Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.08.2012, 09:19:21
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Cum eu nu ma supar pe nimeni de aici, nu m-am gandit ca altii in schimb s-ar putea supara si sa fie vina mea ca s-au suparat ei din cauza discutiilor. In cazul asta, cu greu s-ar mai putea discuta ceva, ca nu vreau sa supar pe nimeni

Nu vrei sa superi, de acord; te cred pe cuvant. Insa alegi sa o faci...
Desi nu vrei, o.k...

Imi pare rau pentru aceasta "belle innocence" a ta.

Last edited by ioan cezar; 18.08.2012 at 10:02:24.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2012, 13:48:53
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Ecumenismul nu promoveaza asa ceva, este ca si cum ati spune ca BC ar promova pedofilia din cauza practicii unor preoti ai ei, preoti care nu au fost pedepsiti si scosi din biserica ci si-au vazut mai departe de ale lor. Exclus asa ceva! Singurul lucru promovat este ca si ei au nevoie de ajutor. Faptul ca cei ce urmaresc altceva manjesc orice in calea lor si spun orice minciuna pentru a-si atinge scopul, este cu totul altceva.
Interesant ca vorbiti de sfasaierea hainei Domnului pentru ca una din interpretari pe care am citit-o demult, din pacate nu mai stiu unde, este tocmai faptul ca Dumnezeu stia ca Biserica Sa va fi sfasaiata in bucatele. Ca atare, daca interpretarea este corecta, BO nu este decat o bucatica din haina...
Ecumenismul promoveaza peste tot casatoriile intre persoane de acelasi sex:
http://www.universalchurch.org/ecumenism/
http://www.ecchurch.org/marriage.htm
Sunt mii de articole, site-uri declaratii dar daca vreti sa nu vedeti nu vedeti. Toate argumentele mele nu va vor convinge...
Pe premiza ca BO e o bucatica de camasa mai sfasiati o bucata?
Reply With Quote
Vechi 18.08.2012, 13:59:22
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ceea ce m-a pus pe mine pe ganduri la un moment dat este urmatoarea parabola: faptul ca Dumnezeu a luat Via de la cei care o detineau in trecut si a dat-o altora care aduc roada. A luat deci via de la evrei si a dat-o la crestini. Cine garanteaza ca nu face lucrul acesta mereu si mereu? Ca da via mereu si mereu celor care aduc roada luand-o de la cei care lancezesc?...
A mai venit Hristos o data si eu nu stiu?
Cred ca vine Satana sa ia via sa o dea altora. Cine ti-a zis sa propavaduiesti pe acest forum? Dorinta de a schimba lumea? De a o face mai buna? Cu bune intentii e pavat drumul spre Iad..Dar probabil sunt niste oameni cu intelegere superioara lui Hristos care vor sa reformeze Biserica ca stiu ei mai bine decat Dumnezeu...pana acum nu a fost destul de buna credinta crestin ortodoxa?...
E si mai multa ratacire si indepartare de Dumnezeu in lume ...asa ca ne trebuie o credinta care sa justifice pacatele (sa nu mai fim vulnerabili), sa stearga suferinta, sa promoveze toleranta la orice, acceptarea pacatelor (ne mantuim toti ca suntem toti oameni buni), etc....din aproape in aproape..asa se pierd cele mai multe suflete...
Reply With Quote
Vechi 18.08.2012, 14:25:29
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Ceea ce m-a pus pe mine pe ganduri la un moment dat este urmatoarea parabola: faptul ca Dumnezeu a luat Via de la cei care o detineau in trecut si a dat-o altora care aduc roada. A luat deci via de la evrei si a dat-o la crestini. Cine garanteaza ca nu face lucrul acesta mereu si mereu? Ca da via mereu si mereu celor care aduc roada luand-o de la cei care lancezesc?...
Dumnezeu garantează acest lucru. Când El a dat via evreilor, a garantat prin Legământ. Vechiul Testament și Vechiul Legământ sunt două denumiri diferite pentru același lucru.
Când a dat via creștinilor, a garantat acest lucru prin însuși Sângele Fiului. Ne-a mai spus că acest nou legământ este veșnic, după cum auzim la Canon "Hic est enim calix sanguinis mei: novi et aeterni testamenti" adică "Acesta este Potirul sângelui Meu, al noului și veșnicului legământ".

