Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.12.2011, 19:31:16
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Ar trebui sa-i considerati pe catolici niste frati mai mari!
Eu chiar ii consider pe catolici (ma refer la credinciosii catolici) ca fiind fratii mei (nici mai mici nici mai mari). Dar nu cred ca adventistii au preluat invataturi catolice. faptul ca unele coincid, este altceva.

Citat:
Adventistii de la inceput, care nu invatau Trinitatea, nu credeau in dumnezeirea lui Isus?! pai si atunci?
Sunt depasit de subiect. Nu stiu in ce credeau.
Vechi 18.12.2011, 19:58:35
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Sunt depasit de subiect. Nu stiu in ce credeau.
Nu interpretau si ei aceeasi Scriptura? Ce va face sa credeti ca dvs nu o interpretati gresit?
Vechi 18.12.2011, 20:13:26
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Stimate administrator te rog frumos sa ii aplici Profetului pedeapsa pe care el crede ca le-o va aplica Dumnezeu pacatosilor, adica suprimarea.
1. Nu vrea sa isi asume o identitate si se contrazice cu toti fara a isi sustine propriile credinte
2. Sustine ca din Sf Scriptura reiese ca Ziua de odihna, ziua Domnului este ziua a 7-a, pe care o tine de altfel. Apoi sustine ca poate veni cu dovezi ca Sf Scriptura in NT nu confirma ziua Sabatului
3. Contesta Sf Traditie, dar desi sustine existenta Sf Treimi sustine ca acesta nu reiese explicit din Sf Scriptura (de unde reiese atunci???)
4. Sutine ca Hristos nu a fost Dumnezeu de fapt. Iar firea umana dupa inviere s-a transformat in fire dumnezeiasca, adica un om a devenit Dumnezeu
5. Sustine ca Tatal este singurul Dumnezeu. Dupa de razgandeste si este si Fiul Dumnezeu, dar este Dumnezeu peste toti mai putin peste Tatal, care in schimb este Dumnezeiu peste toti, inclusiv Fiul. Despre relatia de "subordonare" a Sf Duh inca nu s-a pronuntat, dar daca i se va mai acorda putin timp nu va ramane dator cu siguranta.
6.Exista mai multi Dumnezei

PS: Imi cer scuze ptr tonut ironic dar faptul ca unii au convingeri gresite pot sa inteleg si sa discut cu ei pe temele respective, in schimb problemele patologice sau dorinta de a starni conflicte nu cred ca trebuie sa se manifeste aici.

Multumesc,
Vechi 18.12.2011, 21:40:00
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Stimate administrator te rog frumos sa ii aplici Profetului pedeapsa pe care el crede ca le-o va aplica Dumnezeu pacatosilor, adica suprimarea.
1. Nu vrea sa isi asume o identitate si se contrazice cu toti fara a isi sustine propriile credinte
2. Sustine ca din Sf Scriptura reiese ca Ziua de odihna, ziua Domnului este ziua a 7-a, pe care o tine de altfel. Apoi sustine ca poate veni cu dovezi ca Sf Scriptura in NT nu confirma ziua Sabatului
3. Contesta Sf Traditie, dar desi sustine existenta Sf Treimi sustine ca acesta nu reiese explicit din Sf Scriptura (de unde reiese atunci???)
4. Sutine ca Hristos nu a fost Dumnezeu de fapt. Iar firea umana dupa inviere s-a transformat in fire dumnezeiasca, adica un om a devenit Dumnezeu
5. Sustine ca Tatal este singurul Dumnezeu. Dupa de razgandeste si este si Fiul Dumnezeu, dar este Dumnezeu peste toti mai putin peste Tatal, care in schimb este Dumnezeiu peste toti, inclusiv Fiul. Despre relatia de "subordonare" a Sf Duh inca nu s-a pronuntat, dar daca i se va mai acorda putin timp nu va ramane dator cu siguranta.
6.Exista mai multi Dumnezei

PS: Imi cer scuze ptr tonut ironic dar faptul ca unii au convingeri gresite pot sa inteleg si sa discut cu ei pe temele respective, in schimb problemele patologice sau dorinta de a starni conflicte nu cred ca trebuie sa se manifeste aici.

