Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.12.2011, 19:00:09
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Dumnezeu este Unul, nu trei.
De acord. Dumnezeu este Unul: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Tot asa cum si soarele care lumineaza pamantul este unul: astrul ceresc (Tatal), razele sale (Fiul) si caldura sa (Duhul Sfant).
Vechi 18.12.2011, 19:02:14
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
De acord. Dumnezeu este Unul: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Tot asa cum si soarele care lumineaza pamantul este unul: astrul ceresc (Tatal), razele sale (Fiul) si caldura sa (Duhul Sfant).

Contraziceti Scriptura:

1 Corinteni 8:6 totuși pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl, de la care vin toate lucrurile

Dumnezeu peste toti este numai Tatal. Tatal este Dumnezeu si peste Isus (pot aduce versete)
---------------------------------------------------
Concluzia? nu puteti nega influentele catolice evidente din cadrul religiei dumneavoastra.
Vechi 18.12.2011, 19:21:12
Banned

Implicit

Citat:
Contraziceti Scriptura:

1 Corinteni 8:6 totuși pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl, de la care vin toate lucrurile

Dumnezeu peste toti este numai Tatal. Tatal este Dumnezeu si peste Isus (pot aduce versete)
Sa inteleg ca dvs. nu credti in dumnezeirea Domnului Iisus Hristos? Atunci ce face cu versete ca:
"Toma I-a zis: "Domnul meu si Dumnezeul meu!" (Ioan 20:28).

Nu trebuie sa fim exclusivisti (sa luam un verset si sa le radem pe celelalte).Toate versetele din Sfanta Scriptura se completeaza, nu se anuleaza unele pe altele.

Citat:
Concluzia? nu puteti nega influentele catolice evidente din cadrul religiei dumneavoastra.
Cocluzie gresita. Credem in trinitate: avem influente catolice. Pazim sabatul zilei a saptea: avem influente iudaice. S.a.m.d. Nu are voie omul sa creada ceva, ca trebuie sa i se gaseasca un factor de influenta.

Eu cred ca suntem cea mai originala Biseirica. De asta ne "iubesc" multi (mai ales papalitatea).
Vechi 18.12.2011, 19:26:04
Banned

Implicit

Citat:
Sa inteleg ca dvs. nu credti in dumnezeirea Domnului Iisus Hristos?
Asta e parerea dvs., eu nu am afirmat asa ceva! Doar am spus ca, crezand in dogma trinitatii, care nu e biblica si pe care multi adventisti nu au propovaduit-o, ati primit influente catolice. Ar trebui sa-i considerati pe catolici niste frati mai mari!
Adventistii de la inceput, care nu invatau Trinitatea, nu credeau in dumnezeirea lui Isus?! pai si atunci?
Vechi 18.12.2011, 19:31:16
Banned

Implicit

Citat:
Ar trebui sa-i considerati pe catolici niste frati mai mari!
Eu chiar ii consider pe catolici (ma refer la credinciosii catolici) ca fiind fratii mei (nici mai mici nici mai mari). Dar nu cred ca adventistii au preluat invataturi catolice. faptul ca unele coincid, este altceva.

Citat:
Adventistii de la inceput, care nu invatau Trinitatea, nu credeau in dumnezeirea lui Isus?! pai si atunci?
Sunt depasit de subiect. Nu stiu in ce credeau.
Vechi 18.12.2011, 19:58:35
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Sunt depasit de subiect. Nu stiu in ce credeau.
Nu interpretau si ei aceeasi Scriptura? Ce va face sa credeti ca dvs nu o interpretati gresit?
Vechi 18.12.2011, 20:13:26
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Stimate administrator te rog frumos sa ii aplici Profetului pedeapsa pe care el crede ca le-o va aplica Dumnezeu pacatosilor, adica suprimarea.
1. Nu vrea sa isi asume o identitate si se contrazice cu toti fara a isi sustine propriile credinte
2. Sustine ca din Sf Scriptura reiese ca Ziua de odihna, ziua Domnului este ziua a 7-a, pe care o tine de altfel. Apoi sustine ca poate veni cu dovezi ca Sf Scriptura in NT nu confirma ziua Sabatului
3. Contesta Sf Traditie, dar desi sustine existenta Sf Treimi sustine ca acesta nu reiese explicit din Sf Scriptura (de unde reiese atunci???)
4. Sutine ca Hristos nu a fost Dumnezeu de fapt. Iar firea umana dupa inviere s-a transformat in fire dumnezeiasca, adica un om a devenit Dumnezeu
5. Sustine ca Tatal este singurul Dumnezeu. Dupa de razgandeste si este si Fiul Dumnezeu, dar este Dumnezeu peste toti mai putin peste Tatal, care in schimb este Dumnezeiu peste toti, inclusiv Fiul. Despre relatia de "subordonare" a Sf Duh inca nu s-a pronuntat, dar daca i se va mai acorda putin timp nu va ramane dator cu siguranta.
6.Exista mai multi Dumnezei

PS: Imi cer scuze ptr tonut ironic dar faptul ca unii au convingeri gresite pot sa inteleg si sa discut cu ei pe temele respective, in schimb problemele patologice sau dorinta de a starni conflicte nu cred ca trebuie sa se manifeste aici.

Multumesc,
Vechi 18.12.2011, 20:21:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Nu interpretau si ei aceeasi Scriptura?
Am spus ca nu cunosc subiectul.

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Ce va face sa credeti ca dvs nu o interpretati gresit?
Nu suntem infailibili. Totusi, maniera adventista de abordare a Scripturii (aceea de a lua in considerare toate versete Scripturii) si increderea doar in Scriptura, ma face sa cred ca suntem cel mai aproape de adevarurile Sfintei Scriptur. In plus, vreau sa va spun ca la noi, chiar si pastorii sau prezbiterii sunt luati la intrebari (de catre simplii credinciosi) daca fac vreo afirmatie care contrazice Scriptura (chiar am asistat la astfel de "corectii" aplicate unui pastor si unui prezbiter). Scriptura reprezinta pentru noi adevarul suprem si nu ne permitem sa ne jucam de-a interpretarile.
Vechi 18.12.2011, 20:02:27
Banned

Implicit

Citat:
Dar nu cred ca adventistii au preluat invataturi catolice. faptul ca unele coincid, este altceva.
Ati gasit ca in Biblie apare termenul de Trinitate? sau de Dumnezeu triunic? Cine le-a inventat? nu la Niceea? deci ati preluat de la catolici si nu din Biblie! sunteti o ramificatie a lor. Clar!
Vechi 18.12.2011, 20:05:27
Banned

Implicit

Citat:
Ati gasit ca in Biblie apare termenul de Trinitate? sau de Dumnezeu triunic? Cine le-a inventat? nu la Niceea? deci ati preluat de la catolici si nu din Biblie! sunteti o ramificatie a lor. Clar!
Poate l-am preluat, daca nu am gasit altul mai potrivit. Si, cei cu asta. Gata, am devenit anexa catolica?

Ca sa fiu pe subiect, putem spune ca am preluat Crezul (in invataturile caruia credem mai mult decat catolicii sau ortodocsii). Asta inseamna ca suntem catolici sau ortodocsi?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16