Citat:
În prealabil postat de Tomita
A mai venit Hristos o data si eu nu stiu?
Cred ca vine Satana sa ia via sa o dea altora. Cine ti-a zis sa propavaduiesti pe acest forum? Dorinta de a schimba lumea? De a o face mai buna? Cu bune intentii e pavat drumul spre Iad..Dar probabil sunt niste oameni cu intelegere superioara lui Hristos care vor sa reformeze Biserica ca stiu ei mai bine decat Dumnezeu...pana acum nu a fost destul de buna credinta crestin ortodoxa?...
E si mai multa ratacire si indepartare de Dumnezeu in lume ...asa ca ne trebuie o credinta care sa justifice pacatele (sa nu mai fim vulnerabili), sa stearga suferinta, sa promoveze toleranta la orice, acceptarea pacatelor (ne mantuim toti ca suntem toti oameni buni), etc....din aproape in aproape..asa se pierd cele mai multe suflete...
|
Tomita ,pe undeva ai dreptate,caci Hristos nu va mai lua via aceasta de la crestini.Adica nu va mai urma ceva mai bun,o noua venire a Lui,care sa ia via de crestini,si sa o dea...cui?
Dar cine sunt paznicii credinciosi ai viei? cei care aduc roade.
Deci aici se poate considera,ca,daca sunt din cei care nu aduc roade ,via se va lua de la ei.
La scara globala tu ai dreptate,daca vorbim de intreg neamul crestinesc
La scara individuala Tartaruga are dreptate ,caci fiecare va fi judecat dupa faptele si roadele sale,iar a fi crestin in acte,nu asigura nimanui mantuirea.
Daca a-ti fi atenti la nuante ,nu ar mai exista interpretari asa razboinice pe acest forum.
Dar preferati sa judecati cu automatisme ,ba inca si acestea bine intemeiate,decat sa va osteniti o clipa sa intelegeti ce a vrut cu adevarat sa spuna celalalt