Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.01.2018, 17:19:55
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Deci Biblia aici minte, iar evreii au preluat defapt circumcizia de la egipteni! Interesant!
:))

n-as zice ca treaba cu circumcizia e minciuna, alta ar fi problema, insa asta e alta discutie. uite, la primul search:

"Life Show > Magazin > obiceiuri
Un ritual stravechi: circumcizia
de Victor Pitigoi

Circumcizia, procedeu considerat de unii ca fiind barbar, de altii ca fiind sacru, iar in vremurile noastre acceptat chiar de catre medici, ca mijloc profilactic, a fost si este folosit indeosebi in zonele cu climat cald.

Insusi acest detaliu denota considerentele sanitare care au stat si stau la baza practicarii circumciziei, acolo unde existenta preputului si lipsa igienei mentin un focar al infectiilor.

Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aproximativ 30% din populatia masculina actuala a lumii a fost supusa circumciziei. Practicat indeosebi pe fond religios, acest ritual a fost indelung controversat de-a lungul timpului.

Atestare documentara de peste patru milenii

Cea mai veche reprezentare care confirma practicarea circumciziei apare pe o reprezentare egipteana datand din perioada anilor 2300-2200 i.Hr.

Este drept ca si unele desene rupestre, mult mai vechi, patr sa reprezinte executia acestei operatii, dar imaginile sunt neclare si nu se poate concluziona in consecinta.

Mult mai tarziu, in secolul V i.Hr, istoricul Herodot atribuie si el paternitatea procedeului tot vechilor egipteni. Probabil ca circumcizia era o practica obisnuita si la alte popoare din zona, dar este sigur ca ea nu avut succes nici in Grecia antica si nici in Imperiul Roman.

Din basoreliefuri, din desene, mozaicuri si scrieri rezulta insa ca nici vechii egipteni nu aplicau circumcizia copiilor mici, ci baietilor ajunsi la varsta de 14 ani."

e clar ca in zonele calde circumcizia a fost practicata din cele mai vechi timpuri, motivatia fiind medicala.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 30.01.2018, 17:40:35
Senior Member

Implicit

Citat:
dovedeste asta cu Biblia
lasa biblia, ca nu de biblie e vorba. trebuie sa cititi si istorie, nu numai biblia. istoria e clara, evreii erau cei mai activi si faceau cei mai multi prozeliti. in evul mediu s-au dat legi care le-au interzis acest lucru.
cum stiam de astfel de legi in timpul lui charlemagne am cautat asa si-ti pun citatul mai jos, dar au fost multe astfel de legi date inainte.

"În Imperiul Carolingian, situația relativ bună a evreilor se păstrează, ei fiind organizați în comunități separate, sub autoritatea dar și protecția unui magisler iudaeorum. Libertățile lor religioase nu sunt restrânse decât prin interdicția de a exercita funcții publice într-o societate care se descrie în mod oficial și apăsat drept creștină, și prin interzicerea prozelitismului. "

https://istoriiregasite.wordpress.co...-evul-mediu-i/

ps.ce-mi zicea catalin? ignoranta nu e o scuza!
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 30.01.2018, 18:18:54
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Stiu, tu ai vazut ca in Romania sunt mai multi penticostali ca in Brazilia.
Dar ce vezi tu e cam blurat si nu se poate considera ca vezi bine.

Ti-am mai zis, nu te mai baga in cifre, ca iti prinzi urechile. Cand e vorba de cifre nu mai poti sa pretinzi ca ai dreptate doar pentru ca esti ortodox. Si chiar cei care cred cand zici ca doar tu si confesiunea ta mergeti in rai, incep sa-si puna intrebari cand vad ce goange statistice lansezi in eter.

Spre cunostinta ta: doar catolicii carismatici, singuri, depasesc cu siguranta cifrele pe care le avansezi.
Eu am spus ca acea cifra era gresita. Spre deosebire de tine eu recunosc cand e ceva gresit sau neadevarat. Tu nu recunosti niciodata cand spui ceva gresit, chiar daca adevarul e evident. Mai mult, ii acuzi pe altii ca mint.
La cifre e posibil sa ma pricep mai mult decat tine, degeaba lansezi tu judecati fara sa stii despre ce e vorba. Am facut un liceu de matematica-fizica si am dat chiar si meditatii la matematica.
Revenind la penticostali si carismatici, poti sa aduni tu cati vrei, niciodata n-o sa iasa numarul acela. Doar penticostali sunt trecuti 280 de milioane.
Vechi 30.01.2018, 18:28:45
Senior Member

