pe care oamenii sa se poata dezbina, ajungandu-se la anomalia de azi ca trebuie citite zeci si sute de carti in Ortodoxie pentru a ti se spune apoi ca oricum nu le-ai inteles bine si nu ai priceput Ortodoxia. Si uite cum silirea punerii mainii pe Imparatie a trecut de mult pe un loc secundar...
Aici te înșeli din nou, pentru că mesajul Domnului este de cea mai mare complexitate și doar tratat cu superficialitate se poate spune că este un mesaj simplu și pentru cei neînvățați. Are și el simplitatea lucrurile lui, dar în esență este de cea mai mare complexitate așa cum este de fapt întreaga revelație dumnezeiască. Din nou constat că ești victima efectiv a unui proces de îndoctrinare și spălare pe creier de tip protestant și că vorbești despre Ortodoxie fără să ai habar în realitate despre ce este vorba.

Citat:
Se va face o singura credinta, un singur Botez si un singur Domn asa cum a dorit Domnul, iar asta va duce la dezbracarea credintelor de tot ceea ce nu era de fapt de la Dumnezeu, dezbracarea deci de idolatria umana. Caci este cea mai subtila idolatrie, punerea invataturii umane deasupra celei Dumnezeiesti cu pretextul ca aceasta din urma nu poate fi inteleasa, negandu-se astfel insasi promisiunile lui Dumnezeu.
Elemente de îndoctrinare tipic protestante.

Citat:
Si iar am vorbit cam mult in detrimentul practicii. Cum stiu ca aceste discutii se pot intinde la infinit si cum stiu ca nu este in practica ortodoxa ca userii sa se roage ca discutia sa se fie spre slava lui Dumnezeu si spre vadirea Adevarului Sau si spre afirmarea Vointei Sale, prefer sa ma opresc aici pentru ca altfel totul devine desertaciune omeneasca.
Faptul că nu se fac astfel de afirmații în public nu înseamnă că nu se fac deloc, doar că nu este necesară o astfel de teatralitate și fățărnicie specifică protestanților care trăiesc în lumea lor de închpuiri și de basme despre ei înșiși. De fapt prin ceea ce fac, protestanții sunt slujitorii cei mai fideli ai deșertăciunii omenești, ai fățărniciei, ai slavei exterioare a împărăției lumii acesteia, așa cum se întâmplă și în cazul altora plini de lipsă de discernământ spiritual autentic și de autobinecuvântare și falsificare a revelației divine sub chipul mincinos al păstrării ei celei mai fidele.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2012, 13:04:24
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Pai vi s-a dat, si tie si testoasei, si de baut si de mancat. Vi s-a tot dat, da' nu va mai satura Dumnezeu!!!
Dupa care mai si scuipati acolo unde-ati lins. Si veniti sa ne tineti morala si altele.
Pai, asta-i caracter??? Voi limite nu aveti? Nici urma de bun simt?...

