![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu li s-a cerut evreilor sa converteasca pe cineva. Nici crestinilor nu li s-a cerut. Evreilor li s-a poruncit: "Vestiti păgânilor slava Lui, spuneți la toate popoarele minunile Lui!" Iar crestinilor li s-a cerut: "Mergeți în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la toată făptura" Nu e nici treaba evreilor si nici a crestinilor sa converteasca pe cineva. Sarcina lor a fost doar sa vesteasca. Duhul Sfant convinge omul si il converteste. De aici a plecat discutia. Ca si evreii au primit responsabilitatea de a vesti Numele lui Dumnezeu tuturor popoarelor. Ei nu s-au achitat onorabil de aceasta chemare. Dumnezeu da sarcina Bisericii să-L vesteasca printre popoare. Insa nici Biserica nu o face cum trebuie. Este o problema stringenta pe care crestinii o trec cu vederea. Sarcina suprema a Bisericii este atat sa se inchine in duh si in adevar cat si sa vesteasca neamurilor Evanghelia in asa fel incat si ele sa ajunga sa se inchine Dumnezeului adevarat. Insa cea mai mare parte a Bisericii doarme. Nici nu-i trece prin cap sa duca la neamuri vestea buna a Evangheliei. Macar ca sunt multe sute de milioane de oameni care nu au auzit-o NICIODATA. |
|
|||
|
|||
![]()
De aici a plecat discutia, dar nu e adevarat, evreii nu au primit porunca sa ajute la convertirea altor popoare. Nici nu stiu daca se cunoaste cineva care sa se fi convertit la iudaism pana la farisei. Si am mai spus ca sa arati daca mai sustine cineva asta, ca sa nu continuam degeaba discutia cu ba da, ba nu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
" - Vestiti păgânilor slava Lui, spuneți la toate popoarele minunile Lui!" Citat:
El, Dumnezeu, porunceste prin psalmistul David ca toti evreii sa vorbeasca tuturor neamurilor despre El. Mai e nevoie de vreun teolog protestant sau vreun sfant ortodox care sa sustina ce a zis Dumnezeu? Last edited by Penticostalul Traditional; 01.02.2018 at 20:22:00. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Amin ! Tu ești viclean ,un mare viclean , al celui viclean , ești vandut dracului ! Înțelegi? Dar cum diavolul e și un bun teolog , cred ca nu uiți: Sinodul al VII-lea Ecumenic (Niceea, 787): „Noi păzim cuvintele Domnului, cuvintele apostolești și proorocești, prin care am învățat să cinstim și să preamărim, mai întâi pe cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, sfintele puteri îngerești, pe apostoli, pe prooroci, pe martirii cei măriți, pe sfinții purtători de Dumnezeu și pe toți bărbații cei sfinți și să cerem mijlocirea lor, pentru că ei ne pot face plăcuți lui Dumnezeu, împăratul tuturor”.
|
|||
|
|||
![]()
Cristi, ți-am pus o intrebare aici: https://www.crestinortodox.ro/forum/...3&postcount=63
M-as bucura sa inteleg raspunsul pe care il vei da. |
|
|||
|
|||
![]()
Deci nu spune nimeni, tu esti singurul din lume. In concluzie, evreii nu au primit o astfel de porunca, asa cum reiese si din Sfanta Scriptura. E doar parerea ta personala, gresita.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu Ètiu daca, in afara de vreo trei ortodocsi printre care te numeri si tu, mai exista crestini care sa nu stie ca, prin poporul evreu, Dumnezeu a vrut sa fie facut de cunoscut tuturor neamurilor.
Citat:
![]() Poate scrii un verset ceva, sa ma uimesti cu adevarat. Prietene, eu zic mai bine sa comentezi la topicul despre icoane. Ca la capitolul "Principii Misionare in Vechiul si Noul Testament", cunostinte zero. Uite aici ce reiese din Sfanta Scriptura: - vestiti minunile lui Dumnezeu paganilor din toate neamurile! Faceti de cunoscut marimea Numelui Lui! Si mai citeste si pe aici ce zic cercetatorii Vechiului Testament: https://www.google.ro/search?ei=xRN2....0.MJdJPoRD2yw |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de subiect, denaturezi, ca intotdeauna. Noi vorbeam de prozelitismul iudeilor, nu am contestat ce spun acele citate, am si scris in mesajul precedent. Vad ca ai gasit un scriitor adventist care spune acelasi lucru ca sitine, deci nu esti singurul. Argumentele pe care le da el sunt doar amuzante, majoritatea nu aunicio legatura cu ceea ce vrea sa demonstreze, se refera la altceva. Da si el pe Sfantul Prooroc Iona, de exemplu. Dar am gasit si citatul care dovedeste ca evreii nu faceau prozelitism, nici macar nu aveau aceasta conceptie. Autorul mentioneaza Cartea lui Rut, avem acolo ce ii spune soacra, care era evreica: "Și a zis Noemina către Rut: "Iată cumnata ta s-a întors la poporul său și la dumnezeii săi. Întoarce-te și tu după cumnata ta!" Desi Rut insista sa mearga si ea in locurile locuite de iudei, soacra sa o tot indemna sa se intoarca la zeii poporului ei. Deci nu era vorba de niciun prozelitism la evrei. Asa cum spune si autorul adventist, ca doar in ultima vreme cativa scriitori au inceput sa spuna ca evreii ar fi fost indemnati sa faca misiune intre alte popoare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oamenii de buna credinta s-au lamurit si cine esti tu si cine sunt eu. Nu e cazul sa ne atacam. Nu foloseste nimanui si nu convinge pe nimeni. Postarile noastre, ceea ce spunem si felul in care o spunem, vorbesc suficient desprte noi. Nu am denaturat niciodata. Nu ai nici macar un singur exemplu de denaturare. Citat:
Citat:
Eu nu am nevoie de vreo autoritate care sa-mi confirme ceea ce spune clar in Biblie. Tu cauti asa ceva. Pentru mine e suficient ca o spune Dumnezeu in Cuvantul Sau. Deci nu vorbim despre prozelitism. Pentru ca nu ne intereseaza. Ceea ne intereseaza e porunca biblica. Ea spune ca evreii trebuiau sa faca de cunoscut minunile Domnului pentru ca toate popoarele sa laude Numele Lui. NU ma intereseaza ce spune autorul adventist. Importanta este porunca Bibliei: - vestiti minunile lui Dumnezeu paganilor din toate neamurile! Faceti de cunoscut marimea Numelui Lui! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|