Implicit

Citat:
Oamenii veniti la Cincizecime, din cele peste zece locuri diferite, erau si iudei care locuiau in diaspora, dar si PROZELITI, adica frigieni, egipteni sau cretani care s-au convertit la mozaism.
Gruparea fariseilor era adepta prozelitismului. Ei faceau si prozeliti. Dar ca evreii ar fi primit porunca sa raspandeasca in lume credinta nu am auzit sa scrie in Sfanta Scriptura.
Vechi 31.01.2018, 09:05:49
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Pai iti dau versetul din Fapte 2, ca si asa e topicul despre vorbirea in alte limbi:
8. Și cum auzim noi fiecare limba noastră, în care ne-am născut?
9. Parți și mezi și elamiți și cei ce locuiesc în Mesopotamia, în Iudeea și în Capadocia, în Pont și în Asia,
10. În Frigia și în Pamfilia, în Egipt și în părțile Libiei cea de lângă Cirene, și romani în treacăt, iudei și prozeliți,
11. Cretani și arabi, îi auzim pe ei vorbind în limbile noastre despre faptele minunate ale lui Dumnezeu!
Oamenii veniti la Cincizecime, din cele peste zece locuri diferite, erau si iudei care locuiau in diaspora, dar si PROZELITI, adica frigieni, egipteni sau cretani care s-au convertit la mozaism.
dar NU Dumnezeu a cerut asta. Exista vreun verset biblic care sa arate ca Dumnezeu poruncit asa ceva? Poporul evreu de multe ori a facut lucruri de capul lui. A avut sclavi fara ca Dumnezeu sa fi cerut asa ceva. La fel si cu prozelitii. Chiar daca au existat prozeliti de-a lungul timpului, acest lucru NU a fost cerut de Dumnezeu.. Odata cu aparitia crestinismului, acest lucru se schimba total

Citat:
nu doar evreii sunt circumcisi ci si barbatii din multe alte neamuri.
Evreii reprezinta doar 1% din barbatii circumcisi. Cei din alte popoare, 99%.
nu contest acest lucru. Si musulmanii practica circumcizia
Vechi 31.01.2018, 09:20:56
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
lasa biblia, ca nu de biblie e vorba. trebuie sa cititi si istorie, nu numai biblia. istoria e clara, evreii erau cei mai activi si faceau cei mai multi prozeliti. in evul mediu s-au dat legi care le-au interzis acest lucru.
cum stiam de astfel de legi in timpul lui charlemagne am cautat asa si-ti pun citatul mai jos, dar au fost multe astfel de legi date inainte.

"În Imperiul Carolingian, situația relativ bună a evreilor se păstrează, ei fiind organizați în comunități separate, sub autoritatea dar și protecția unui magisler iudaeorum. Libertățile lor religioase nu sunt restrânse decât prin interdicția de a exercita funcții publice într-o societate care se descrie în mod oficial și apăsat drept creștină, și prin interzicerea prozelitismului. "

https://istoriiregasite.wordpress.co...-evul-mediu-i/

ps.ce-mi zicea catalin? ignoranta nu e o scuza!
prietene, era normal ca evreii, ramanand fara tara, sa faca prozeliti din randul poporului care le ofereau gazduire. Mai ales daca posibilii prozeliti sa fie nobili sau de sange albastru. Biblia nu nominalizeaza vreun caz, ci doar pomeneste de prozeliti, iar de acestia abia in Noul Testament. Citisem cu ani in urma ca Poppaea Sabina, una din sotiile lui Nero ar fi imbratisat religia mozaica, dar refuz sa cred ca Dumnezeu si-ar fi dorit acest lucru
Vechi 31.01.2018, 11:41:02
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Gruparea fariseilor era adepta prozelitismului. Ei faceau si prozeliti. Dar ca evreii ar fi primit porunca sa raspandeasca in lume credinta nu am auzit sa scrie in Sfanta Scriptura.
Acesta a fost dorinta dintotdeauna a lui Dumnezeu: Numele Lui să fie conoscut de toate popoarele.
Dumnezeu a chemat poporul Sau, Israel, la aceasta misiune.

L-a chemat pe Avraam și incbinecuvantarea care i-a dat-o, Dumnezeu nu omite sa aminteasca faptul ca "se vor binecuvânta întru tine toate neamurile pământului". Gen.12:3
Acelasi cuvant Dumnezeu il da si lui Isaac si lui Iacov. In promisiunea făcută, Dumnezeu precizeaza "toate neamurile".
Moise este interesat de felul in care Dumnezeul lor este perceput de neamuri.
David: Vestiti păgânilor slava Lui, spuneți la toate popoarele minunile Lui!
Solomon cand a zidit Templul: Tu să asculți din cer, din locul sălășluirii Tale, și să-i împlinești tot lucrul pentru care străinul va striga către Tine, ca să știe toate popoarele pământului, de numele Tău și să se teamă de Tine, cum se teme poporul Tău Israel, și să știe că în numele Tău este închinat templul pe care l-am zidit eu.
Isaia: templul Meu, locaș de rugăciune se va chema pentru toate popoarele

Evreii faceau prozeliti pentru ca stiau ca Dumnezeu i-a ales ca sa faca de cunoscut Numele Lui printre neamuri. De altfel tot din poporul evreu a facut parte si Iisus, iar Evanghelia pe care noi o propovaduim este despre Evreul Isus, care este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu. Lumina neamurilor este prin poporul evreu, oricum am da-o.