In fine, treaba voastra... Veti fi avind nefericiri prea mari si deh, trebuie sa vi le poarte si voua cineva, pe unde s-o nimeri... Bine. Le port de-acum si eu.
Adica tu zici ca ne intoarcem impotriva Bisericii care ne a hranit. Si in plus mai facem si morala inutila. Faptu ca adaugi si pe altii la inima ta ,nu inseamna ca iti elimini mama ,care este Biserica. Nu am zis nimic rau impotriva Bisericii pe care o iubesc si o consider corabia spre mantuire.Ci am zis impotriva atitudinii multora,care folosesc aceasta corabie de salvare,ca pe un crucisator ,si nu le pasa de cei care se zbat in apa
Eu nu sunt 100% sigur ca atitudinea aceasta e ortodoxa si dreapta . De aia imi permit sa o si critic. Nu ca imi pasa atat de mult de protestanti si altii .Pentru ca Dumnezeu stie cel mai bine ce va face cu toti.Ci imi pasa de fratii ortodocsi,ca sa nu se lase amagiti de forma,si sa uite fondul. Sa nu fie politistii altora,ci proprii lor politisti . Daca am dreptate sau nu, se va vedea ,si o sa o recunosc . Dar cata vreme nu distrug ceea ce este ,ci doar indemn sa nu se uite nici de poruncile Domnului , deocamdata nu vad gresala mea,dar nici nu exclud sa gresesc,si sa nu am eu insumi dreptul sa judec pe altii.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2012, 14:11:38
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Adica tu zici ca ne intoarcem impotriva Bisericii care ne a hranit. Si in plus mai facem si morala inutila. Faptu ca adaugi si pe altii la inima ta ,nu inseamna ca iti elimini mama ,care este Biserica. Nu am zis nimic rau impotriva Bisericii pe care o iubesc si o consider corabia spre mantuire.Ci am zis impotriva atitudinii multora,care folosesc aceasta corabie de salvare,ca pe un crucisator ,si nu le pasa de cei care se zbat in apa
Eu nu sunt 100% sigur ca atitudinea aceasta e ortodoxa si dreapta . De aia imi permit sa o si critic. Nu ca imi pasa atat de mult de protestanti si altii .Pentru ca Dumnezeu stie cel mai bine ce va face cu toti.Ci imi pasa de fratii ortodocsi,ca sa nu se lase amagiti de forma,si sa uite fondul. Sa nu fie politistii altora,ci proprii lor politisti . Daca am dreptate sau nu, se va vedea ,si o sa o recunosc . Dar cata vreme nu distrug ceea ce este ,ci doar indemn sa nu se uite nici de poruncile Domnului , deocamdata nu vad gresala mea,dar nici nu exclud sa gresesc,si sa nu am eu insumi dreptul sa judec pe altii.
Bine Iustin. Tu le stii mai bine pe ale tale.
Nu vreau sa te mai supar, faci cum consideri, desigur. Toate cele bune!
Reply With Quote
Vechi 19.08.2012, 15:28:13
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Nu știu ce ai citit tu și unde însă minunile de moaște neputrezite, chiar întregi, cum este cazul Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, și chiar izvorâtoare de mir cum este cazul unor sfinte moaște din pușcăriile comuniste de la Aiud sunt mult prea evidente ca să mai fie contestate. Mai mult în unele cazuri avem situații clare de canonizare iar lucrurile nu mai pot fi puse la îndoială. Astfel de minuni dumnezeiești nu se întâlnesc la nici o sectă protestantă și asta arată că acolo nu este adevărata Biserică a lui Christos. Și nici nu are cum să fie pentru că Biserica a apărut acum 2000 de ani, protestanții acum 500 de ani.

Evident că nu existau, în primul rând pentru că nu exista încă Învierea Domnului, iar pe de altă parte pentru că încă nu exista viața ascetică și mistică specifică Bisericii Ortodoxe. Iar în Biserica Ortodoxă despre asta este vorba, chiar dacă unii mai deturnează lucrurile, anume de a pune mâna pe împărăție cu străduință prin harul lui Dumnezeu.

Aici te înșeli, nu este vorba despre necredință în discursul Bibliei, ci de necredință în interpretările protestante care sunt rupte de duhul Sfintei Tradiții, încercând să își afirme propriile lor tradiții. Iar în cazul protestanților și al celor neo- avem cazuri clare de erezii datorate interpretărilor lor făcute de mintea lor și pentru că, chipurile, așa le-ar fi spus lor Duhul Sfânt. Este vorba aici despre niște suprasolicitări ale cuvântului biblic și de o supraestimare a raporturilor lor cu Dumnezeu prin Duhul Sfânt. dar ei, săracii, nici măcar nu prea știu prea multe despre Duhul dar își permit, suprasolicitând realitatea obiectivă, suprasolicitând cu așa zisa lor credință, să facă tot felul de afirmații și să atribuie orice întâmplare sau mai știu eu ce unei intervenții favorizante chipurile a Duhului pentru ei. Asistăm în mod evident la cazuri clare de fanatism și fundamentalism protestant, depărtat aproape complet de Duhul Bisericii lui Christos.

