![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca va referiti la faptul ca ati avea nevoie de vreo 3 vieti sa studiati toata literatura patristica, e mai simplu: Cititi marturisirea de credinta, sau dogmatica unde sunt prezentate argumnetele cu trimiteri, acolo unde doriti sa verificati. Citat:
E dreptul dvs sa nu raspundeti. Dar atat timp cat afirmati ceva astept si o argumentare. Nu va oblig bineinteles, era doar o rugaminte.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Un singur lucru să nu uitați: Hristos nu era Dumnezeu datorită nașterii Lui terestre, ci El era Dumnezeu dintotdeauna, înainte de a Se naște ca om. Christos ca om este Fiul Mariei, dar ca Dumnezeu nu are început, nici sfârșit. Ca Dumnezeu El este Creatorul Mariei, El i-a dat ființă. Dacă susținem în mod serios că Dumnezeu este Unul în esență (ουσία), că prin urmare, în ce privește natura divină Cei Trei sunt Una, atunci prin acest raționament o facem pe mama lui Iisus, creatoarea esenței divine, a Dumnezeirii. Quia absurdum est. Divinitatea nu a moștenit nimic din natura Mariei, doar s-a unit în chip tainic cu natura umană, identificându-Se pentru totdeauna cu aceasta. Identificarea aceasta nu face confuzie între Creator și creatură. Numai Iisus este și unul și celălalt în aceeași Persoană. Maria a rămas la fel de umană prin această naștere, ca și înainte de aceasta. Nu știu dacă vă satisface această opinie, v-am destăinuit-o numai pentru că m-ați rugat. Sunteți cam prea sigur pe dumneavoastră în ce afirmați, mai bine uitați-vă în jur: sunt semne care nu existau acum 10 ani (ca să nu spun acum 10 luni)... Last edited by osutafaraunu; 19.12.2011 at 17:46:00. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Si dupa argumentare vreau sa va adresez si doua intrebari la care raspunusul poate si doar da sau nu. 1.S-a nascut Hristos si implicit Fiul, din Fecioara? 2. Daca S-a nascut Dumnezeu Fiul din Feciora, acesta nu este nascatoare de Dumnezeu? (daca ar fi nascut un om ar fi fost nascatoare de om, daca L-a nascut pe Dumnezeu Fiu este Nascatoare de Dumnezeu) Citat:
Sper ca nu ati spus ca Dumnezeu se identifica pentru totdeauna cu natura umana. Identificarea presupune identitate, adica nediferentiere. Asta il face pe om dumnezeu. Cele doua firi ale Lui Hristos sunt unite si nedespartite, dar nu se confunda. Citat:
Dar ptr ca mi-ati aruncat manusa cu cele 10 luni. Sa inteleg ca dvs sustineti ca a doua venire nu ca este iminenta, dar timpul pana la venire e de numarul anilor? Cand vorbim de modificari drastice in 10 luni, cred ca nu gresesc sa cred ca nu vor trece 10 ani, sa zicem, pana la venire? Si ca sa va raspund la partea unde spuneati ca sunt sigur pe ce spun. Eu cred, repet cred si nu stiu, nu as fi in masura sa spun ca stiu, dar cred in proportie de 99.% ca a doua venire nu va avea loc in urmatorii 20 de ani si 90% ca nu va avea loc in timpul vietii mele.(Nu ca ma astept sa traiesc 60,70 sau 80 de ani. Pot sa mor la fel de bine maine. Eu ma refeream la timpul vietii mele raportat la speranta actuala de viata.)
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Domnule, felicitări! Aveți o credință mare ca a lui William Miller. |
|
|||||||
|
|||||||
![]()
"Sunt încă și multe altele pe care le-a făcut Iisus, care, dacă s'ar fi scris una câte una, socotesc că lumea aceasta n'ar cuprinde cărțile ce s'ar fi scris. Amin."
