Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2012, 21:28:41
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Nu vă mai erijați în marele judecător domnule Iustin, că sunteți departe de o asemenea funcție. Dumneavoastră încercați să vă mai puneți la punct cu ortodoxia și după aceea mai discutăm, după aceea poate vă voi da oportunitatea să fiți dumneavoastră marele judecător, marele inițiat. Te-am prins și atunci când te-ai contrazis spunând ba o dată că sunt mai multe căi adevărate, ba că doar ortodoxia e cea adevărată. Încearcă să devii mai coerent, mai ortodox și după aceea mai stăm de vorbă. Cam toată sporovăiala pe care au expus-o unii pe aici nu are nici cea mai mică treabă cu ecumenismul. După cum am mai spus, ecumenismul se ocupă cu altceva, au și discuțiile teologice sensul lor dar ținta este în altă parte, ori această țintă nu se va atinge decât într-o singură Biserică. Nu există mai multe biserici; faptul că unii fac nu știu ce "evanghelizare" pe stradă cu chitara în mână pe mine nu mă impresionează până acolo încât să spun că suntem din aceeași Biserică. Apartenența la Biserică nu se face doar pe niște criterii minimale pe care ni le impun niște pseudo-creștini care nu înțeleg aproape nimic din Biblie, care interpretează Biblia doar după nivelul lor gregar. Ortodoxia nu se amestecă cu heterodoxia, sfințenia nu se amestecă cu lumescul și cu spurcăciunea, lumina nu se amestecă cu întunericul, Christos nu se amestecă cu Diavolul.
Am inteles ce nu este ortodoxia.Dar spuneti dv ce este .
Am inteles ca nu am nivelul necesar de a discuta cu dv. dar atunci veniti si invatati-ma ,si invatati si pe ceilalti .Invatati-ne cum sa implinim mai bine porunca iubirii,sau macar cum sa avem sperante ca ajungem acolo.
Am inteles ca vreti neaparat sa discutati despre ecumenism ,eventual sa il studiati ca pe o broasca raioasa supusa disectiei. Si la sfarsit sa plasati etichete,fiecare ,cat de ecumenist este,poate chiar si numai prin priviri sau gesturi. Eu insa nu dezvolt acest subiect,pentru ca acuzele de ecumenism mi se pare o prostie.Nu vad de ce fiecare ar renunta la convingerile sale.Nici ortodoxul nu o va face ,nici protestantul. V-ati trezit suflind in iaurt,dar acolo unde arde focul ,nu vreti sa suflati.
Poate si aici e doar o impresie,asa cum ma judecati si pe mine ,ca unii prelati s-ar lasa ei insisi amagiti de ecumenism. Si macar pe mine aveti dreptul sa ma jucdeati, dar aceasta patima fara sfarsit a punerii etichetelor, patrunde pina si asupra celora care ar trebui sa va fie parinti spirituali .Caci nu conteaza ce vrea omul acela de fapt ,ci cum vi se pare dv.
Intr-un fel semanam,nici mie nu imi tace gura ,si eu am patima indreptarii celorlalti.Atat ca eu o recunosc.Sunteti in stare sa faceti la fel? Ma indoiesc,pentru ca va ascundeti in spatele sfinteniei cuvintelor altora,ca si cum v-ar apartine,ca astfel sa aveti mana libera pt a lovi
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ecumenism? BogdanF2 Generalitati 150 21.12.2014 21:06:04
Ecumenism ancah Biserica Ortodoxa Romana 206 31.05.2010 03:51:19
ecumenism alexandra Generalitati 15 20.04.2008 16:10:49
Ecumenism Iacov Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 178 08.10.2007 20:02:36
Ecumenism Noesis Generalitati 13 17.07.2007 09:35:57