Asta este părerea sectarilor neoprotestanți și nu pun prea mult preț pe ea pentru că nu sunt ei în măsură să se pronunțe asupra Sfintei Tradiții a Bisericii. Ei întâi trebuie să vină și să învețe despre ce este vorba și abia apoi vor mai avea vreo legitimitate ca să comenteze ceva. Sunt lipsiți de legitimitate în această temă cu toată interpretarea lor de două surcele a Bibliei. Prin toată agitația lor extrem de superficială și de fals credincioasă nu fac decât săp slujească împărăției veacului acestuia, din care nici nu au ieșit și nici nu vor ieși atâta timp cât vor rămâne în afara Bisericii. Toată agitația lor nu poate fi privită decât ca pregătirea terenului pentru ca Biserica lui Christos să își îndeplinească misiunea. Agitația lor superficială și credința lor de suprafață și prefabricată nu are cum să reziste în fața puterilor întunericului veacului acestuia. Numai prin Biserică vor ajunge și ei să înțeleagă cu adevărat Evanghelia mântuirii. De aceea le solicităm și pe această cale să se întoarcă la Biserica lui Christos pentru a cunoaște adevărul în mod autentic, nu doar la nivelul superficialității protestante și neoprotestante.

Cu astfel de declarații te-ai cam descalificat în materie de Ortodoxie și ne arăți încă o dată consecințele fenomenului spălării pe cap și al îndoctrinării protestante, fenomene ale cărei victimă ești în mod evident. Tu care nici măcar nu știi aproape nimic despre Ortodoxie, și mai mult nu doar că nu ai știință, dar nici nu înțelegi despre ce este vorba, ai ajuns să îți permiți, într-un duh evident revoltat protestant, să cataloghezi Tradiția Bisericii Ortodoxe drept filozofie grecească și egipteană și te-ai descalificat. Nu tăgăduiește nimeni că există influențe ale altor culturi însă ceea ce Părinții Bisericii au încercat, și au și reușit în bună măsură, a fost să încreștineze aspectele bune găsite în cultura și civilizația unor popoare cum erau grecii. Mai mult pentru creștinism acele lucruri erau și sunt necesare pentru că Biserica trebuie să fie în pas cu dezvoltările culturii, ale filozofiei, ale gândirii umane în general, multe dintre conceptele științelor și filozofiilor păgâne fiind integrate și încreștinate. Acest fenomen a însemnat foarte mult pentru Biserica Creștină pentru că Biserica a avut apoi capacitățile umane, filozofice, culturale de a construi o filozofie, o cultură, o civilizație creștină, întemeiată în mod fundamental pe Christos dar extrăgând și aspectele benefice, sau părțile de adevăr, din culturile altora. Acest fenomen este vizibil chiar din Noul Testament unde se observă în mod clar influențe culturale în cazul Sfântului Pavel, spre exemplu din Religiile de Mistere, dar nu numai.

Aici te înșeli din nou, pentru că mesajul Domnului este de cea mai mare complexitate și doar tratat cu superficialitate se poate spune că este un mesaj simplu și pentru cei neînvățați. Are și el simplitatea lucrurile lui, dar în esență este de cea mai mare complexitate așa cum este de fapt întreaga revelație dumnezeiască. Din nou constat că ești victima efectiv a unui proces de îndoctrinare și spălare pe creier de tip protestant și că vorbești despre Ortodoxie fără să ai habar în realitate despre ce este vorba.

Elemente de îndoctrinare tipic protestante.

Faptul că nu se fac astfel de afirmații în public nu înseamnă că nu se fac deloc, doar că nu este necesară o astfel de teatralitate și fățărnicie specifică protestanților care trăiesc în lumea lor de închpuiri și de basme despre ei înșiși. De fapt prin ceea ce fac, protestanții sunt slujitorii cei mai fideli ai deșertăciunii omenești, ai fățărniciei, ai slavei exterioare a împărăției lumii acesteia, așa cum se întâmplă și în cazul altora plini de lipsă de discernământ spiritual autentic și de autobinecuvântare și falsificare a revelației divine sub chipul mincinos al păstrării ei celei mai fidele.
Apreciez foarte mult acest raspuns al tau, Decebal. Felicitari!
As voi sa adaug si eu o observatie. Cat am sesizat pe pielea mea precum si la altii.
Crestinul care nu a avut parte, din varii motive, de o buna cateheza, isi poate forma un sistem fix de conceptii pseudo-crestine pe care le ia drept adevar incontestabil. Sunt convingerile lui. Le apara deoarece le-a primit deja, le-a intarit afectiv, le-a acordat din timpul, energia, mintea lui. Cumva, o astfel de persoana e prizoniera intr-un turn bine zidit unde se simte confortabil, cel putin o vreme. De acolo din confortul turnului subiectiv asista cu neincredere, uneori cu amuzament, alteori cu iritare la ceea ce se intampla in Biserica. Daca mai are si nenorocul sa intalneasca alte persoane zidite in turnuri de amagiri asemanatoare, grosimea zidurilor creste si mai mult, oamenii devin fortarete veritabile ale ratacirii. Si asa isi duc viata, uneori pana la capat. Ei sunt ca personajele lui Platon din "Mitul pesterii". Sunt incredintati ca urmele de pe pereti, ceea ce vad ei fulgurind pe-acolo, este insasi realitatea, nebanuind ca au de-a face doar cu semne care i-ar putea conduce, daca s-ar urni din loc si ar porni la drum, catre realitate, catre Adevar.
Si fireste, daca vine unul de afar sa le spuna "haideti la drum, oameni buni", ei vor spune ca au de-a face cu un nebun si, la o adica, il vor elimina. E spus in "Nu dati margaritare porcilor...".

