Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2018, 11:54:05
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
dar Pavel a vorbit cu ei. Si acest lucru se poate contesta?
Pavel a vorbit cu ei dar noi nu stim cum.
Este foarte posibil ca unul din multii marinari de la bordul navei naufragiate sa fi cunoscut limba localnicilor, este posibil ca unul dintre localnici sa fi cunoscut greaca. Sau este posibil ca ei sa fi comunicat intr-un mod supranatural, prin vorbire in limbi.
Nu stim. Putem doar sa ne imaginam.
Citat:
da-mi un exemplu de prin anii 1600 de vorbire in limbi!
Pai exact asta trebuie sa faci tu!
Sa explici de ce crezi ca de 1600 de ani nu mai e nevoie de misiune intre neamuri.

De ce de 1600 de ani incoace trebuie crestinii sa invete limba celor care vor sa-i evanghelizeze?
Ce s-a schimbat acum 1600 de ani? A aparut in anul 400 vreun Google Translate?
Citat:
pai cu maltezii, cu efesenii sau cu locuitorii din Tir, Pavel cum a comunicat cu acesti oameni?
In limbile pe care le cunostea.
El, sau colegii de echipa
Citat:
Nu pentru asta a dat Dumnezeu acest dar oamenilor?
Nu.
Citat:
Pana la Cincizecime, cum se face ca nimeni nu a vorbit in limbi, nici macar Hristos?
Asta trebuie sa-L intrebi pe Dumnezeu.

Last edited by Penticostalul Traditional; 26.01.2018 at 12:23:05.
Vechi 26.01.2018, 12:19:32
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Pavel a vorbit cu ei dar noi nu stim cum.
Este foarte posibil ca unul din multii marinari de la bordul navei naufragiate sa fi cunoscut limba localnicilor, este posibil ca unul dintre localnici sa fi cunoscut greaca. Sau este posibil ca ei sa fi comunicat intr-un mod supranatural, prin vorbire in limbi.
Nu stim. Putem doar sa ne imaginam.
nu spune Biblia ca Pavel a vorbit cu localnicii prin translatori, ci doar ca el ca vorbit cu maltezii

Citat:
Pai exact asta trebuie sa faci tu!
Sa explici de ce crezi ca de 1600 de ani nu mai e nevoie de misiune intre neamuri.

De ce de 1600 de ani incoace trebuie crestinii sa invete limba celor care vor sa-i evanghelizeze?
Ce s-a schimbat acum 1600 de ani? A aparut in anul 400 vreun Google Translate?
tu sustii ca vorbirea in limbi NU a incetat, tu sa-mi dai exemplu de vorbire in limbi de-a lungul secolelor. Eu am cerut din prin anii 1600

Citat:
Asta trebuie sa-L intrebi pe Dumnezeu.
e un mare semn de intrebare pentru voi penticostalii. Atunci NU era necesar
Vechi 26.01.2018, 12:30:19
Senior Member

Implicit

Citat:
nu spune Biblia ca Pavel a vorbit cu localnicii prin translatori, ci doar ca el ca vorbit cu maltezii
Deci Biblia nu scrie ca Pavel a vorbit cu localnicii printr-un dar supranatural, ci doar ca el ca vorbit cu maltezii.

Citat:
tu sustii ca vorbirea in limbi NU a incetat, tu sa-mi dai exemplu de vorbire in limbi de-a lungul secolelor. Eu am cerut din prin anii 1600
Tu sustii ca vorbirea in limbi a incetat acum 1600 de ani, tu sa-mi zici ce crezi ca s-a intamplat acum 1600 de ani si ce eveniment a facut sa inceteze darul vorbirii in limbi? E Google Translate sau altceva?
Citat:
e un mare semn de intrebare pentru voi penticostalii.
Intrebarea nu trebuie adresata penticostalilor de astazi.
Biblia spune ca la Cincizecime a fost daruita vorbirea in limbi.
De ce a vrut Dumnezeu sa fie asa, El stie.
Nu sunt penticostalii contemporani autorii Bibliei.
Citat:
Atunci NU era necesar
Nici atunci?
Credeam ca doar acum.
Vechi 26.01.2018, 16:19:51
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
S-au prins toti ca nu-i asa?
Cred ca te inseli, domnule Catalin.

Se prea poate sa nici nu stii tu cati crestini, DIN CELELALTE CULTE, s-au prins ca ceea ce spun penticostalii cu privire la darurile Duhului, e adevarul adevarat al Bibliei. Cei care s-au prins ca e ca penticostalii sunt cu sutele de milioane. Si ortodocsi si catolici si protestanti si neoprotestanti. Cei care s-au prins ca e ca penticostalii sunt mai multi decat toti ortodocsii la un loc.

