Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.12.2011, 13:31:55
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Intr-o zi un adventist m-a luat de manuta si m-a dus in camera unde se schimbau pastorii. Si am ajuns inaintea lor. M-a luat ca sa imi explice lucrurile. Unul a intrat si m-a ignorat complet altul a intrat si s-a uitat urat iar in fine al nustiucatelea a inceput sa-mi explice ideile advente. Acest om nu a raspuns ca aveam idei nu stiu cum ci dimpotriva mi-a zis :in curand vei afla adevarul! Aici a avut dreptate. Dupa acel dialog biserica adventa a devenit pentru mine din ce in ce mai clar ca nu era decat o biserica lumeasca!
Nu ti s-ar parea ciudat domnule adventist ca adevarata biserica a lui Iisus sa apara in anul 2011 (contrazicand n versete care arata ca biserica este de nebiruit) din profetiile tampe ale lui Harold Camping? Probabil ca da! dar asta s-a intamplat la voi. Fiind indoctrinati pe niste calcule lumesti nu a-ti recunoscut ca a-ti fost amagiti si a-ti continuat sa vedeti in anul 1844 nu stiu ce profetie!
Vechi 18.12.2011, 14:44:14
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Fiind indoctrinati pe niste calcule lumesti nu a-ti recunoscut ca a-ti fost amagiti si a-ti continuat sa vedeti in anul 1844 nu stiu ce profetie!

Da, cam asta au facut. Si asta e o asemanare cu martorii lui Iehova, care, vazand ca 1914 nu se implineste cum au spus ei initial, au schimbat zicand ca venirea lui Cristos a avut totusi loc, insa invizibil.
Vechi 18.12.2011, 15:17:03
ovidiu b.
Guest

Implicit

Cateva ciatate celebre ale domnului 99 (sau decodat 66):

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu înțeleg de ce te cerți cu noi, ceartă-te cu Miller!

N-avem nevoie de recunoașterea lumii, căci nu avem ambiții ecumeniste. Ne ajunge să ne recunoască Dumnezeu.

După logica ta găunoasă ar însemna că Sarsailă tronează de 1.700/1.000 de ani pe turlele bisericilor ortodoxe... nț nț!
Vechi 18.12.2011, 15:51:22
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Duhul lui Dumnezeu. Adica e al Lui. Il poseda. Adica e mai mic. Cum e mai mic decat Dumnezeu, nu poate fi egal, logic, deci e creat ca orice altceva de catre Dumnezeu. Repet asta as intelege analizad acest verset

Tocmai ca din Sf Scriptura nu reiese explicit ca isi atribuie rolul de Dumnezeu.
Nu înțeleg de ce trebuie să ne contrazicem pe niște probleme teologice la care Biserica Ortodoxă are răspunsuri clare pe baza Patristicii, iar Biserica Adventistă le recunoaște având la bază Scriptura...
Argumentația mea ar fi de folos în discuția cu un martor al lui Iehova, în discuția cu dumneavoastră înseamnă pierdere de timp deoarece chestiunea se presupune a fi acceptată de un ortodox.

Citat:
Daca Hristos a fost Dumnezeu de la zamislire si Fecioara Maria l-a nascut pe Hristos normal ca L-a nascut pe Hristos si ca Dumnezeu.
Hristos a fost Dumnezeu din veșnicie nu doar de la zămislire. Anumite conotații ale termenului Theotokos sunt nefercite, ca să nu spun blasfemiatoare, așa că prefer să nu folosesc acest termen.
Vechi 18.12.2011, 15:54:14
Banned

Implicit

Domnule "osutafaraunu", stiti ca multi dintre pionierii adventisti nu credeau in Trinitate?
Vechi 18.12.2011, 16:28:45
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Domnule "osutafaraunu", stiti ca multi dintre pionierii adventisti nu credeau in Trinitate?
Știu. Totuși ce înseamnă pentru dvs. "mulți"?
Vechi 18.12.2011, 16:33:40
Banned

Implicit

Citat:
Știu. Totuși ce înseamnă pentru dvs. "mulți"?
La vremea respectiva, nu erau multi pionieri adventisti si o parte semnificativa respingeau dogma trinitatii, asa cum a fost formulata la Niceea.
Vechi 18.12.2011, 16:47:12
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu înțeleg de ce trebuie să ne contrazicem pe niște probleme teologice la care Biserica Ortodoxă are răspunsuri clare pe baza Patristicii, iar Biserica Adventistă le recunoaște având la bază Scriptura...
Argumentația mea ar fi de folos în discuția cu un martor al lui Iehova, în discuția cu dumneavoastră înseamnă pierdere de timp deoarece chestiunea se presupune a fi acceptată de un ortodox.
Tocmai ca aici discutam doar pe baza Scripturii. Avem aceeasi convingere despre persoana Sf Duh si ne bazam pe acelasi lucru doar ca dvs nu acceptati. Si nu imi spuneti ca daca nu ati fi cunoscut deloc invatatura crestina, indiferent de confesiune, si ati fi citit acel verset ati fi inteles ca Duhul Sfant este Persoana a Sfintei Treimi. Ati fi avut exact aceeasi parere ca si evreii ca Dumnezeu este unic atat in Fiinta cat si in Persoana. Daca analizati ceea ce spun eu si nu va bazati pe idei preconcepute nu aveti cum sa nu imi dati dreptate. Si va spun direct ca sunteti ipocrit daca spuneti ca din Sf Scriptura reiese explicit ca Sf Duh este Persoana distincta in Fiinta Dumnezeirii.

