Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2018, 23:45:17
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Eu cred ca ma confunzi.
Eu incercam sa te scuz. Ca nu ai facut-o deliberat, ci ai copiat din ceea ce argumenteaza cultul.
Citat:
Asadar e buna rugaciunea cu duhul si rugaciunea cu mintea.
Asta spune Apostolul, nu ceea ce ti-ar placea tie sa spuna.
Nu, Sfantul Apostol spune ca e buna rugaciunea in care cel ce se roaga si intelege ceea ce se roaga, adica o rugaciune in limba lui. Sau, ca un caz special, sa si inteleaga acea limba straina, de aceea spuen sa se roaga sa si talcuiasca (traduca). Ca aceasta e mult mai folositoare decat o rugaciune in care nu intelege cu mintea ce spune, ca o rugaciune in alta limba, de exemplu tailandeza.
Vechi 02.01.2018, 23:47:43
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
Ti-am mai spus si iti repet, cu rabdare: NU voi citi nicio sursa externa pana cand tu nu vei citi cu seriozitate si in duh de rugaciune invatatura Mantuitorului si a Sfintilor Sai Apostoli.

Deci, NU ma uit pe link-ul dat.
Pana nu citesti 1 Corinteni 14.
http://www.ioanguradeaur.ro/653/cuvant-la-rusalii-i/

Nu trebuie sa citesti link extern iti pun eu inline sa ramana pentru posteritate

Citat:
De ce atunci, toți cei ce se botezau, vorbeau în limbi, iar acum nu? Să ne învățăm întâi ce este a vorbi în limbi și atunci vom spune și pricina.

Deci ce este a vorbi în limbi ? Cel ce se boteza îndată vorbea în limba indienilor, a egiptenilor, a perșilor, a sciților, a tracilor; așa că un om vorbea în multe limbi. Și aceștia de acum de s-ar fi botezat atunci, i-ai fi auzit și pe ei vorbind în multe limbi. Aceasta ne-o arată Pavel, zicând: „Și găsind câțiva ucenici, a zis către ei : Primit-ați voi Duhul Sfânt când ați crezut? Iar aceia au zis către el: Dar nici n-am auzit dacă este Duh Sfânt”. Și apoi botezându-i și „puindu-și Pavel, mâinile peste ei, Duhul Sfânt a venit asupra lor și vorbeau în limbi
” (F. Ap. 19, 1 – 2, 6). Deci pentru care pricină s-a luat de la oamenii de acum darul acesta ? Nu pentru că ne necinstește Dumnezeu pe noi, ci dimpotrivă pentru că ne iubește foarte mult. Cum ? Eu vă voi spune.
Cuvant la Rusalii I

26/06/2007 admin Despre minuni, Omilii 0

din “Omilii si cuvantari”

CUVÂNT
LA SFÂNTUL PRAZNIC AL CINCIZECIMII,
ȘI PENTRU CE NU SE MAI FAC ACUM
SEMNE ȘI MINUNI

SFANTUL IOAN GURA DE AUR
Vechi 02.01.2018, 23:48:32
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Singurii care au bolborosit sunt boscoroditorii limbii slavone.
Si acestia NU erau in Biserica Penticostala
Din cate stiu aceste afirmatii erau sustinute de greco-catolici. Oricum, era o limba a unui popor, nu o limba inventata.
Vechi 02.01.2018, 23:50:47
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
cultul vostru nu are nicio legatura cu Biserica.
Credinciosi din Cultul Penticostal sunt Biserica insasi, dar nu despre asta vorbim acum.

Citat:
In Biserica se invata toata invatatura crestina. Inclusiv cea despre vorbirea in limbi, o harisma ce a existat doar la inceputul crestinismului.
Un pic mai sus recunosti in scris ca vorbirea in limbi este RUGACIUNE. Nu ai incotro, asa spune Biblia. Insa niciun prelat ortodox roman NU invata asa ceva.

Prelatii ortodocsi se feresc sa invete despre vorbirea in limbi ca rugaciune, pentru ca a invata ca rugaciunea "a existat doar la inceputul crestinismului" e un pic cam complicat.

Insa da, in Biserica (luata in integralitatea ei) se invata, intr-adevar toata invatatura crestina. Ca Duhul Sfant este acelasi in lucrarea Lui, ieri si azi si in veci. Vorbirea in alte limbi si ca predicare si ca rugaciune a fost, este si va fi lucrarea Duhului cat vor tine veacurile.

Apostolul Pavel, de altfel spune cand va inceta vorbirea in limbi: atunci cand si cunostinta "in parte" va lua sfarsit. 1 Corinteni 13:8-10.
Vechi 02.01.2018, 23:54:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Nu trebuie sa citesti link extern iti pun eu inline sa ramana pentru posteritate
Mda, posteritatea iti va fi recunoscatoare!

Nu citesc NIMIC din Ioan Gura de Aur pana nu citesti tu pe Apostolul Ioan.
Si pe Apostolul Pavel.

In orice caz, daca Ioan Gura de Aur sau orice alt om a scris ceva impotriva a ceea ce a scris Apostolul Pavel, toate acele scrieri sunt false. Eu asa cred.
Vechi 02.01.2018, 23:56:35
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu, Sfantul Apostol spune ca e buna rugaciunea in care cel ce se roaga si intelege ceea ce se roaga, adica o rugaciune in limba lui.
Dimpotriva Apostolul Pavel spune ca el insusi se roaga in limbi mai mult decat toti corintenii.
Vechi 02.01.2018, 23:57:22
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Mda, posteritatea iti va fi recunoscatoare!

