Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2011, 11:20:00
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Legenda aceasta aparține tot Sf. Tradiții? Că am întâlnit-o la mai mulți preopinenți... trebuie că are o sursă comună!
Nu. In lucrarile teologilor respectivi.

Citat:
Posibil să fie asemenea situații din viața curentă... dar ce vă faceți cu aspectele privind mântuirea care sunt clar specificate în Scriptură? Ca să parafrazez Evanghelia: la ce-i slujește unui om să cunoască toate informațiile dacă-și va pierde sufletul?
Corect. Dar lumea acesta nu mai are ca scop si nu isi mai propune ca tinta finala mantuirea. Acesta este lumea in care traim. Nu suntem izolati si rupti de ea. Si in versetul dat ca exemplu nu se specifica faptul ca acele informatii il vor face sa isi piarda sufletul, doar ca nu ii sunt utile ptr mantuire. Atat.

Citat:
Nu este aceeași Persoană? Decât să spuneți "nu", mai bine nu răspundeți... s-ar putea să veniți în conflict cu dogmatica ortodoxă.
Dumnezeu Fiul este neschimbat. Dumnezeu Fiul nu are si fire umana, si totusi nu este vorba despre persoane distincte. Doamne fereste, ar fi o erezie. Asta este una dintre tainele Dumnezeirii.
Repet rugamintea de a oferi o explicatie in ceea ce priveste titulatura de Nascatoare de Dumnezeu a Fecioarei.
Vechi 19.12.2011, 11:35:25
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Dumnezeu fiul are si o fire umana .deoarece El s-a intrupat in Fiul Omului
Vechi 19.12.2011, 11:54:23
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Dumnezeu fiul are si o fire umana .deoarece El s-a intrupat in Fiul Omului
A avut cat a fost pe Pamant, ca Fiu al omului. In prezent este Dumnezeu. Nu are nimic uman. Sau Il vedeti pe Isus ca fiind un hibrid? om si Dumnezeu in acelasi timp? cum ar fi aceasta? as zice ca L-am dezonora daca nu I-am recunoaste calitatea de Dumnezeu plin, fara nimic uman, cum a fost si este din vesnicii.
Vechi 19.12.2011, 12:19:22
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
A avut cat a fost pe Pamant, ca Fiu al omului. In prezent este Dumnezeu. Nu are nimic uman. Sau Il vedeti pe Isus ca fiind un hibrid? om si Dumnezeu in acelasi timp? cum ar fi aceasta? as zice ca L-am dezonora daca nu I-am recunoaste calitatea de Dumnezeu plin, fara nimic uman, cum a fost si este din vesnicii.
Dumnule ,Hristos are doua firi ,chiar daca El s-a inaltat.
Asa ne invata biserica ortodoxa.
Coptii din Egip spun ca are o singura fire ,dumnezeiasca.
Dumneavoastra sunteti ortodox?
Vechi 19.12.2011, 12:27:25
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Dumnule ,Hristos are doua firi ,chiar daca El s-a inaltat.
Asa ne invata biserica ortodoxa.
Nu, dânsul e... copt!
Vechi 19.12.2011, 12:33:58
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Profetul de carton:A avut cat a fost pe Pamant, ca Fiu al omului. In prezent este Dumnezeu. Nu are nimic uman. Sau Il vedeti pe Isus ca fiind un hibrid? om si Dumnezeu in acelasi timp?
In Scriptura se spune ca El s-a inaltat la cer ca om, de aceea noi (sau unii dintre noi) spunem ca Hristos s-a inaltat la cer cu umanitatea Sa la suprema indumnezeire, deasupra spiritualitatii tuturor treptelor ingeresti, ca sa fie si ca Om la dreapta Tatalui, s-a ridicat si cu firea omeneasca la treapta de Imparat al imparatiei omenirii innoite. Domnul Inviat se arata in primul rand lumii prin puterea Sa, nu atat prin asemanarea trupeasca, pentru a arata tuturor slava si maretia Sa dumnezeiasca si este acelasi cu Iisus Hristos eshatologic, Cel care va veni la sfarsitul veacurilor, plin de putere si de slava.

Last edited by ioanna; 19.12.2011 at 12:36:58.
Vechi 19.12.2011, 14:50:10
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
In Scriptura se spune ca El s-a inaltat la cer ca om, de aceea noi (sau unii dintre noi) spunem ca Hristos s-a inaltat la cer cu umanitatea Sa la suprema indumnezeire, deasupra spiritualitatii tuturor treptelor ingeresti, ca sa fie si ca Om la dreapta Tatalui, s-a ridicat si cu firea omeneasca la treapta de Imparat al imparatiei omenirii innoite. Domnul Inviat se arata in primul rand lumii prin puterea Sa, nu atat prin asemanarea trupeasca, pentru a arata tuturor slava si maretia Sa dumnezeiasca si este acelasi cu Iisus Hristos eshatologic, Cel care va veni la sfarsitul veacurilor, plin de putere si de slava.
Mentionez ca raspunsul este ptr dvs. Nu ati inteles? Hristos nu era in "hibrid", deci nu putea sa fie si om si Dumnezeu in acelasi timp. Asa ca a fost om pe Pamant si Dumnezeu dupa. Adica un om a devenit Dumnezeu. :))
Vechi 19.12.2011, 14:11:32
Banned

Implicit

Citat:
Nu, dânsul e... copt!
Eu recunosc ce cred, ce sunt...de unde mi-am luat invataturile, dar dumneavoastra nu recunoasteti ca biserica Adventista a preluat de la Biserica Catolica anumite invataturi, si v-am spus care, iar apoi veniti si spuneti ca Biserica Catolica nu e buna absolut deloc si ca un papa va fi Anticristul. Mie asta imi miroase a ipocrizie. Dati-va mana cu catolicii, impacati-va cu ei si anulati acele profetii referitoare la Vatican pe care profetii adventisti le-au facut (stiti la ce ma refer, ca toate religiile mai putin cea adventista se vor uni sub stapanirea Vaticanului) --- vedeti bine ca deja Biserica Catolica are stapanire asupra dumneavoastra. Recunoasteti acest lucru si impacati-va cu ideea.
Vechi 19.12.2011, 14:25:05
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Eu recunosc ce cred, ce sunt...de unde mi-am luat invataturile
Ei bine, tocmai asta n-o faceți...
Vechi 19.12.2011, 14:04:57
Banned

Implicit

Citat:
Stiu acest lucru. (Monofizitismul/ Eutihianismul)

Citat:

Nu.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16