Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2011, 12:27:25
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Dumnule ,Hristos are doua firi ,chiar daca El s-a inaltat.
Asa ne invata biserica ortodoxa.
Coptii din Egip spun ca are o singura fire ,dumnezeiasca.
Dumneavoastra sunteti ortodox?
Nu, dânsul e... copt!
Vechi 19.12.2011, 12:33:58
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Profetul de carton:A avut cat a fost pe Pamant, ca Fiu al omului. In prezent este Dumnezeu. Nu are nimic uman. Sau Il vedeti pe Isus ca fiind un hibrid? om si Dumnezeu in acelasi timp?
In Scriptura se spune ca El s-a inaltat la cer ca om, de aceea noi (sau unii dintre noi) spunem ca Hristos s-a inaltat la cer cu umanitatea Sa la suprema indumnezeire, deasupra spiritualitatii tuturor treptelor ingeresti, ca sa fie si ca Om la dreapta Tatalui, s-a ridicat si cu firea omeneasca la treapta de Imparat al imparatiei omenirii innoite. Domnul Inviat se arata in primul rand lumii prin puterea Sa, nu atat prin asemanarea trupeasca, pentru a arata tuturor slava si maretia Sa dumnezeiasca si este acelasi cu Iisus Hristos eshatologic, Cel care va veni la sfarsitul veacurilor, plin de putere si de slava.

Last edited by ioanna; 19.12.2011 at 12:36:58.
Vechi 19.12.2011, 14:04:57
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
Coptii din Egip spun ca are o singura fire ,dumnezeiasca.
Stiu acest lucru. (Monofizitismul/ Eutihianismul)

Citat:
Dumneavoastra sunteti ortodox?

Nu.
Vechi 19.12.2011, 14:11:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu, dânsul e... copt!
Eu recunosc ce cred, ce sunt...de unde mi-am luat invataturile, dar dumneavoastra nu recunoasteti ca biserica Adventista a preluat de la Biserica Catolica anumite invataturi, si v-am spus care, iar apoi veniti si spuneti ca Biserica Catolica nu e buna absolut deloc si ca un papa va fi Anticristul. Mie asta imi miroase a ipocrizie. Dati-va mana cu catolicii, impacati-va cu ei si anulati acele profetii referitoare la Vatican pe care profetii adventisti le-au facut (stiti la ce ma refer, ca toate religiile mai putin cea adventista se vor uni sub stapanirea Vaticanului) --- vedeti bine ca deja Biserica Catolica are stapanire asupra dumneavoastra. Recunoasteti acest lucru si impacati-va cu ideea.
Vechi 19.12.2011, 14:25:05
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Eu recunosc ce cred, ce sunt...de unde mi-am luat invataturile
Ei bine, tocmai asta n-o faceți...
Vechi 19.12.2011, 14:33:33
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Stiu acest lucru. (Monofizitismul/ Eutihianismul)

Nu.
Hristos ne spune sa iubim lumina ,nu intunericul , ca sa se vada faptele noastre bune.
D-voastra trebuie sa declarati carui cult apartineti.
Inversunarea de care dati dovada dovedeste ca nu sunteti ortodox ci apartineti unei secte ,poate baptist sau evanghelist
Sunt curioasa daca vreun sectant ,in urma discutiilor cu ortodocsii s-a gandit sa se intoarca la religia in care a fost botezat.
Sfantul Lavrentie de Cernigov spunea ca pana la sfarsitul veacurilor sectantii vor ramane in erezia lor si iata ca profetia se implineste..
Vechi 19.12.2011, 14:39:25
Banned

Implicit

Citat:
D-voastra trebuie sa declarati carui cult apartineti.
am declarat deja: nu apartin niciunui cult

Citat:
Inversunarea de care dati dovada .
nu, asta nu, discut cu amabilitate, citesc si postez, nimic mai mult.
Vechi 19.12.2011, 14:41:01
Banned

Implicit

Citat:
Ei bine, tocmai asta n-o faceți...
cum nu fac asta? v-am trimis la pionierii adventisti, dar nu ati vrut sa luati in considerare ca si aceia au avut ceva de zis si credeti-ma, multi pionieri adventisti au luptat mai mult pentru Domnul decat o faceti dumneavoastra.
Vechi 19.12.2011, 14:43:06
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Deci se complică lucrurile... sunt pierdut! Nu-mi ajunge toată viața (nici 3 de fapt) ca să am "informația completă"
Depinde la ce va referiti. Daca va referiti la partea cu lucrarile teologilor protestanti nu am inteles. Oricum chiar nu e deloc relevand ca acestia spus ca este parerea lor sau daca spus ca asa este sigur. Dpdv al BO invatatura lor e gresita indiferent de cum se exprima.
Daca va referiti la faptul ca ati avea nevoie de vreo 3 vieti sa studiati toata literatura patristica, e mai simplu: Cititi marturisirea de credinta, sau dogmatica unde sunt prezentate argumnetele cu trimiteri, acolo unde doriti sa verificati.

Citat:
Acum în Cer, Fiul are și fire umană?. Dar... chiar vă rog să nu răspundeți... mai bine-mi retrag întrebarea
Daca vi s-a raspuns la intrebarea pe care o considerati retorica eu tot va voi raspunde: Fiul nu. Hristos da. Si ca sa nu spuneti ca sustin idei eretice, nu nu sunt persoane diferite si tine de taina intruparii si taina Fiintei si a Persoanelor Sfintei Treimi.

Citat:
Puteți să-mi faceți același hatâr și să vă retrageți rugămintea?
E dreptul dvs sa nu raspundeti. Dar atat timp cat afirmati ceva astept si o argumentare. Nu va oblig bineinteles, era doar o rugaminte.
Vechi 19.12.2011, 14:47:12
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

sfirsitul veacurilor este aproape ,apoi incep alte veacuri -vremurile feriocite promise,
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16