Acesta NU e un motiv de lauda pentru penticostali, insa nici chiar asa, sa afirmi ca "nu mai e nicio sansa sa-si schimbe vreunul parerea". Multi isi schimba parerea, Catalin. Pentru ca isi dau seama ca aveau o parere gresita, dar sunt gata sa si-o alinieze la invatatura apostolica. Iar bucuria lor, cand intra in lucrarea Duhului Sfant, e minunata.
Eu m-am referit la faptul ca s-au prins ca penticostalii nu vorbesc in limbi ale popoarelor, cum spuneau la inceput si cum ai afirmat si tu. Si, pana la urma, s-au prins chiar si penticostalii, pentru ca azi nu mai sustin asta.
Legat de numarul penticostalilor, aceela sunt cifre putin spus exagerate. Acum cateva saptamani am avut curiozitatea sa verifc cati penticostali sunt in tarile in care se spunea ca au un mare procent de penticostali. In Brazilia, care era laudata, sunt mai putini penticostali decat la noi in tara. La fel si in alte tari, Australia sau tari din Africa. Doar in SUA, tara de obarsie a cultului, sunt trecuti vreo 13 milioane (probabil tot o cifra exagerata), in rest nici vorba nu doar de sute de milioane, dar cred ca abia sunt vreo cateva zeci de milioane. Tu spui si de carismatici, care raman in cultul lor, dar aia sunt cu mult mai putini decat penticostalii. Cum e si cu carismaticii din ortodoxie, sunt trecuti cativa preoi din SUA, unii fiind decedati acum.
Citat:
Exista o singura Biserica: Biserica lui Hristos.
Exista o singura Cale de mantuire: Hristos.
Orice alta afirmatie, e una falsa.
Adevarat, asta am spus si eu. Trebuie sa fac precizarea ca e vorba de Biserica Ortodoxa pentru ca mai multe comunitati s-au autodenumit biseirici, fara sa fie. Spunea cineva ca ingerii cazuti, vazand ca nu pot dobori Biserica, asa cum a si spus Mantuitorul, au facut mai multe usi, mai multe false biserici, ca un credincios sa nu mai stie pe ce usa sa intre. Biserica a fost intotdeauna Una, chiar daca au fost tot timpul eretici si schismatici.
Vechi 26.01.2018, 16:31:22
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
inteleg ca dobrogea ar trebui ceruta de niscaiva iranieni, doar roxolanii care au dat grosul armatei care s-a batut cu romanii erau sarmati... ca si iazigii, sau cum naiba le spunea, ca si aia au fost prezenti in numar mai mare decat dacii.
toti barbarii astia au atacat provincia romana moesia si au pierdut. romanii, ca orice popor civilizat nu-si omorau oamenii ca sa-i trimita in raiul zeilor lor ci construiau temple ca sa-si cinsteasca victoriile.

dacii n-aveau nicio treaba cu dobrogea, poate furau si de pe acolo ca asta stiau sa faca, insa au existat sute de triburi trace, aproximativ 500, numai noi suntem in stare sa-i numim daci sau geti pe orice traci daca ne convine.
Adevaratele istorii spun altceva. Uite, nu e in romana, ca sa nu zici ca sunt surse subiective. Se cunosc cum se numesc unele din acele triburi gete https://en.wikipedia.org/wiki/Dobruja
Vechi 26.01.2018, 17:23:23
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Inca de cand am devenit pe forum am observat ca tu te comporti de parca acesta e forum penticostal.
Un crestin trebuie sa se comporte la fel, indiferent pe ce forum scrie.
Asa gandeste un om liber, Catalin.

Noi trebuie sa zicem adevarul, in dragoste, fie ca activam pe un forum catolic, ortodox, penticostal, fie pe softpedia. Oriunde scrii, trebuie ca verticalitatea, onestitatea si curajul sa-ti fie prieteni.