Credeti ca daca nu cititi toate sursele nu puteti cunoaste invatatura? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat din Dex (poate trebuia sa verificati inainte de a contesta o idee): A IDENTIFICÁ identífic tranz. 1) A considera identic; a constata ca fiind absolut la fel. ~ două teorii. 2) (obiecte sau ființe) A stabili (pe baza însușirilor caracteristice) ca aparținând la o clasă sau la o specie; a determina. ~ o planetă. 3) (persoane) A recunoaște pe bază de acte civile; a stabili identitatea. /<lat. identificare, fr. identifier Deci potrivit Dex si ceea ce sustineti dvs Dumnezeu este identic cu omul, nediferentiat. Citat:
Citat:
Asta cu criza este o exagerare a unora. Criza din 29-33 a fost mult mai severa. Atrocitatile din timpul Celui De-al Doile Razboi Mondial au fost inimaginabile. La fel si cele din perioada stalinista in URSS. Exista intradevar saracie crunta in unele zone ale Pamantului. Oameni care mor de foame. Dar foamete exista si acum cateva sute de ani. Foamnete accentuata din care de asemnenea se murea. Chinurile sclavilor erau ingrozitoare. Abuzurile fizice si psihice la care erau supusi. In schimb criza care afecteaza Romania este floare la ureche fata de ce indurau stramosii nostrii acum careva sute de ani. Numarul celor care mor de foame e insignifiant. Oamenii care se plang ca traiesc rau au apa, electricitate, mancare (isi permit sa faca mofturi), prefera sa piarda multe ore in fata televizorului. Desi e departe societatea actualala de limita suportabilitatii. Nu vreau sa fiu acuzat ca sustine ca se traieste bine, dar se poate si mai rau si altii au trait si mai rau. Ca noi ne raportam doar la cum am vrea noi sa fie bine e cu totul altceva. Deci nu m-ati convins, Am spus ca este o presupunere a mea, nu o certitudine. Nu pretind ca as fi vreun profet. Eu doar vreau sa spun ca este irelevant sa stim daca sfarsitul este maine sau peste 1000 de ani. Iar cei care incearca sa citeasca semne si sa interpreteze profetii uita care este scopul existentei.
|
|||
|
|||
![]()
Scopul existentei este mantuirea ,dar asta nu inseamna sa raspandim zvonuri ca mai e mult ,sau mai este putin pana la venirea Domnului.
Mai bine am indeplini ce spune la sf.Apostol Luca ,cap.21 : "Luați seama la voi înșivă, să nu se îngreuieze inimile voastre de mâncare și de băutură și de grijile vieții, și ziua aceea să vine peste voi fără de veste, Privegheați dar în toată vremea rugându-vă, ca să vă întăriți să scăpați de toate acestea care au să vină și să stați înaintea Fiului Omului. " Vedeti ,daca ducem o viata in nepasare , nu sesizam semnele timpurilor Chiar Hristos ne indeamna la trezie |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Dacă nu L-ar fi născut pe Mesia, ar fi rămas o simplă sfântăm poate chiar anonimă. Fără icoană, fără pomenire, fără tămâie... Atunci schimbați expresia din postarea mea și am rezolvat problema. Mea culpa! Citat:
Și nu v-a pus pe gânduri paralela Mântuitorului între Potop și Sfârșitul Veacului? Cum a venit el intempestiv și i-a luat pe cei ce "n-au știut nimic". Cum adică "n-au știut nimic"? Uite așa, cum nici dvs. "nu știți nimic" despre iminența Sfârșitului. Dar nu vă faceți probleme, o vorbă presupus inspirată spune "sfîrșitul va veni mai repede chiar decât cred adventiștii". Citat:
"Și neamurile s-au mâniat, dar a venit mânia Ta și vremea celor morți, ca să fie judecați, și să răsplătești pe robii Tăi, pe prooroci și pe sfinți și pe cei ce se tem de numele Tău, pe cei mici și pe cei mari, și să pierzi pe cei ce prăpădesc pământul."(Apoc.11,18) Citat:
"Și vor zice: Unde este făgăduința venirii Lui? Că de când au adormit părinții, toate așa rămân, ca de la începutul făpturii." (2 Petru 3,4) Ați spus "cred". De aceea am spus că aveți o credință mare ca a lui W. Miller. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Cand corectez ortodocsii o fac fie pentru ca sustin invataturi neconforme cu invaratura Bisericii sau pentru ca fac supozitii care nu se au o baza reala. Dati-mi va rog, dvs sau oricare alta persoana, ortodox sau nu, UN SINGUR EXEMPLU, unde eu am contrazis invatarurile ortodoxe. Va rog, un singur exemplu. Citat:
Si nu putem sa intram in logica absurdului ca daca nu L-ar fi nascut pe Hristos ar fi fost o sfanta anonima, pentru ca cinstea pe care i-o datoram, desi are intradevar fundamentul ca cel mai important lucru pe care l-a facut a fost Nasterea Lui Hristos, asta s-a intamplat datorita vredniciei ei. Citat:
Citat:
Citat:
Eu nu am sustinut ca nu este aproape sfarsitul veacului, doar ca nu suntem noi (cei mai multi dintre noi) in masura sa ne pronuntam. Citat:
Repet solicitarea expresa de a da exemple unde am sustinunt invataturi neconforme cu invatatirile BO.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
|