![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce voia apostolul Pavel ca toti crestinii din Corint sa se roage in alte limbi? Ca doar se puteau ruga si in limba greaca? Ai vreo idee, vreo banuiala, vreo cunostinta din ceea ce ai citit in 1 Corinteni 14? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Stiu, intr-adevar Sfanta Scriptura, dar nu m-am laudat cu asta.
Nici nu am in fata cui. Citat:
1 Corinteni 14 2. Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu;In toate aceste versete Apostolul marturiseste ca el se roaga in limbi si cere si crestinilor sa se roage in limbi. Asta nu exista in Sfanta Scriptura ci doar în mintea ta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Sfanta Scriptura netrunchiata scrie asa: "13. De aceea, cel ce grăiește într-o limbă străină să se roage ca să și tălmăcească. 14. Căci, dacă mă rog într-o limbă străină, duhul meu se roagă, dar mintea mea este neroditoare. 15. Atunci ce voi face? Mă voi ruga cu duhul, dar mă voi ruga și cu mintea; voi cânta cu duhul, dar voi cânta și cu mintea. 16. Fiindcă dacă vei binecuvânta cu duhul, cum va răspunde omul simplu "Amin" la mulțumirea ta, de vreme ce el nu știe ce zici? 17. Căci tu, într-adevăr, mulțumești bine, dar celălalt nu se zidește. 18. Mulțumesc Dumnezeului meu, că vorbesc în limbi mai mult decât voi toți; 19. Dar în Biserică vreau să grăiesc cinci cuvinte cu mintea mea, ca să învăț și pe alții, decât zeci de mii de cuvinte într-o limbă străină." Spune ca daca se roaga intr-o limba straina mintea ramane neroditoare, pentru ca nu intelege ce spune. Si nici cel de langa el. Asadar, e buna rugaciunea in care si intelege ce se roaga, cu mintea. Asa ca mai bine e sa spuna cinci cuvinte pe care sa le inteleaga, decat zeci de mii de cuvinte intr-o limba straina. Asta e o minciuna, cu exceptia cazului in care tu nu mai intelegi limba romana. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Asta spune Apostolul, nu ceea ce ti-ar placea tie sa spuna. Asadar Apostolul spune ca cel care se roaga in limbi ii aduce lui Dumnezeu multumiri intr-un mod foarte frumos. Asadar Apostolul Pavel spune ca el vorbeste in alte limbi mai mult decat toti corintenii. Dar, spune el, pentru ca lucrarea sa fie completa, pentru ca si cei din jur sa fie ziditi sufleteste, cel care se roaga in alte limbi sa se roage ca sa primeasca si darul talmacirii limbilor. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu incercam sa te scuz. Ca nu ai facut-o deliberat, ci ai copiat din ceea ce argumenteaza cultul.
Nu, Sfantul Apostol spune ca e buna rugaciunea in care cel ce se roaga si intelege ceea ce se roaga, adica o rugaciune in limba lui. Sau, ca un caz special, sa si inteleaga acea limba straina, de aceea spuen sa se roaga sa si talcuiasca (traduca). Ca aceasta e mult mai folositoare decat o rugaciune in care nu intelege cu mintea ce spune, ca o rugaciune in alta limba, de exemplu tailandeza. |
|
|||
|
|||
![]()
Dimpotriva Apostolul Pavel spune ca el insusi se roaga in limbi mai mult decat toti corintenii.
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, omule, știm, dar asta nu înseamnă că limbile în care vă rugați voi sunt de la Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Doar tu stii asta pentru ca esti penticostal. Dizident penticostal, ca sa fie mai exact.
Ortodocsii NU stiu. Citat:
Ca vorbirea in limbi poate fi si o imitatie, asa cum gasesti tu prin ghena si Canale. Insa poate fi si de la Dumnezeu, asa cum este in Scripturi si in viata mea. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|