Multumesc,
Nu ma fac raspunzator de tot ce afirmi tu aici, Lucian. Si nu stiu de ce ma urasti atat de mult, cand eu m-am adresat tie cu un ton civilizat.
Vechi 18.12.2011, 22:33:28
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu ma fac raspunzator de tot ce afirmi tu aici, Lucian. Si nu stiu de ce ma urasti atat de mult, cand eu m-am adresat tie cu un ton civilizat.
Ma enervez pe mine cand nu sunt consecvent. Am zis ca nu va mai raspund, dar...
Nu e ura, asta ca sa raspund la atitudinea fata de dvs. Atunci spuneti ce nu este adevarat din ce am afirmat eu?
Vechi 19.12.2011, 07:55:59
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Ma enervez pe mine cand nu sunt consecvent. Am zis ca nu va mai raspund, dar...
Nu e ura, asta ca sa raspund la atitudinea fata de dvs. Atunci spuneti ce nu este adevarat din ce am afirmat eu?
Nu am facut altceva decat sa port conversatii in termeni amicali si civilizati. Am expus ceea ce cred eu, un om batran care a trecut prin multe in viata si prin mari greutati. Nu am afirmat ca eu am adevarul. Asta e nivelul meu de intelegere, atata pot eu pricepe. Acum de ce veniti cu parul? Ce v-am facut? Cu ce v-am deranjat? pentru ce doriti excluderea mea de pe acest forum? Probabil ca spun prostii, dar pentru asta de ce nu ma evitati, daca va deranjeaza dialogul cu mine?
Vechi 19.12.2011, 10:42:03
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu am facut altceva decat sa port conversatii in termeni amicali si civilizati. Am expus ceea ce cred eu, un om batran care a trecut prin multe in viata si prin mari greutati. Nu am afirmat ca eu am adevarul. Asta e nivelul meu de intelegere, atata pot eu pricepe. Acum de ce veniti cu parul? Ce v-am facut? Cu ce v-am deranjat? pentru ce doriti excluderea mea de pe acest forum? Probabil ca spun prostii, dar pentru asta de ce nu ma evitati, daca va deranjeaza dialogul cu mine?
Ok, asta am sa fac. Multumesc.
Vechi 18.12.2011, 22:41:39
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
cand eu m-am adresat tie cu un ton civilizat.
Am raspuns in mesaj. Pot sa inteleg ca cineva are o alta parere. Asta pot sa inteleb, chiar daca eu consider ca e gresita. Dar ma enerveaza ca va contraziceti, ca afirmati chestii ilogice, cum ar fi ca exista niveluri de dumnezeire, ca Dumnezeu are un alt Dumnezeu, ca exista mai multi dumnezei (3 Persoale ale Sf Treimi nu inseamna mai multi dumnezei), ca va contraziceti cu toti, ca nimeni nu are dreptate, dar nu ne spuneti unde este dreptatea (si nu raspundeti ca la Dumnezeu). Asta nu pot sa inteleg. Si consider ca am dreptul sa ma simt jignit si sa adopt o atitudine agresiva pentru a contracara ... nici nu stiu cum sa numesc ceea ce faceti dvs.
Vechi 19.12.2011, 00:02:30
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Daca acestia (Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci, daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sunt dintre ai nostri. (1Ioan.2:19) ) care nu au iesit erau crestini de tip advent nu inteleg de ce nu respectau sambata si alte lucruri advente! Apoi biserica fara episcopi si prezbiteri cred ca e o biserica moarta! Biruita!
Vechi 19.12.2011, 00:13:14
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Daca acestia (Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci, daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sunt dintre ai nostri. (1Ioan.2:19) ) care nu au iesit erau crestini de tip advent nu inteleg de ce nu respectau sambata si alte lucruri advente! Apoi biserica fara episcopi si prezbiteri cred ca e o biserica moarta! Biruita!
Versetul este foarte bun pentru toti cei care s-au rupt de Biserica. Zeci de mii de secte. O singura biserica, are continuitate de la apostoli pana astazi,a ramas consecventa si nu si-a modificat niciodata invataura: BO.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16