Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.01.2018, 16:15:05
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Insa daca declari o chestiune precisa, legata de cifre, precum ce-i bolduit mai sus, oricine poate verifica si isi poate da seama ca esti cu totul in afara realitatii.
La acest capitol desigur. In toate celelalte, ai dreptate.
Asa este, cifra e gresita, eu am citit de 400 de mii de penticostali in Brazilia, dar era o cifra gresita. Dar problema ramane aceeasi, cele cateva sute de milioane de penticostali sunt inexistente. De fapt sunt date mai multe cifre, plecand de la cea amuzanta, de peste 600 de milioane, alte surse dau 250 de milioane, pana la 130 de milioane. Eu am spus ca sunt cateva zeci de milioane, incluzand si cei 25 de milioane de membrii din Brazilia.
Citat:
Daca spui vreo traznaie gen "doar ortodocsii vor ajunge in rai ceilalti crestini vor merge in iad", nimeni nu te poate verifica, asa ca nu pot decat sa te creada sau sa se amuze.
Aceasta nu e nicio traznaie, este invatatura Bisericii, adica faptul ca nu exista manturie in afara Bisericii. Si e ceea ce spune Mantuitorul, am dat citatele si explicatiile, e un neadevar ca nimeni nu poate verifica. Dar pe tine nu te intereseaza ce spune Mantuitorul, desi sustii ca ortodocsii nu respecta ce scrie in Sfanta Scriptura.
Vechi 28.01.2018, 22:00:18
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asa este, cifra e gresita, eu am citit de 400 de mii de penticostali in Brazilia, dar era o cifra gresita.

De fapt sunt date mai multe cifre, plecand de la cea amuzanta, de peste 600 de milioane.
Asa este, ai gresit.
Si e bine ca intelegi faptul ca nu prea te stii cu cifrele.

Nu-i nimic amuzand in faptul ca tu nu intelegi.
Cei 600 de milioane NU sunt penticostali. Nu vei gasi nicaieri aceasta cifra in dreptul penticostalilor. Cei 600 de milioane sunt crestinii care cred ca Dumnezeu e acelasi ieri, azi si in veci si ca lucreaza la fel, cu toate roadele si darurile Duhului Sfant, inclusiv vorbirea in limbi.

Dar intre cei sase sute de milioane, o treime sunt catolici.
Iar catolicii nu sunt penticostali.
Citat:
Dar pe tine nu te intereseaza ce spune Mantuitorul,
Eu cunosc bine tot ce spune Mantuitorul, Catalin. Daca tu faci o afirmatie si zici: "asta a spus-o Mantuitorul", in secunda urmatoare eu iti spun daca a zis-o Hristos sau nu.

Nu poti cunoaste toate invataturile spuse de cineva daca ai fi neinteresat.
Citat:
sustii ca ortodocsii nu respecta ce scrie in Sfanta Scriptura.
Nu am sustinut vreodata asa ceva. Generalizezi.
A, ca sunt lucruri in Scriptura pe care ortodocsii nu le respecta, da.
Dar asta si tu sustii. Si dai si exlicatii. Cam subtiri, ce-i drept.
Vechi 29.01.2018, 20:26:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Asa este, ai gresit.
Si e bine ca intelegi faptul ca nu prea te stii cu cifrele.

Nu-i nimic amuzand in faptul ca tu nu intelegi.
Cei 600 de milioane NU sunt penticostali. Nu vei gasi nicaieri aceasta cifra in dreptul penticostalilor. Cei 600 de milioane sunt crestinii care cred ca Dumnezeu e acelasi ieri, azi si in veci si ca lucreaza la fel, cu toate roadele si darurile Duhului Sfant, inclusiv vorbirea in limbi.

Dar intre cei sase sute de milioane, o treime sunt catolici.
Iar catolicii nu sunt penticostali.
Eu inteleg, se pare ca tu nu intelegi. 600 de milioane erau penticostali si carismatici, nu doar penticostali. Carismatici sunt considerati si cei ce sunt din alte culte, dar au manifestari ca ale penticostalilor (adica "vorbesc in limbi" si altele). Oricum, doar in cate surse este aceasta cifra exagerata. Din cate am vazut eu sunt doar cateva zeci de milioane cu totul, penticostali si carismatici.
Vechi 29.01.2018, 21:20:42
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
E Din cate am vazut eu sunt doar cateva zeci de milioane cu totul, penticostali si carismatici.
Stiu, tu ai vazut ca in Romania sunt mai multi penticostali ca in Brazilia.
Dar ce vezi tu e cam blurat si nu se poate considera ca vezi bine.

Ti-am mai zis, nu te mai baga in cifre, ca iti prinzi urechile. Cand e vorba de cifre nu mai poti sa pretinzi ca ai dreptate doar pentru ca esti ortodox. Si chiar cei care cred cand zici ca doar tu si confesiunea ta mergeti in rai, incep sa-si puna intrebari cand vad ce goange statistice lansezi in eter.

Spre cunostinta ta: doar catolicii carismatici, singuri, depasesc cu siguranta cifrele pe care le avansezi.
Vechi 30.01.2018, 18:18:54
Senior Member

Implicit

Citat:
Stiu, tu ai vazut ca in Romania sunt mai multi penticostali ca in Brazilia.
Dar ce vezi tu e cam blurat si nu se poate considera ca vezi bine.

Ti-am mai zis, nu te mai baga in cifre, ca iti prinzi urechile. Cand e vorba de cifre nu mai poti sa pretinzi ca ai dreptate doar pentru ca esti ortodox. Si chiar cei care cred cand zici ca doar tu si confesiunea ta mergeti in rai, incep sa-si puna intrebari cand vad ce goange statistice lansezi in eter.

Spre cunostinta ta: doar catolicii carismatici, singuri, depasesc cu siguranta cifrele pe care le avansezi.
Eu am spus ca acea cifra era gresita. Spre deosebire de tine eu recunosc cand e ceva gresit sau neadevarat. Tu nu recunosti niciodata cand spui ceva gresit, chiar daca adevarul e evident. Mai mult, ii acuzi pe altii ca mint.
La cifre e posibil sa ma pricep mai mult decat tine, degeaba lansezi tu judecati fara sa stii despre ce e vorba. Am facut un liceu de matematica-fizica si am dat chiar si meditatii la matematica.
Revenind la penticostali si carismatici, poti sa aduni tu cati vrei, niciodata n-o sa iasa numarul acela. Doar penticostali sunt trecuti 280 de milioane.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10