Daca ai asemenea prieteni, scrii la fel pe forumul ortodox cum ai scrie pe cel penticostal. Si invers.
Citat:
Chiar tu te plangeai acum cateva zile ca ai fost banat de mai multe ori pe nedrept si nu aveai o parere foarte buna despre admin.
O, am o parere foarte buna despre admin.
M-a banat de cele mai multe ori pe nedrept dar m-a banat si pe drept.
Apoi tipul este inteligent, scrie bine, a dezvoltat o platforma a credintei, vizitata de multa lume.
Sigur ca am o parere buna despre el.
Omul are prea multa treaba ca sa stea mult pe ganduri cand e vorba sa tina ordinea pe forum. Primeste un raport de la fratele Dragos, baneaza. Sau nu, dupa cum are chef in ziua respectiva. Omul e imprevizibil si nu are metoda in ceea ce priveste moderarea forumului. Asta e. De fapt e si foarte greu de lucrat cu oameni foarte diferiti care sustin cu pasiune punctele de vedere ale diferitelor confesiuni din care provin.

Singurele situatii in care adminul baneaza si sterge previzibil este in cazurile de hula evidenta savarsita de atei militanti sau de satanisti. Atunci, deodata, peste noapte, subiectele sunt sterse si userii sunt banati.

Citat:
E bine ca mi-ai spus ca nu ai fost atentionat, doream sa stiu asta, pentru ca nu stiam daca adminul ii atentioneaza pe unii, fara sa ii baneze. Se pare ca m-am inselat, adminul nu face niciodata asta.
Nu se poate spune ca adminul nu atentioneaza.
In alte randuri m-a atentionat pe PM.
Citat:
Asta spune multe despre admin, nu neaparat despre faptul ca tu ai fi un gentleman, au mai fost si alti "gentlemani" care s-au comportat cu mult mai rau decat tine (tu ai fost doar putin deranjant) si n-au patit nimic.
Eu sunt un gentleman, Catalin, e nenegociabil. Tu iti poti da greu seama de asta, esti subiectiv pentru ca esti direct implicat in polemica. Insa oamenii de pe margine isi dau seama.
Citat:
Desi tu m-ai acuzat in mod mincinos de trei ori, eu nu am pretentia sa-ti cer scuze
Eu imi cer iertare daca ti-am adus acuzatii mincinoase. Te asigur ca nu fac asa ceva cu buna stiinta. Mai intai citesc de doua ori ceea ce postez si ma asigur ca spun adevarul. Daca prezinti o singura acuzatie mincinoasa pe care ti-am facut-o, sunt gata sa imi cer iertare si chiar sa primesc orice pedeapsa rezonabila, la alegerea ta.
Vechi 26.01.2018, 17:28:48
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
Adevaratele istorii spun altceva. Uite, nu e in romana, ca sa nu zici ca sunt surse subiective. Se cunosc cum se numesc unele din acele triburi gete https://en.wikipedia.org/wiki/Dobruja
termina cu tampeniile, iar incepi? ti-am mai zis, internetul spune 5 chestii corecte si 95 incorecte. cred ca pagina aia e scrisa de un bulgar, prea e nasoala pentru noi.
dar macar atat puteai sa intelegi si tu, invaders, invasion, asta inseamna unii care vin sa-ti dea foc la casa... in fine... ramai la luptele cu PT si cu simpllu, acolo esti in domeniu.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 26.01.2018, 17:49:42
Senior Member

Implicit

Citat:
Legat de numarul penticostalilor, aceela sunt cifre putin spus exagerate. Acum cateva saptamani am avut curiozitatea sa verifc cati penticostali sunt in tarile in care se spunea ca au un mare procent de penticostali. In Brazilia, care era laudata, sunt mai putini penticostali decat la noi in tara.
Daca spui vreo traznaie gen "doar ortodocsii vor ajunge in rai ceilalti crestini vor merge in iad", nimeni nu te poate verifica, asa ca nu pot decat sa te creada sau sa se amuze.

Insa daca declari o chestiune precisa, legata de cifre, precum ce-i bolduit mai sus, oricine poate verifica si isi poate da seama ca esti cu totul in afara realitatii.
La acest capitol desigur. In toate celelalte, ai dreptate.
Vechi 26.01.2018, 22:09:12
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Daca spui vreo traznaie gen "doar ortodocsii vor ajunge in rai ceilalti crestini vor merge in iad", nimeni nu te poate verifica, asa ca nu pot decat sa te creada sau sa se amuze.

Insa daca declari o chestiune precisa, legata de cifre, precum ce-i bolduit mai sus, oricine poate verifica si isi poate da seama ca esti cu totul in afara realitatii.
La acest capitol desigur. In toate celelalte, ai dreptate.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pentecostalism_in_Brazil

Se pare ca sunt vreo 24 milioane de penticostali in Brazilia.

Se pare ca nu prea stie ce vorbeste Catalin.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Vechi 26.01.2018, 23:17:40
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

cam multi, nu pot sa cred asa ceva, plecare in masa din biserica catolica?
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10