Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2011, 10:56:20
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Am sa folosesc o exprimare pe care o folosesc multi teologi protestanti si noeoprotestant: "Dupa parerea mea"
Legenda aceasta aparține tot Sf. Tradiții? Că am întâlnit-o la mai mulți preopinenți... trebuie că are o sursă comună!

Citat:
Si daca sunt totusi aspecte din viata curenta (nu imi vine acum un exemplu) despre care Sf Scriptura nu vorbeste? Pe baza a ce luati o anumita atitudine?
Posibil să fie asemenea situații din viața curentă... dar ce vă faceți cu aspectele privind mântuirea care sunt clar specificate în Scriptură? Ca să parafrazez Evanghelia: la ce-i slujește unui om să cunoască toate informațiile dacă-și va pierde sufletul?

Citat:
Acum am inteles. Ba da. Dumnezeu Fiul, nu Iisus Hristos.
Nu este aceeași Persoană? Decât să spuneți "nu", mai bine nu răspundeți... s-ar putea să veniți în conflict cu dogmatica ortodoxă.
Vechi 19.12.2011, 10:58:58
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
Ok, asta am sa fac. Multumesc.
Nu aveti pentru ce... sa stiti ca in continuare va voi purta aceeasi stima si respect, chiar daca nu vom mai continua dialogul.
Vechi 19.12.2011, 11:03:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul

P.S. Ați reușit să faceți varză conceptul și aproape-mi pare rău că m-am abținut a comenta a doua parte a postării. Poate ați fi învățat ceva...
Draga domnule, nu fac altceva decat sa afirm cu tarie invatatura pionierilor adventisti. Imi pare rau ca nu ne putem intelege. Eu nu folosesc termenul de Trinitate, pentru ca nu l-am gasit in Biblie. Dar am gasit in Biblie ca Tatal e Dumnezeu, Unul, si Fiul este Dumnezeu, deoarece in eternitate El a fost nascut de Tatal, a provenit din Tatal, dar este alta persoana decat Tatal si implicit un alt Dumnezeu, care se inchina Tatalui recunoscandu-L ca Dumnezeu al Sau. Tatal nu se inchina Fiului ci primeste inchinare de la Acesta. Amandoi au aceeasi natura, Tatal si Fiul. Ei sunt acei "Noi" din Geneza, Dumnezeii elohim (consultati textul biblic, vedeti ca acolo dumnezeirea este la plural). Eu asta cred ca pionierii adventisti au dreptate. Acum, poate ca e o erezie. Recunosc ca atata pot. Mai mult nu.
Vechi 19.12.2011, 11:06:44
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Draga domnule, nu fac altceva decat sa afirm cu tarie invatatura pionierilor adventisti. Imi pare rau ca nu ne putem intelege. Eu nu folosesc termenul de Trinitate, pentru ca nu l-am gasit in Biblie. Dar am gasit in Biblie ca Tatal e Dumnezeu, Unul, si Fiul este Dumnezeu, deoarece in eternitate El a fost nascut de Tatal, a provenit din Tatal, dar este alta persoana decat Tatal si implicit un alt Dumnezeu, care se inchina Tatalui recunoscandu-L ca Dumnezeu al Sau. Tatal nu se inchina Fiului ci primeste inchinare de la Acesta. Amandoi au aceeasi natura, Tatal si Fiul. Ei sunt acei "Noi" din Geneza, Dumnezeii elohim (consultati textul biblic, vedeti ca acolo dumnezeirea este la plural). Eu asta cred ca pionierii adventisti au dreptate. Acum, poate ca e o erezie. Recunosc ca atata pot. Mai mult nu.
Bun. Și această concepție vă ajută cu ceva în procesul propriei mântuiri?
Vechi 19.12.2011, 11:09:04
Banned

Implicit

Citat:
Bun. Și această concepție vă ajută cu ceva în procesul propriei mântuiri?
Dar pe dumneavoastra va ajuta cu ceva ca tineti Sambata si nu Duminica?
Vechi 19.12.2011, 11:20:00
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Legenda aceasta aparține tot Sf. Tradiții? Că am întâlnit-o la mai mulți preopinenți... trebuie că are o sursă comună!
Nu. In lucrarile teologilor respectivi.

Citat:
Posibil să fie asemenea situații din viața curentă... dar ce vă faceți cu aspectele privind mântuirea care sunt clar specificate în Scriptură? Ca să parafrazez Evanghelia: la ce-i slujește unui om să cunoască toate informațiile dacă-și va pierde sufletul?
Corect. Dar lumea acesta nu mai are ca scop si nu isi mai propune ca tinta finala mantuirea. Acesta este lumea in care traim. Nu suntem izolati si rupti de ea. Si in versetul dat ca exemplu nu se specifica faptul ca acele informatii il vor face sa isi piarda sufletul, doar ca nu ii sunt utile ptr mantuire. Atat.

Citat:
Nu este aceeași Persoană? Decât să spuneți "nu", mai bine nu răspundeți... s-ar putea să veniți în conflict cu dogmatica ortodoxă.
Dumnezeu Fiul este neschimbat. Dumnezeu Fiul nu are si fire umana, si totusi nu este vorba despre persoane distincte. Doamne fereste, ar fi o erezie. Asta este una dintre tainele Dumnezeirii.
Repet rugamintea de a oferi o explicatie in ceea ce priveste titulatura de Nascatoare de Dumnezeu a Fecioarei.
Vechi 19.12.2011, 11:35:25
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Dumnezeu fiul are si o fire umana .deoarece El s-a intrupat in Fiul Omului
Vechi 19.12.2011, 11:37:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Dar pe dumneavoastra va ajuta cu ceva ca tineti Sambata si nu Duminica?
Nu știu. Să-l întrebăm pe Isus:

"Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește; și cine Mă iubește, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, și Mă voi arăta lui." (Ioan 14,21)
Vechi 19.12.2011, 11:39:54
Banned

Implicit

Citat:
Nu. In lucrarile teologilor respectivi.
Deci se complică lucrurile... sunt pierdut! Nu-mi ajunge toată viața (nici 3 de fapt) ca să am "informația completă"...

Citat:
Dumnezeu Fiul nu are si fire umana, si totusi nu este vorba despre persoane distincte.
Acum în Cer, Fiul are și fire umană?. Dar... chiar vă rog să nu răspundeți... mai bine-mi retrag întrebarea

Citat:
Repet rugamintea de a oferi o explicatie in ceea ce priveste titulatura de Nascatoare de Dumnezeu a Fecioarei.
Puteți să-mi faceți același hatâr și să vă retrageți rugămintea?
Vechi 19.12.2011, 11:52:38
Banned

Implicit

Citat:
Nu știu. Să-l întrebăm pe Isus:

"Cine are poruncile Mele și le păzește, acela Mă iubește; și cine Mă iubește, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, și Mă voi arăta lui." (Ioan 14,21)
Unde a poruncit Isus pazirea Sambetei?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16