Citat:
În prealabil postat de iustin10
Pai atunci la ce iti mai foloseste ortodoxia? Ca mai mult e un prilej de cadere ,daca iti sufoca sufletul.
Ortodoxia e buna ,drepata , si este singura cale care te duce la desavarsire . Dar ortodoxia prost inteleasa,poate fi o arma mai de temut decat erezia.
Asta as vrea sa se gandeasca toti care isi spun ortodoxi. E drept ca restul lumii e eretica si cazuta ,dar oare ei insisi sunt cu adevarat ortodocsi?
|
Ortodoxia transmite valori prin Sf. Biserica. Daca nu ar fi Sf Biserica nu ar fi Sf Taine, nu ar avea copii si nu numai de unde sa invete, nu ar mai fi comunitate crestina..sihastrii sunt exceptii (iti trebuie multa tarie de caracter si multa credinta).
Pe mine sincer nu prea ma intreseaza de alte religii, cine se mantuieste...nu e treaba mea sa judec si in general, nu prea ma uit la capra vecinului.
Eu trebuie sa incerc sa ma apropii cat mai mult de Dumnezeu.
Nu exclud alti oameni din cauza religiei (acesta este si motivul pentru care am iesit cu un musulman fara sa stiu ce credinta are), nu am nicio problema sa vorbesc/lucrez/ajut etc. astfel de persoane.
Toate bune si frumoase pana vor sa distruga Biserica/valorile crestin ortodoxe.
Atunci am dreptul sa ma supar.