Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2018, 16:21:27
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
pai sa vedem amice, la ce a fost necesara vorbirea in limbi in perioada apostolica. Acest har a fost transmis primilor crestini fiind necesar pentru acest lucru: "Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh" (Matei 28-19).
Pai atunci de ce NICIUN apostol nu a invatat neamurile in... alte limbi?
Sau, daca ai tu vreun document, pune-l aici sa vedem si noi descoperirea istorica epocala, pe care o ai.

Citat:
Cum s-ar fi putut realiza acest lucru fara vorbirea in limbi?
Extrem de simplu.
Asa cum au facut TOTI misionarii din secolul I pana in secolul al XXI-lea: invatand limba bastinasilor.
Citat:
Cum ar fi putut evangheliza apostolul Toma pe indieni fara sa poata comunica cu acestia in limba lor?
Sau apostolul Andrei pe dacii dobrogeni fara sa cunoasca limba acestora?
Pai crezi ca Apostolilor le-a fost lene sa invete limba celor pe care-i iubeau atat de mult incat si-au varsat sangele pentru a le vesti Evanghelia?

Citat:
Pentru acest lucru a fost necesara vorbirea in limbi.
Nici vorba. Nu exista niciun document care sa ateste ca cineva, oricine, a predicat Evanghelia si a invatat viata crestina pe vreun om sau vreo comunitate, prin vorbirea in alte limbi.
Nu doar ca Istoria NU iti sustine teoria, dar Biblia iti spune complet altceva. Vezi ca daca vei studia Biblia, acolo scrie exact pentru ce era si este necesara vorbirea in alte imbi.
Citat:
Dar acum lucrurile s-au schimbat. Tehnologia a avansat.
Comunicarea intre oameni se face foarte usor.
Nu mai este necesara vorbirea in limbi.
Trei afirmatii, trei inexactitati in raport cu subiectul discutat.
1. Acum lucrurile s-au schimbat, tehnologia a avansat insa de Google Translate nu are nici zece ani. Timp de o mie de ani inainte de Google Translate, Biserica Ortodoxa a facut misiune prin vorbirea in limbi?
2. Comunicarea se face la fel ca acum 2000 de ani. Eu invat limba ta sau tu pe a mea.
3. Daca premisele sunt false, concluzia este falsa.
Citat:
ps: ai facut referire la Fapte capitolul 10. Acei cetateni romani au inceput sa vorbesca in limbi, in timp ce apostolul Petru vorbea despre Hristos acestora ca o dovada ca si nemurile au fost alese pentru a deveni crestini
Deci dovada ca cineva a devenit crestin este vorbirea in alte limbi, dupa cum zici matale pe aici.
Imi cam place chestia asta dar eu nu as fi indraznit sa o spun.
Printre altele, pentru ca nu o cred.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10