Citat:
Hristos a fost Dumnezeu din veșnicie nu doar de la zămislire. Anumite conotații ale termenului Theotokos sunt nefercite, ca să nu spun blasfemiatoare, așa că prefer să nu folosesc acest termen.
Nu Hristos nu a existat pana la zamislire. Hristos e "format" (impropriu spus dar nu am gasit alta exprimare) si a fost mereu "format" atat din firea umana, cat si cea dumnezeiasca. Firea umana nu a existat inainte de zamislire, deci nici Hristos nu a existat inainte de zamislire. Doar Dumnezeu Fiul a fost din vesnicie.
Iar faptul ca in pantecele Maicii Sale Hristos a fost si Dumnezeu, Maica S-a normal ca L-a nascut pe Dumnezeu, deci e nascatoare de Dumnezeu.
Si care sunt conotatiile blasfemiatoare? Nu ma deranjeaza acest termen atat timp cat e justificat. Nu trebuie sa ne ascuntem dupa deget si sa nu spunem lucrurile pe nume. Una e politetea alta e diplomatia. Diplomatia din punctul meu de vedere e o alta forma de ipocrizie. E clar ca avand invataturi de credinta diferita cel putin a unuia dintre noi este gresita. Invatatura de credinta gresita e erezie. Eu va consider pe dvs eretic, dvs pe mine. Eu consider ca dvs nu va veti mantui, dvs ca eu (aici nu contest ca ati avea dreptate, doar ca dreptatea nu se refera la greseala invataturilor).
Vechi 18.12.2011, 17:14:14
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
La vremea respectiva, nu erau multi pionieri adventisti si o parte semnificativa respingeau dogma trinitatii, asa cum a fost formulata la Niceea.
Pot accepta această reformulare.
Vechi 18.12.2011, 17:19:09
Banned

Implicit

Citat:
Ati fi avut exact aceeasi parere ca si evreii ca Dumnezeu este unic atat in Fiinta cat si in Persoana.
Vă gândiți probabil la evreii călăuziți de învățătura rabinică și nu la evreii scripturii. Mă refer desigur la elita teologică nu la evreii de rând care nu-și puneau probleme de teologie atât de înaltă. Nu vreau să intru în amănunte (cu siguranță le știți și dumneavoastră), dar unicitatea lui Dumnezeu este totuși exprimată la plural de Scriptură. Plus textele care se referă explicit la dialogul dintre Dumnezeu și Dumnezeu.

Citat:
Daca analizati ceea ce spun eu si nu va bazati pe idei preconcepute nu aveti cum sa nu imi dati dreptate. Si va spun direct ca sunteti ipocrit daca spuneti ca din Sf Scriptura reiese explicit ca Sf Duh este Persoana distincta in Fiinta Dumnezeirii.
Faptul că este o Persoană și nu o putere impersonală, reiese explicit din mai multe texte scripturistice. Desigur, având o legătură cu Taina Naturii lui Dumnezeu (apropos, de ce nu există această Taină în Biserica Ortodoxă?), nu sunt prea multe de spus... Mie îmi apare nu ipocrizie (că e un cuvânt prea greu), ci ciudățenie că vă aventurați pe un teren atât de incert, iar problemele concrete (precum Legea lui Dumnezeu) le tratați cu atâta ușurătate...

Citat:
Nu Hristos nu a existat pana la zamislire. Hristos e "format" (impropriu spus dar nu am gasit alta exprimare) si a fost mereu "format" atat din firea umana, cat si cea dumnezeiasca. Firea umana nu a existat inainte de zamislire, deci nici Hristos nu a existat inainte de zamislire.
Intrăm pe același teren alunecos al discutării naturii divine, deci suntem pasibili a greși... Făcând abstracție de termenul "firea umană", sunteți sigur că nu mai găsiți în Scriptură exemple în care Dumnezeu Fiul să Se fi exprimat antropomorf?

Citat:
Doar Dumnezeu Fiul a fost din vesnicie.
Și Cine mă rog frumos n-a fost din veșnicie?

Citat:
Iar faptul ca in pantecele Maicii Sale Hristos a fost si Dumnezeu, Maica S-a normal ca L-a nascut pe Dumnezeu, deci e nascatoare de Dumnezeu.
Si care sunt conotatiile blasfemiatoare? Nu ma deranjeaza acest termen atat timp cat e justificat. Nu trebuie sa ne ascuntem dupa deget si sa nu spunem lucrurile pe nume. Una e politetea alta e diplomatia. Diplomatia din punctul meu de vedere e o alta forma de ipocrizie. E clar ca avand invataturi de credinta diferita cel putin a unuia dintre noi este gresita. Invatatura de credinta gresita e erezie. Eu va consider pe dvs eretic, dvs pe mine. Eu consider ca dvs nu va veti mantui, dvs ca eu (aici nu contest ca ati avea dreptate, doar ca dreptatea nu se refera la greseala invataturilor).
Prefer să rămân "ipocrit" în loc de a deveni insuportabil, mai ales că suntem puternic off-topic.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16