Iar ideea propovaduirii credintei in Dumnezeul adevarat NU este aparuta pentru prima oara in Noul Testament. A fost dintotdeauna Planul lui Dumnezeu.
Vechi 31.01.2018, 15:33:10
Senior Member

Implicit

Citat:
prietene, era normal ca evreii, ramanand fara tara, sa faca prozeliti din randul poporului care le ofereau gazduire. Mai ales daca posibilii prozeliti sa fie nobili sau de sange albastru. Biblia nu nominalizeaza vreun caz, ci doar pomeneste de prozeliti, iar de acestia abia in Noul Testament. Citisem cu ani in urma ca Poppaea Sabina, una din sotiile lui Nero ar fi imbratisat religia mozaica, dar refuz sa cred ca Dumnezeu si-ar fi dorit acest lucru
vezi mai sus ce scrie PT. mai, voi aveti o mare problema, daca nu va convine ceva faceti tot posibilul sa va gasiti pseudoargumente, tot ca sa nu acceptati.

sunt o multime de legi date de crestini impotriva evreilor, pana prin sec 12 aproape toate cuprindeau si interdictia ca acestia sa faca prozeliti. de ce crezi? pentru ca aveau un succes incredibil.
Vechi 31.01.2018, 20:53:01
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
arata-mi macar UN SINGUR verset biblic care sa dovedesca ceea ce ai spus
?
Ce treaba avea Iona in Ninive ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Vechi 31.01.2018, 21:30:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Acesta a fost dorinta dintotdeauna a lui Dumnezeu: Numele Lui să fie conoscut de toate popoarele.
Dumnezeu a chemat poporul Sau, Israel, la aceasta misiune.

L-a chemat pe Avraam și incbinecuvantarea care i-a dat-o, Dumnezeu nu omite sa aminteasca faptul ca "se vor binecuvânta întru tine toate neamurile pământului". Gen.12:3
Acelasi cuvant Dumnezeu il da si lui Isaac si lui Iacov. In promisiunea făcută, Dumnezeu precizeaza "toate neamurile".
Moise este interesat de felul in care Dumnezeul lor este perceput de neamuri.
David: Vestiti păgânilor slava Lui, spuneți la toate popoarele minunile Lui!
Solomon cand a zidit Templul: Tu să asculți din cer, din locul sălășluirii Tale, și să-i împlinești tot lucrul pentru care străinul va striga către Tine, ca să știe toate popoarele pământului, de numele Tău și să se teamă de Tine, cum se teme poporul Tău Israel, și să știe că în numele Tău este închinat templul pe care l-am zidit eu.
Isaia: templul Meu, locaș de rugăciune se va chema pentru toate popoarele

Evreii faceau prozeliti pentru ca stiau ca Dumnezeu i-a ales ca sa faca de cunoscut Numele Lui printre neamuri. De altfel tot din poporul evreu a facut parte si Iisus, iar Evanghelia pe care noi o propovaduim este despre Evreul Isus, care este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu. Lumina neamurilor este prin poporul evreu, oricum am da-o.

Iar ideea propovaduirii credintei in Dumnezeul adevarat NU este aparuta pentru prima oara in Noul Testament. A fost dintotdeauna Planul lui Dumnezeu.
Toate citatele se refera la altceva. Primul citat, cu Avraam, se refera la venirea Mantuitorului si la raspandirea crestinismului la toate neamurile. Este o profetie, nu o cerinta, iar o profetie e adevarata, adica se implineste in viitor. Stim ca iudaismul nu s-a raspandit la toate neamurile pana la venirea lui Iisus.

Legat de ce spun Moise, David si Solomon, in acele timpuri fiecare popor avea zeii lui si spera ca acestia sa fie mai puternici decat zeii altui popor, atunci cand aveau un conflict. Nu intelegeau ca exista un singur Dumnezeu si nici macar nu se gandeau sa se converteasca la zeii altui popor. Vedem asta la egipteni, desi au vazut atatea minuni nu le-a trecut niciodata prin cap ca s-ar putea converti. Mai mult, nici iudeii nu erau prea constienti de asta, cand au considerat ca Domnul nu-i ajuta cat ar fi dorit ei au vrut sa-si faca un alt zeu, un vitel de aur. In acele citate li se spune evreilor sa-L slaveasca pe Dumnezeu si sa faca cunoscut numele Lui, dar nu ca sa se converteasca alte popoare. Nu reiese din Sfanta Scriptura si din alte surse istorice faptul ca s-ar fi convertit cineva la iudaism pana la aparitita fariseilor. Iudeii nu au reusit sa-si pastreze chiar ei credinta in anumite perioade. In schimb se stie ca fariseii erau adeptii convertirii, dar ei aparusera prin sec. II inainte de Hristos. Scrie la Matei 23, 15 ca faceau prozeliti.
P.S. Ai surse sau autori care sustin asta e doar parerea ta? Ca sa nu continuam degeaba discutia daca e doar parerea ta.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10