Nu citesc NIMIC din Ioan Gura de Aur pana nu citesti tu pe Apostolul Ioan.
Si pe Apostolul Pavel.

In orice caz, daca Ioan Gura de Aur sau orice alt om a scris ceva impotriva a ceea ce a scris Apostolul Pavel, toate acele scrieri sunt false. Eu asa cred.
Sunt de acord, insa apropo: la moartea lui au venit apostolii Pavel si Petru.

Iar ucenii Sfantului Ioan, l-au vazut pe Sfantul Pavel langa el cand scria interpretarile, ca sa nu greseasca, ca sa inteleaga corect si ca sa ramana o talcuire corecta pentru posteritate.

O fi om, dar i-a avut in permanenta langa el pe Apostoli langa el, in chip nevazut, pentru a invatat intreaga Biserica.

VAS ALES AL LUI DUMNEZEU, INVATATOR AL BISERICII RANDUIT DE DUMNEZEU!!!

Nu un nimeni cu care sa stergi tu pe jos. Tu nu te ridici la nivelul lui sa ai tupeul sa il asezi tu la nivel cu orbii in Evanghelie.

Apostolii l-au cinstit si au aratat cine este si inaltimea lui... nu trebuie sa-mi spui tu cine este, ne-au aratat deja lucrul asta apostolii lui Hristos, si o sa ascult de ei si nu de tine in cazul asta.

El a fost invatat de Dumnezeu Scriptura, si randuit mare invatator in Biserica.

Si ar fi bine sa citesti si tu ce zice, ai sa fii uimit ce poate un "om" sa spuna.

Este un monument Sfantul Ioan.
Vechi 02.01.2018, 23:59:07
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dimpotriva Apostolul Pavel spune ca el insusi se roaga in limbi mai mult decat toti corintenii.
Si spune si ce inseamna asta "a vorbit in limbi" ? Si cum face lucrul asta ?
Vechi 03.01.2018, 00:13:51
Senior Member

Implicit

Citat:
El a fost invatat de Dumnezeu Scriptura, si randuit mare invatator in Biserica.
Este un monument Sfantul Ioan.
Sunt de acord cu tine.
Departe de mine sa vorbesc impotriva lui Ioan Gura de Aur.
Nu am niciun motiv
Citat:
Si ar fi bine sa citesti si tu ce zice, ai sa fii uimit ce poate un "om" sa spuna.
Aia cu "om" intre ghilimele este o blasfemie. Sper ca nu vei spune ca Ioan Gura de Aur a fost Dumnezeu sau altceva decat un om.

Iar eu il voi citi DOAR dupa ce vei citi tu pe Apostolul Pavel. Facem un Gentlemen's Agreement: tu citesti toate epistolele Apostolului Pavel, eu citesc o carte pe care mi-o recomanzi din Ioan Gura de Aur.
Vechi 03.01.2018, 00:28:15
Senior Member

Implicit

Citat:
Si spune si ce inseamna asta "a vorbit in limbi" ?
Spune.
E suficient sa citesti un singur capitol din 1 Corinteni.
Capitolul 14. Nu e extraordinar de lung.
Nu e din cale afara de greu de inteles.

Deschide un document word.
Copiaza pasajul si pune-l acolo.
Acum este timpul pentru rugaciune:
" Strălucește în inimile noastre, Iubitorule de oameni Doamne, lumina cea neînserată a cunoștinței dumnezeirii Tale și deschide ochii cugetului nostru spre cunoașterea evanghelicelor Tale propovăduiri; pune întru noi și frică de fericitele Tale porunci, ca poftele trupești cu totul călcându-le, viața duhovnicească să petrecem, toate cele ce sunt spre plăcerea Ta cugetându-le și făcându-le. Că Tu ești luminarea și sfințirea și mântuirea sufletelor noastre și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
Continua si roaga-te cu cuvintele tale!
Cere-i Domnului sa iti dea lumina, intelepciune, calauzire.
Smereste-te inaintea Lui si declara-ti dependenta de El.

Inainte de a te apuca de altceva, scrii intrebarile CINE, CE, CAND, CUM, UNDE si DE CE. Sub ele scrii despre cine este vorba in text, despre ce, orice informatie legata de timp, mod sau loc. Si apoi orice expresie legata de motivatie. Si ai incheiat cu intrebarile.

Acum deschizi un tabel cu doua coloane. In prima pui tot ce gasesti scris despre prorocie. In ce-a de-a doua, despre vorbirea in limbi.

Mai deschizi un tabel cu doua coloane.
Selectezi din coloana vorbire in limbi ce spune Apostolul despre vorbirea in limbi privata si despre vorbirea in limbi publica.

Si gata. Poti discuta avizat. Este Cuvantul Sfant al Lui Dumnezeu. Nu e doar intelepciunea ta, tu ai scaldat toata munca in rugaciune. Insa este si sarguinta. Dumnezeu nu binecuvanteaza pe lenesii gura-casca.

Astept sa-mi spui ca ai finalizat!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10