Crezind asadar ca au ajuns deja in Imparatie, ca inima lor e deja afierosita Domnului, ca Duhul Sfant deja lucreaza in ei, ca, practic, l-au inhatat pe Dumnezeu, acesti oameni au o certitudine si o plafonare straine de continua calatorie a crestinului pe Cale. Ei nu inteleg ca drumul pe Calea lui Hristos este neincetat si sinuos, si se comporta de parca ar fi ajuns deja la tinta. Pentru aceasta pied, desigur, harul si raman prizonieri mai departe ai imaginatiei de tot felul. In orice caz bat pasul pe loc, stagneaza, dorm si viseaza ca umbla, in loc sa umble efectiv, asa cum ne invata Biserica. Iar a umbla inseamna a tine toate randuielile, atat inlauntrul tau cat si in fapte. Doar asa putem afirma ca urmam poruncile Domnului si ca suntem bineplacuti Lui.

Apoi sa ne dam seama ca acesti oameni, cautatori si ei ai lui Dumnezeu, candva, ca tot omul, au avut parte nu doar de o cateheza insuficienta si/sau stramba, ci si de experiente de-a dreptul traumatizante, uneori, in Biserica. Oameni care se cred induhovniciti, pastori care nu se ridica la nivelul demnitatii slujirii lor dumnezeiesti din varii motive, alti credinciosi care fie nu au stiut cum sa procedeze intr-o imprejurare anume fie sufera de mandrie si alte tare derivate, cunoscuti care au avut de suferit de pe urma unor neorinduieli din Biserica etc. (o multime de factori) - toate acestea, dublate de mieroasele si amagitoarele promisiuni si "libertati" oferite de amicii nostri "alternativi", au contribuit la ratacirea unora, la parasirea de catre ei a Bisericii. Dezamagiti si raniti, fireste ca ei raspund cu furie atunci cand intalnesc un crestin. Si/Sau privesc detasat, cu ironie superioara, dau lectii din imaginara lor inaltime. Care e, de fapt, cadere.

Suntem asadar implicati in mod direct, cu totii, in viata semenilor. Adevarat este ce spunem noi insine adeseori, anume ca daca nu ducem noi mai intai o vietuire crestina, daca nu dobandim pacea-linistea-dragostea-blandetea prin darul Mangaietorului, devenim mai degraba pricina de poticnire pentru altii decat calauze spre Hristos.

Mult rau am facut eu insumi, cand credeam ca fac bine. Incep sa ma indoiesc tot mai mult ca dezbaterile de aici unde sunt eu implicat au vreun folos duhovnicesc si cred ca totul se rezuma la nevoi de petrecere a timpului pe care, altminteri, il purtam in solitudine... Poate ar trebui sa ne imprietenim mai mult cu solitudinea noastra, macar o vreme, inchinind-o cu umilinta si nadejde Domnului nostru iubit, Imparatului Cerurilor, Iisus Hristos, slavit fie in veci. AMIN+
Reply With Quote
Vechi 19.08.2012, 17:51:18
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Incep sa ma indoiesc tot mai mult ca dezbaterile de aici unde sunt eu implicat au vreun folos duhovnicesc si cred ca totul se rezuma la nevoi de petrecere a timpului pe care, altminteri, il purtam in solitudine... Poate ar trebui sa ne imprietenim mai mult cu solitudinea noastra, macar o vreme, inchinind-o cu umilinta si nadejde Domnului nostru iubit, Imparatului Cerurilor, Iisus Hristos, slavit fie in veci. AMIN+
Orice lucru are folosului lui si ceea ce e minunat e sa vezi ca si un lucru rau se poate transforma in ceva bun.
Ultima parte suna bine.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2012, 19:05:39
Banned