Deci, de fiecare dată când Dumnezeu a făcut un astfel de legământ, a făcut-o public: i-a anunțat pe oameni. Sunt sigur că, dacă (de dragul ipotezei) ar mai face un legământ prin care să ia via de la creștini și să o dea celor care cred în Quetzalcoatl, am ști prin semne vizibile. Eu nu pot să cred într-un dumnezeu care ar stabili noi condiții pentru mântuirea oamenilor, ascunzând în același timp oamenilor aceste condiții.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 18.08.2012, 14:27:05
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tomita Vezi mesajul
A mai venit Hristos o data si eu nu stiu?
Cred ca vine Satana sa ia via sa o dea altora. Cine ti-a zis sa propavaduiesti pe acest forum? Dorinta de a schimba lumea? De a o face mai buna? Cu bune intentii e pavat drumul spre Iad..Dar probabil sunt niste oameni cu intelegere superioara lui Hristos care vor sa reformeze Biserica ca stiu ei mai bine decat Dumnezeu...pana acum nu a fost destul de buna credinta crestin ortodoxa?...
E si mai multa ratacire si indepartare de Dumnezeu in lume ...asa ca ne trebuie o credinta care sa justifice pacatele (sa nu mai fim vulnerabili), sa stearga suferinta, sa promoveze toleranta la orice, acceptarea pacatelor (ne mantuim toti ca suntem toti oameni buni), etc....din aproape in aproape..asa se pierd cele mai multe suflete...
Tomita ,pe undeva ai dreptate,caci Hristos nu va mai lua via aceasta de la crestini.Adica nu va mai urma ceva mai bun,o noua venire a Lui,care sa ia via de crestini,si sa o dea...cui?
Dar cine sunt paznicii credinciosi ai viei? cei care aduc roade.
Deci aici se poate considera,ca,daca sunt din cei care nu aduc roade ,via se va lua de la ei.
La scara globala tu ai dreptate,daca vorbim de intreg neamul crestinesc
La scara individuala Tartaruga are dreptate ,caci fiecare va fi judecat dupa faptele si roadele sale,iar a fi crestin in acte,nu asigura nimanui mantuirea.
Daca a-ti fi atenti la nuante ,nu ar mai exista interpretari asa razboinice pe acest forum.
Dar preferati sa judecati cu automatisme ,ba inca si acestea bine intemeiate,decat sa va osteniti o clipa sa intelegeti ce a vrut cu adevarat sa spuna celalalt
Reply With Quote
Vechi 18.08.2012, 14:45:21
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Tomita ,pe undeva ai dreptate,caci Hristos nu va mai lua via aceasta de la crestini.Adica nu va mai urma ceva mai bun,o noua venire a Lui,care sa ia via de crestini,si sa o dea...cui?
Dar cine sunt paznicii credinciosi ai viei? cei care aduc roade.
Deci aici se poate considera,ca,daca sunt din cei care nu aduc roade ,via se va lua de la ei.
La scara globala tu ai dreptate,daca vorbim de intreg neamul crestinesc
La scara individuala Tartaruga are dreptate ,caci fiecare va fi judecat dupa faptele si roadele sale,iar a fi crestin in acte,nu asigura nimanui mantuirea.
Daca a-ti fi atenti la nuante ,nu ar mai exista interpretari asa razboinice pe acest forum.
Dar preferati sa judecati cu automatisme ,ba inca si acestea bine intemeiate,decat sa va osteniti o clipa sa intelegeti ce a vrut cu adevarat sa spuna celalalt
Pai daca a fi crestin in acte nu imi asigura mantuirea inseamna ca pot trece la orice religie si pot inventa orice religie ca nu conteaza?
Scuze daca interpretarile ti se par razboinice...se poate inventa si o alta religie de compromis intre ecumenism si crestinism (ortodox) ca sa fie pace, nu?
Inteleg ce a spus celalalt si nu e nimic personal dar... lucrurile care au importanta te afecteaza si reactia e pe masura.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2012, 15:07:01
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
Pai daca a fi crestin in acte nu imi asigura mantuirea inseamna ca pot trece la orice religie si pot inventa orice religie ca nu conteaza?
Scuze daca interpretarile ti se par razboinice...se poate inventa si o alta religie de compromis intre ecumenism si crestinism (ortodox) ca sa fie pace, nu?
