![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
8. Și cum auzim noi fiecare limba noastră, în care ne-am născut?Oamenii veniti la Cincizecime, din cele peste zece locuri diferite, erau si iudei care locuiau in diaspora, dar si PROZELITI, adica frigieni, egipteni sau cretani care s-au convertit la mozaism. Ca nu doar evreii sunt circumcisi ci si barbatii din multe alte neamuri. Evreii reprezinta doar 1% din barbatii circumcisi. Cei din alte popoare, 99%. |
|
|||
|
|||
![]()
Gruparea fariseilor era adepta prozelitismului. Ei faceau si prozeliti. Dar ca evreii ar fi primit porunca sa raspandeasca in lume credinta nu am auzit sa scrie in Sfanta Scriptura.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu a chemat poporul Sau, Israel, la aceasta misiune. L-a chemat pe Avraam și incbinecuvantarea care i-a dat-o, Dumnezeu nu omite sa aminteasca faptul ca "se vor binecuvânta întru tine toate neamurile pământului". Gen.12:3 Acelasi cuvant Dumnezeu il da si lui Isaac si lui Iacov. In promisiunea făcută, Dumnezeu precizeaza "toate neamurile". Moise este interesat de felul in care Dumnezeul lor este perceput de neamuri. David: Vestiti păgânilor slava Lui, spuneți la toate popoarele minunile Lui! Solomon cand a zidit Templul: Tu să asculți din cer, din locul sălășluirii Tale, și să-i împlinești tot lucrul pentru care străinul va striga către Tine, ca să știe toate popoarele pământului, de numele Tău și să se teamă de Tine, cum se teme poporul Tău Israel, și să știe că în numele Tău este închinat templul pe care l-am zidit eu. Isaia: templul Meu, locaș de rugăciune se va chema pentru toate popoarele Evreii faceau prozeliti pentru ca stiau ca Dumnezeu i-a ales ca sa faca de cunoscut Numele Lui printre neamuri. De altfel tot din poporul evreu a facut parte si Iisus, iar Evanghelia pe care noi o propovaduim este despre Evreul Isus, care este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu. Lumina neamurilor este prin poporul evreu, oricum am da-o. Iar ideea propovaduirii credintei in Dumnezeul adevarat NU este aparuta pentru prima oara in Noul Testament. A fost dintotdeauna Planul lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de ce spun Moise, David si Solomon, in acele timpuri fiecare popor avea zeii lui si spera ca acestia sa fie mai puternici decat zeii altui popor, atunci cand aveau un conflict. Nu intelegeau ca exista un singur Dumnezeu si nici macar nu se gandeau sa se converteasca la zeii altui popor. Vedem asta la egipteni, desi au vazut atatea minuni nu le-a trecut niciodata prin cap ca s-ar putea converti. Mai mult, nici iudeii nu erau prea constienti de asta, cand au considerat ca Domnul nu-i ajuta cat ar fi dorit ei au vrut sa-si faca un alt zeu, un vitel de aur. In acele citate li se spune evreilor sa-L slaveasca pe Dumnezeu si sa faca cunoscut numele Lui, dar nu ca sa se converteasca alte popoare. Nu reiese din Sfanta Scriptura si din alte surse istorice faptul ca s-ar fi convertit cineva la iudaism pana la aparitita fariseilor. Iudeii nu au reusit sa-si pastreze chiar ei credinta in anumite perioade. In schimb se stie ca fariseii erau adeptii convertirii, dar ei aparusera prin sec. II inainte de Hristos. Scrie la Matei 23, 15 ca faceau prozeliti. P.S. Ai surse sau autori care sustin asta e doar parerea ta? Ca sa nu continuam degeaba discutia daca e doar parerea ta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu li s-a cerut evreilor sa converteasca pe cineva. Nici crestinilor nu li s-a cerut. Evreilor li s-a poruncit: "Vestiti păgânilor slava Lui, spuneți la toate popoarele minunile Lui!" Iar crestinilor li s-a cerut: "Mergeți în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la toată făptura" Nu e nici treaba evreilor si nici a crestinilor sa converteasca pe cineva. Sarcina lor a fost doar sa vesteasca. Duhul Sfant convinge omul si il converteste. De aici a plecat discutia. Ca si evreii au primit responsabilitatea de a vesti Numele lui Dumnezeu tuturor popoarelor. Ei nu s-au achitat onorabil de aceasta chemare. Dumnezeu da sarcina Bisericii să-L vesteasca printre popoare. Insa nici Biserica nu o face cum trebuie. Este o problema stringenta pe care crestinii o trec cu vederea. Sarcina suprema a Bisericii este atat sa se inchine in duh si in adevar cat si sa vesteasca neamurilor Evanghelia in asa fel incat si ele sa ajunga sa se inchine Dumnezeului adevarat. Insa cea mai mare parte a Bisericii doarme. Nici nu-i trece prin cap sa duca la neamuri vestea buna a Evangheliei. Macar ca sunt multe sute de milioane de oameni care nu au auzit-o NICIODATA. |
|
|||
|
|||
![]()
De aici a plecat discutia, dar nu e adevarat, evreii nu au primit porunca sa ajute la convertirea altor popoare. Nici nu stiu daca se cunoaste cineva care sa se fi convertit la iudaism pana la farisei. Si am mai spus ca sa arati daca mai sustine cineva asta, ca sa nu continuam degeaba discutia cu ba da, ba nu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
" - Vestiti păgânilor slava Lui, spuneți la toate popoarele minunile Lui!" Citat:
El, Dumnezeu, porunceste prin psalmistul David ca toti evreii sa vorbeasca tuturor neamurilor despre El. Mai e nevoie de vreun teolog protestant sau vreun sfant ortodox care sa sustina ce a zis Dumnezeu? Last edited by Penticostalul Traditional; 01.02.2018 at 20:22:00. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|