Implicit Pentru Decebal

Uitati Decebal unde vorbeste Sfantul Antonie cel Mare impotriva obiceiului cu moaste:
http://www.crestinortodox.ro/calenda...are-98788.html

Uitati niste moaste catolice cu trup intreg conservat dupa schisma, gasiti pe pagina poza si cu moastele:
http://fr.wikipedia.org/wiki/Vincent_de_Paul
Sa nu imi replicati ca-i catolic si nu protestant, ca nici la catolici n-ar trebui sa existe dupa teoriile ortodoxe. Si sa nu veniti cu tot felul de teorii cum ca n-ar fi ca cele ortodoxe cum fac unii care habar nu au despre ce vorbesc, zicand ca moastele catolice ar fi de la diavol, pentru ca astfel de teorii nu fac decat sa sublinieze si mai mult ridicolul incapatanarii in prejudecatile proprii.

Cat despre restul comentariilor dvs. sunt semnul prejudecatilor in care va scaldati. Am fost si eu candva de mulut in aceeasi stare iar cand omul este prizonier ei, vorbeste ca si dvs. si ca si altii de pe aici, fara sa isi dea seama ca de fapt, de dupa gratiile si lanturile prejudecatilor, striga neputinciosi la cei ce traiesc deja: "Adevarul va va face liberi".

Acum permiteti-mi sa ma retrag de pe forum. Mi-am calcat cuvantul o data pentru a va respecta pe dvs. avand in vedere ca ati tinut sa raspundeti cu intrebare. Data urmatoare sper sa ma respectati dvs. pe mine si sa nu mai puneti intrebari acum ca mi-am anuntat iesirea de pe forum ca sa nu ma puneti in situatia de a parea fara obraz sau fara raspuns pentru faptul ca nu voi mai raspunde. Cine are ochi de vazut si urechi de auzit vede si aude pana la urma, cine nu- nu.

Si sa nu uit: este de-a dreptul inexact ceea ce ati spus despre cei din vremea lui Ioan Botezatorul: Ioan Botezatorul este unul dintre cei mai mari asceti in timp ce Domnul era opusul dupa propriile Sale cuvinte din Biblie, El manca si bea in timp ce Ioan Botezatorul nu prea facea nici una nici alta, iar fariseii erau oricum nemultumiti si cu una si cu alta, ca doar carcoteala era de capul lor, si apoi, cei din vremea lui Ioan Botezatorul nu aveau cum lua Imparatia cu asalt fara Invierea Domnului. Domnul este cheia, restul sunt doar ajutoare celor putin credinciosi ce au nevoie sa vada pentru a crede. Mai fericiti sunt insa cei ce cred fara sa vada, iar acestia sunt cu siguranta protestantii.
Eu nu am citit nici o carte protestanta, aceasta cu cursul alpha este prima pe care am pus mana si abia sunt la pagina 20, si tocmai de aceea imi este clar ca oricine citeste Biblia, indiferent in ce Biserica ar fi, o intelege cam la fel pana la urma. In Ortodoxie insa Biblia este cel mai putin citita. Se citesc zeci de carti despre credinta si Biblia inca nu. Fiecare face cum crede.
Va salut inca o data pe toti si sper sa imi respectati iesirea de pe forum in sensul de a nu mai pune intrebari la care cu siguranta nu voi mai raspunde.
Fiti cu totii binecuvantati.

Last edited by Tartaruga; 19.08.2012 at 19:15:28.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ecumenism? BogdanF2 Generalitati 150 21.12.2014 21:06:04
Ecumenism ancah Biserica Ortodoxa Romana 206 31.05.2010 03:51:19
ecumenism alexandra Generalitati 15 20.04.2008 16:10:49
Ecumenism Iacov Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 178 08.10.2007 20:02:36
Ecumenism Noesis Generalitati 13 17.07.2007 09:35:57