Inteleg ce a spus celalalt si nu e nimic personal dar... lucrurile care au importanta te afecteaza si reactia e pe masura.
Nu exista decat o religie pe pamant ,si anume Hristos. Restul sunt simple basme . Si nici macar nu este o religie aceasta ,ci e insasi viata noastra .Hristos e insasi viata noastra . Cei bolnavi nu pot fi insanatositi de mahomed ,ci doar de natura pe cale normala, sau de Hristos,Fiul lui Dumnezeu,pe cale supranaturala . La fel cei saraci,cei flamanzi,cei morti ,nu pot fi alinati decat numai de Hristos.
Si atunci unde este ecumenismul(ma refer la crestini aici) ? Nu cumva la cei care au crezut macar o clipa ca Hristos nu este totul ? Caci daca Hristos e totul ,dispare obiectul acestei dispute. Hristos e toata viata noastra ,toata speranta noastra ,singurul Adevar pe care il cunoastem ,si singura Luimna care ne poate lumina.
Nu stiu raspunsul la multitudinea de culte aparute,nu stiu de ce Dumenzeu a ingaduit sa se intample asta . Eu insa ramin ortodox in aspiratie ,si crestin in fiinta.
Fiecare ramina cum va vrea,Dumnezeu stie ce e mai bine pt fiecare .
Daca orotodoxia e un drum greu ,caci despatimirea e greu de realizat ,exista lucruri simple care le putem face :sa iubim pe Hristos ca pe insusi viata noastra ,si pe ceilalti ca si cum ar fi Domnul in ei.
Daca aceste lucruri simple nu le facem ,cum putem sa privim la cele inaintate: la sfintii care s-au retras in pustie,la cei care si-au lasat viata pt rugaciune,la cei care si-au invins orice nevoie a trupului ?
La ce ne ajuta sa impartim certificate in stinga si in drepata ,cine vorbeste corect si cine nu? Oare razboiul nu este in noi insine? Oare nu aceasta e ortodoxia?
Reply With Quote
Vechi 18.08.2012, 16:48:44
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
Ecumenismul promoveaza peste tot ...
Mai exact ecumenismul promovează indiferența față de adevărurile tari ale creștinismului, laxismul religios, deviind într-un soi de comunism religios cu mască creștină. Dar este profund ne-creștin și chiar anti-creștin. Se încearcă o nivelare și o relativizare a credinței în funcție de, chipurile, ceea ce am avea în comun. Toată problema este că nu sunt ei, ereticii ecumeniști, să se pronunțe asupra unor astfel de lucruri; cine îi lasă să se pronunțe nu face decât să lase să prolifereze impostura religioasă, impostură în care erezia ecumenistă se scaldă din plin.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2012, 16:50:10
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Nu exista decat o religie pe pamant ,si anume Hristos. Restul sunt simple basme . Si nici macar nu este o religie aceasta ,ci e insasi viata noastra .Hristos e insasi viata noastra . Cei bolnavi nu pot fi insanatositi de mahomed ,ci doar de natura pe cale normala, sau de Hristos,Fiul lui Dumnezeu,pe cale supranaturala . La fel cei saraci,cei flamanzi,cei morti ,nu pot fi alinati decat numai de Hristos.
Si atunci unde este ecumenismul(ma refer la crestini aici) ? Nu cumva la cei care au crezut macar o clipa ca Hristos nu este totul ? Caci daca Hristos e totul ,dispare obiectul acestei dispute. Hristos e toata viata noastra ,toata speranta noastra ,singurul Adevar pe care il cunoastem ,si singura Luimna care ne poate lumina.
Nu stiu raspunsul la multitudinea de culte aparute,nu stiu de ce Dumenzeu a ingaduit sa se intample asta . Eu insa ramin ortodox in aspiratie ,si crestin in fiinta.
Fiecare ramina cum va vrea,Dumnezeu stie ce e mai bine pt fiecare .
Daca orotodoxia e un drum greu ,caci despatimirea e greu de realizat ,exista lucruri simple care le putem face :sa iubim pe Hristos ca pe insusi viata noastra ,si pe ceilalti ca si cum ar fi Domnul in ei.
Daca aceste lucruri simple nu le facem ,cum putem sa privim la cele inaintate: la sfintii care s-au retras in pustie,la cei care si-au lasat viata pt rugaciune,la cei care si-au invins orice nevoie a trupului ?

