Citat:
În prealabil postat de grasu77
Am spus ca nu cunosc subiectul.
|
Amk inteles. O lasam asa. Si totusi daca asa a fost (nici eu nu am pretentia ca stiu, sau ca a fost asa) cred ca ar fi o problema, iar problema este exact cea sesizata de mine.
Citat:
Nu suntem infailibili. Totusi, maniera adventista de abordare a Scripturii (aceea de a lua in considerare toate versete Scripturii) si increderea doar in Scriptura, ma face sa cred ca suntem cel mai aproape de adevarurile Sfintei Scriptur.
|
Cel mai aproape de adevar nu e suficient. "Cine nu este cu mine este impotriva mea". Noi, ortodocsii nu sustinem ca suntem infailibili in tot ce spunem sau facem, dar invatatura noastra este infailibila. Si asta nu ptr noi, ci ptr ca este invatatura Lui Dumnezeu si el ne-a descoperit-o. El ne-a invatat.
Citat:
In plus, vreau sa va spun ca la noi, chiar si pastorii sau prezbiterii sunt luati la intrebari (de catre simplii credinciosi) daca fac vreo afirmatie care contrazice Scriptura (chiar am asistat la astfel de "corectii" aplicate unui pastor si unui prezbiter). Scriptura reprezinta pentru noi adevarul suprem si nu ne permitem sa ne jucam de-a interpretarile.
|
Aici va dau dreptate pe partea de observatie. Biserica nu inseamna preoti. Si ca marturisire personala eu am auzit preoti spunand prostii, si desi stiu ca era corect sa ii fi corectat ca nu cumva sa se sminteasca cineva din cei care au ascultat, nu am facut-o. Eu imi asum greseala. Dar si in BO, nu tin minte sigur despre ce erezie este vorba, in perioada Patristica in simplu credincios l-a corectat pe episcopul care invata gresit.
In partea cu Scriptura, ea desi contine adevarul, nu contine toata invatatura.