Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2011, 16:27:35
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Asta se intampla cand interpretam Scriptura dupa mintea noatra. Nu va suparati dar intrevad niste similitudini cu "altii".
Sfinti Apostoli credeau ca venirea va avea loc in timpul vietii lor, foarte curand, si totusi nu s-a intamplat.
Si atunci de faceau intreruperi de sarcina. Cat de multe nu cred ca va puteti da cu parerea, doar daca nu v-ati informat dintr-o sursa credibila dpdv istoric. Ati facut asta?
Ce legatura are daca se preda sau nu in America o invatatura gresita.
Mai putina credinta? Atunci era multa? In afara de faptul ca si atunci, ca si acum, erau mult mai multi catolici, daca ne referim doar la crestinism. Deci si daca ei credeau aveau o credinta gresita. Dar acum in ca masura credeau nu ne putem pronunta cand lipsa declarata de credinta avea ca urmare arderea pe rug. Asta tine ca argument si pentru cat de multa "bunatate" era atunci in lume.
Eu nu sustin ca nu poate ca venirea Mantuitorului sa aiba loc maine, dar ne "ratacim nestiind scripturile si puterea Lui Dumnezeu". Hristos spune "privegheati caci nu stiti cand este ceasul acela" si nu incercati sa descoperiti cand este ceasul acela. Chiar e irelevant daca e maine sau peste 1000 de ani. Omul trebuie sa fie pregatit oricand ptr venirea Mantuitorului.
Asa ca puteti sa afirmati ca venirea Mantuitorului nu va avea loc peste 1000 de ani?
Da ,nu va avea loc peste 1000 1ni ci mult mai curand.
Eu nu interpretez de la mine ,o spun sfintii parinti,
Deci cercetati Scripturile si vedeti daca ce spune Mantuitorul nu se intampla astazi ,acum.Tot ce spune el se intampla acum ,a crescut numarul crimelor ,cand mamele isi ucid copiii in pantece.Sunt milioane pe an ,ganditi-va la China.
Nu stim nici clipa nici ceasul ,dar spune Hristos ,cand inmugureste maslinul ,clipa e aproape.
Vechi 19.12.2011, 16:53:40
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Da ,nu va avea loc peste 1000 1ni ci mult mai curand.
Eu nu interpretez de la mine ,o spun sfintii parinti,
Deci cercetati Scripturile si vedeti daca ce spune Mantuitorul nu se intampla astazi ,acum.Tot ce spune el se intampla acum ,a crescut numarul crimelor ,cand mamele isi ucid copiii in pantece.Sunt milioane pe an ,ganditi-va la China.
Nu stim nici clipa nici ceasul ,dar spune Hristos ,cand inmugureste maslinul ,clipa e aproape.
Gresiti grav. Daca Hristos nu stia, inseamna ca stiti mai multe decat Hristos. Va spun ca eu i-am auzit pe dintre marii duhovnici si o parte aveau acceasi pare ca dvs, dar macar recunosteau ca este o parere personala si nu o certitudine (aici gresiti grav) si o parte care sustineau exact asta ca nu va avea loc venirea in urmatoare mie de ani, dar tot ca o parere personala. Cred ca e mult mai corect si mai echilibtat sa nu ne dam cu parea.
Vreau sa imi spuneti, daca puteti, unde afirma Sfinti Parinti cand va avea loc, sau macar ca nu vor mai trece 1000 de ani. Va spun eu nicaieri. Nu incercati sa faceti afirmatii fara acoperire pentru ca nu va ajuta in argumentare.
A crescut cu siguranta nr de avorturi. Dar a crescut si populatia pamantului de zeci de ori. Puteti sa spuneti ca proportional numarul de avorturi e mai mare? Puteti sa presupuneti, si cred si eu ca asa e, dar nu puteti sa afirmati cu certitudine. Puteti sa afirmati ca nu vor fi mai mute avorturi peste 1000 de ani? Nu.
Ce inseamna aproape, asta e intrebarea. V-am spus ca apostolii credeau ca va veni in timpul vietii lor.

Daca sunteti de acord chiar propun deschidera unui topic pe acesta tema. Si sa vedem si argumentarea altor persoane.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16