La ce ne ajuta sa impartim certificate in stinga si in drepata ,cine vorbeste corect si cine nu? Oare razboiul nu este in noi insine? Oare nu aceasta e ortodoxia?
Ma bucur Iustin ca ai inteles ce am vrut sa spun. Probabil ca ma exprim eu prost dar daca ei nici pe tine nu te inteleg, inseamna ca mai este o lipsa dincolo de exprimare.

Pentru Tomita: exista o singura Cale care duce spre viata vesnica: Hristos. Si pe aceasta Cale nu se poate merge oricum pentru ca este stramta, deci se poate merge numai dupa regulile stabilite de Cel ce ne-a aratat Calea, singurul care o cunoaste cu desavarsire.

Niciodata Domnul nu a spus ca este bine de facut pacate si de mers cu ele in Imparatie, niciodata. A spus doar ca nu trebuie aruncata piatra pentru ca El a venit sa-i salveze pe oamenii pacatosi, nu sa-i piarda. Sunt doua lucruri absolut distincte. Acceptarea pacatosului in biserica pentru a-i acorda o sansa la vindecare este una, care vine de la Dumnezeu, in timp ce legalizarea pacatului pentru ca omul sa nu se mai vindece niciodata si sa moara bolnav NU vine de la Dumnezeu. Nu stiu cum as putea sa va spun mai clar.

Pentru Mihnea: nu ma refeream la un nou legamant cu altii decat crestinii ci exact la acesta facut cu crestinii. Iustin a explicat bine: la scara mondiala nu exista si nu va exista alt legamant decat acesta platit cu sangele lui Hristos, deci despre acest legamant este vorba, de clauza lui: via este data celor ce aduc roada si luata de la cei ce nu aduc, deci la nivel individual in cadrul crestinismului. Concluzia care rezulta este faptul ca legamantul este unul individual, al lui Dumnezeu cu fiecare crestin in parte, nu a lui Dumnezeu cu o confesiune.
Ceea ce aduce si o alta lumina asupra cuvintelor din VT si NT: in noul Legamant al lui Dumnezeu cu omul, Dumnezeu va scrie Legea Sa direct in inimile oamenilor ca sa nu mai aiba nevoie sa fie invatati de vecinul, si sa nu se mai strapezeasca dintii copiilor de agurida mancata de parinti.

Pentru Ioan: am vazut acum despre ce anume vorbea Iustin, cu supararea de la ora 6, si vad ca din pacate este chiar mai trist decat se intelegea din postare, ma acuzi in mod direct de rea intentie (zici ca aleg eu sa (te) supar). In cazul acesta, voi refuza de aici inainte sa-ti mai adresez vreun cuvant, asa poate o sa te convingi ca nu am absolut nimic cu tine (nimic de tipul relei intentii etc).

Last edited by Tartaruga; 18.08.2012 at 18:58:44.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2012, 17:12:50
Decebal Decebal is offline
Banned

Implicit

Citat:
exista o singura Cale care duce spre viata vesnica: Hristos. Si pe aceasta Cale nu se poate merge oricum pentru ca este stramta, deci se poate merge numai dupa regulile stabilite de Cel ce ne-a aratat Calea, singurul care o cunoaste cu desavarsire.
Doar că Christos a întemeiat Biserica Sa, Trupul Său Tainic, și aici în Biserică se află calea, nu în afara Bisericii așa cum sugerează erezia ecumenistă.Dacă Biserica nu era necesară atunci Christos îi lăsa de mult de capul lor pe oameni ca să găsească ei singuri calea și să se descurce singuri. Dar nu a procedat așa, ci și-a întemeiat Biserica pentru ca prin Biserică să lucreze mântuirea. Ecumeniștii eretici promovează mântuirea în afara Bisericii și prin urmare mântuirea în afara lui Christos. Orice ar zice persoane mai credule și mai mult sau mai puțin sincer idealiste, francmasonii de la Consiliul Mondial al Ereticilor au o cu totul altă agendă.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ecumenism? BogdanF2 Generalitati 150 21.12.2014 21:06:04
Ecumenism ancah Biserica Ortodoxa Romana 206 31.05.2010 03:51:19
ecumenism alexandra Generalitati 15 20.04.2008 16:10:49
Ecumenism Iacov Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 178 08.10.2007 20:02:36
Ecumenism Noesis Generalitati 13 17.07.2007 09:35:57