![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este foarte posibil ca unul din multii marinari de la bordul navei naufragiate sa fi cunoscut limba localnicilor, este posibil ca unul dintre localnici sa fi cunoscut greaca. Sau este posibil ca ei sa fi comunicat intr-un mod supranatural, prin vorbire in limbi. Nu stim. Putem doar sa ne imaginam. Pai exact asta trebuie sa faci tu! Sa explici de ce crezi ca de 1600 de ani nu mai e nevoie de misiune intre neamuri. De ce de 1600 de ani incoace trebuie crestinii sa invete limba celor care vor sa-i evanghelizeze? Ce s-a schimbat acum 1600 de ani? A aparut in anul 400 vreun Google Translate? Citat:
El, sau colegii de echipa Nu. Asta trebuie sa-L intrebi pe Dumnezeu. Last edited by Penticostalul Traditional; 26.01.2018 at 12:23:05. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Intrebarea nu trebuie adresata penticostalilor de astazi. Biblia spune ca la Cincizecime a fost daruita vorbirea in limbi. De ce a vrut Dumnezeu sa fie asa, El stie. Nu sunt penticostalii contemporani autorii Bibliei. Nici atunci? Credeam ca doar acum. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Legat de numarul penticostalilor, aceela sunt cifre putin spus exagerate. Acum cateva saptamani am avut curiozitatea sa verifc cati penticostali sunt in tarile in care se spunea ca au un mare procent de penticostali. In Brazilia, care era laudata, sunt mai putini penticostali decat la noi in tara. La fel si in alte tari, Australia sau tari din Africa. Doar in SUA, tara de obarsie a cultului, sunt trecuti vreo 13 milioane (probabil tot o cifra exagerata), in rest nici vorba nu doar de sute de milioane, dar cred ca abia sunt vreo cateva zeci de milioane. Tu spui si de carismatici, care raman in cultul lor, dar aia sunt cu mult mai putini decat penticostalii. Cum e si cu carismaticii din ortodoxie, sunt trecuti cativa preoi din SUA, unii fiind decedati acum. Adevarat, asta am spus si eu. Trebuie sa fac precizarea ca e vorba de Biserica Ortodoxa pentru ca mai multe comunitati s-au autodenumit biseirici, fara sa fie. Spunea cineva ca ingerii cazuti, vazand ca nu pot dobori Biserica, asa cum a si spus Mantuitorul, au facut mai multe usi, mai multe false biserici, ca un credincios sa nu mai stie pe ce usa sa intre. Biserica a fost intotdeauna Una, chiar daca au fost tot timpul eretici si schismatici. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa gandeste un om liber, Catalin. Noi trebuie sa zicem adevarul, in dragoste, fie ca activam pe un forum catolic, ortodox, penticostal, fie pe softpedia. Oriunde scrii, trebuie ca verticalitatea, onestitatea si curajul sa-ti fie prieteni. Daca ai asemenea prieteni, scrii la fel pe forumul ortodox cum ai scrie pe cel penticostal. Si invers. Citat:
M-a banat de cele mai multe ori pe nedrept dar m-a banat si pe drept. Apoi tipul este inteligent, scrie bine, a dezvoltat o platforma a credintei, vizitata de multa lume. Sigur ca am o parere buna despre el. Omul are prea multa treaba ca sa stea mult pe ganduri cand e vorba sa tina ordinea pe forum. Primeste un raport de la fratele Dragos, baneaza. Sau nu, dupa cum are chef in ziua respectiva. Omul e imprevizibil si nu are metoda in ceea ce priveste moderarea forumului. Asta e. De fapt e si foarte greu de lucrat cu oameni foarte diferiti care sustin cu pasiune punctele de vedere ale diferitelor confesiuni din care provin. Singurele situatii in care adminul baneaza si sterge previzibil este in cazurile de hula evidenta savarsita de atei militanti sau de satanisti. Atunci, deodata, peste noapte, subiectele sunt sterse si userii sunt banati. Citat:
In alte randuri m-a atentionat pe PM. Citat:
Eu imi cer iertare daca ti-am adus acuzatii mincinoase. Te asigur ca nu fac asa ceva cu buna stiinta. Mai intai citesc de doua ori ceea ce postez si ma asigur ca spun adevarul. Daca prezinti o singura acuzatie mincinoasa pe care ti-am facut-o, sunt gata sa imi cer iertare si chiar sa primesc orice pedeapsa rezonabila, la alegerea ta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar macar atat puteai sa intelegi si tu, invaders, invasion, asta inseamna unii care vin sa-ti dea foc la casa... in fine... ramai la luptele cu PT si cu simpllu, acolo esti in domeniu.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa daca declari o chestiune precisa, legata de cifre, precum ce-i bolduit mai sus, oricine poate verifica si isi poate da seama ca esti cu totul in afara realitatii. La acest capitol desigur. In toate celelalte, ai dreptate. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Se pare ca sunt vreo 24 milioane de penticostali in Brazilia. Se pare ca nu prea stie ce vorbeste Catalin.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]()
cam multi, nu pot sa cred asa ceva, plecare in masa din biserica catolica?
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|