![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu interpretau si ei aceeasi Scriptura? Ce va face sa credeti ca dvs nu o interpretati gresit?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ati gasit ca in Biblie apare termenul de Trinitate? sau de Dumnezeu triunic? Cine le-a inventat? nu la Niceea? deci ati preluat de la catolici si nu din Biblie! sunteti o ramificatie a lor. Clar!
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta chiar suna a ciudatenie. Multe biserici vor fi anexate sau inghitite de biserica catolica (lucru care s-a si inceput), dar nici intrun caz biserica AZS. Parerea mea este ca,pazitorii duminicii (inventie catolica - lucru recunoscut de biserica catolica) vor fi asimilati, cu totii de biserica catolica. Nu este cazul bisericii AZS, care este pazitoare a zilei a saptea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca sa fiu pe subiect, putem spune ca am preluat Crezul (in invataturile caruia credem mai mult decat catolicii sau ortodocsii). Asta inseamna ca suntem catolici sau ortodocsi? |
|
|||
|
|||
![]()
1 Corinteni 8:6 Totuși, pentru noi, este un singur Dumnezeu, Tatăl, din Care sunt toate și noi întru El; și un singur Domn, Iisus Hristos, prin Care sunt toate și noi prin El.
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=12&cap=8 Cand vorbeste de un singur Dumnezeu, acel Dumnezeu unic, intotdeauna in Scripturi, se face referire la Tatal si numai la El. Pentru ca El L-a nascut in vesnicii pe Fiul si El a creat totul. Nu Fiul L-a nascut pe Tatal ci Tatal pe Fiul, in vesnicii, prin urmare Fiul ii este supus. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma bucur ca ati inteles. Nu e ceva greu de inteles, din moment ce nu gasim termenul de "trinitate" in Biblie, dar el este folosit de atata timp de Biserica Catolica, nu e evident ca de acolo l-au luat adventistii?
|
|
||||
|
||||
![]()
Stimate administrator te rog frumos sa ii aplici Profetului pedeapsa pe care el crede ca le-o va aplica Dumnezeu pacatosilor, adica suprimarea.
1. Nu vrea sa isi asume o identitate si se contrazice cu toti fara a isi sustine propriile credinte 2. Sustine ca din Sf Scriptura reiese ca Ziua de odihna, ziua Domnului este ziua a 7-a, pe care o tine de altfel. Apoi sustine ca poate veni cu dovezi ca Sf Scriptura in NT nu confirma ziua Sabatului 3. Contesta Sf Traditie, dar desi sustine existenta Sf Treimi sustine ca acesta nu reiese explicit din Sf Scriptura (de unde reiese atunci???) 4. Sutine ca Hristos nu a fost Dumnezeu de fapt. Iar firea umana dupa inviere s-a transformat in fire dumnezeiasca, adica un om a devenit Dumnezeu 5. Sustine ca Tatal este singurul Dumnezeu. Dupa de razgandeste si este si Fiul Dumnezeu, dar este Dumnezeu peste toti mai putin peste Tatal, care in schimb este Dumnezeiu peste toti, inclusiv Fiul. Despre relatia de "subordonare" a Sf Duh inca nu s-a pronuntat, dar daca i se va mai acorda putin timp nu va ramane dator cu siguranta. 6.Exista mai multi Dumnezei PS: Imi cer scuze ptr tonut ironic dar faptul ca unii au convingeri gresite pot sa inteleg si sa discut cu ei pe temele respective, in schimb problemele patologice sau dorinta de a starni conflicte nu cred ca trebuie sa se manifeste aici. Multumesc, |
|
|||
|
|||
![]()
Am spus ca nu cunosc subiectul.
Nu suntem infailibili. Totusi, maniera adventista de abordare a Scripturii (aceea de a lua in considerare toate versete Scripturii) si increderea doar in Scriptura, ma face sa cred ca suntem cel mai aproape de adevarurile Sfintei Scriptur. In plus, vreau sa va spun ca la noi, chiar si pastorii sau prezbiterii sunt luati la intrebari (de catre simplii credinciosi) daca fac vreo afirmatie care contrazice Scriptura (chiar am asistat la astfel de "corectii" aplicate unui pastor si unui prezbiter). Scriptura reprezinta pentru noi adevarul suprem si nu ne permitem sa ne jucam de-a interpretarile. |
|
||||
|
||||
![]()
Amk inteles. O lasam asa. Si totusi daca asa a fost (nici eu nu am pretentia ca stiu, sau ca a fost asa) cred ca ar fi o problema, iar problema este exact cea sesizata de mine.
Citat:
Citat:
In partea cu Scriptura, ea desi contine adevarul, nu contine toata invatatura. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca dvs. credeti ca aveti nevoie de adaugiri la Scriptura, (pentru a primi invatatura care duce la mantuire), nu veti putea interpreta niciodata corect Scriptura.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
|