![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Recunosc că am limite și tocmai de aceea nu vreau să mă aventurez pe terenul speculațiilor. Acolo unde Biblia tace, mai bine nu vorbesc.
Citat:
Citat:
Dvs. ați spus textual: "Firea umana nu a existat inainte de zamislire", iar eu v-am cerut să faceți abstracție de termenul "firea umană" (mi-era teamă că n-o veți face) și să vă amintiți dacă nu cumva Dumnezeu Fiul S-a prezentat în formă de om înaintea pământenilor și înainte de momentul Betleem. Citat:
Adevărat, dar va fi mult mai greu de urmărit subiectul topicului. Deja s-a diluat perfect subiectul inițial... a devenit apă de ploaie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si daca sunt totusi aspecte din viata curenta (nu imi vine acum un exemplu) despre care Sf Scriptura nu vorbeste? Pe baza a ce luati o anumita atitudine? Citat:
Citat:
Citat:
Dar tot nu ati raspuns la aspectul cu Nascatoare de Dumnezeu. Daca Hristos era Dumnezeu in pantecele mamei Sale si Dumnezeu dupa nastere, cred ca e corect sa presupunem ca si in timpul nasterii era Dumnezeu. Deci Fecioara Maria L-a nascut pe Dumnezeu. Si care sunt aspectele problematice in atibuirea (de catre Dumnezeu, tin sa mentionez) denumirii de Nascatoare de Dumnezeu.
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi. Last edited by Lucian008; 19.12.2011 at 10:36:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu este aceeași Persoană? Decât să spuneți "nu", mai bine nu răspundeți... s-ar putea să veniți în conflict cu dogmatica ortodoxă. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Repet rugamintea de a oferi o explicatie in ceea ce priveste titulatura de Nascatoare de Dumnezeu a Fecioarei.
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu fiul are si o fire umana .deoarece El s-a intrupat in Fiul Omului
|
|
|||
|
|||
![]()
A avut cat a fost pe Pamant, ca Fiu al omului. In prezent este Dumnezeu. Nu are nimic uman. Sau Il vedeti pe Isus ca fiind un hibrid? om si Dumnezeu in acelasi timp? cum ar fi aceasta? as zice ca L-am dezonora daca nu I-am recunoaste calitatea de Dumnezeu plin, fara nimic uman, cum a fost si este din vesnicii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa ne invata biserica ortodoxa. Coptii din Egip spun ca are o singura fire ,dumnezeiasca. Dumneavoastra sunteti ortodox? |
|
|||
|
|||
![]()
Deci se complică lucrurile... sunt pierdut! Nu-mi ajunge toată viața (nici 3 de fapt) ca să am "informația completă"...
Citat:
![]() Puteți să-mi faceți același hatâr și să vă retrageți rugămintea? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca va referiti la faptul ca ati avea nevoie de vreo 3 vieti sa studiati toata literatura patristica, e mai simplu: Cititi marturisirea de credinta, sau dogmatica unde sunt prezentate argumnetele cu trimiteri, acolo unde doriti sa verificati. Citat:
E dreptul dvs sa nu raspundeti. Dar atat timp cat afirmati ceva astept si o argumentare. Nu va oblig bineinteles, era doar o rugaminte.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Un singur lucru să nu uitați: Hristos nu era Dumnezeu datorită nașterii Lui terestre, ci El era Dumnezeu dintotdeauna, înainte de a Se naște ca om. Christos ca om este Fiul Mariei, dar ca Dumnezeu nu are început, nici sfârșit. Ca Dumnezeu El este Creatorul Mariei, El i-a dat ființă. Dacă susținem în mod serios că Dumnezeu este Unul în esență (ουσία), că prin urmare, în ce privește natura divină Cei Trei sunt Una, atunci prin acest raționament o facem pe mama lui Iisus, creatoarea esenței divine, a Dumnezeirii. Quia absurdum est. Divinitatea nu a moștenit nimic din natura Mariei, doar s-a unit în chip tainic cu natura umană, identificându-Se pentru totdeauna cu aceasta. Identificarea aceasta nu face confuzie între Creator și creatură. Numai Iisus este și unul și celălalt în aceeași Persoană. Maria a rămas la fel de umană prin această naștere, ca și înainte de aceasta. Nu știu dacă vă satisface această opinie, v-am destăinuit-o numai pentru că m-ați rugat. Sunteți cam prea sigur pe dumneavoastră în ce afirmați, mai bine uitați-vă în jur: sunt semne care nu existau acum 10 ani (ca să nu spun acum 10 luni)... Last edited by osutafaraunu; 19.12.2011 at 17:46:00. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
|