![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu incercam sa te scuz. Ca nu ai facut-o deliberat, ci ai copiat din ceea ce argumenteaza cultul.
Nu, Sfantul Apostol spune ca e buna rugaciunea in care cel ce se roaga si intelege ceea ce se roaga, adica o rugaciune in limba lui. Sau, ca un caz special, sa si inteleaga acea limba straina, de aceea spuen sa se roaga sa si talcuiasca (traduca). Ca aceasta e mult mai folositoare decat o rugaciune in care nu intelege cu mintea ce spune, ca o rugaciune in alta limba, de exemplu tailandeza. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu trebuie sa citesti link extern iti pun eu inline sa ramana pentru posteritate Citat:
26/06/2007 admin Despre minuni, Omilii 0 din âOmilii si cuvantariâ CUVÂNT LA SFÂNTUL PRAZNIC AL CINCIZECIMII, ȘI PENTRU CE NU SE MAI FAC ACUM SEMNE ȘI MINUNI SFANTUL IOAN GURA DE AUR |
|
|||
|
|||
![]()
Din cate stiu aceste afirmatii erau sustinute de greco-catolici. Oricum, era o limba a unui popor, nu o limba inventata.
|
|
|||
|
|||
![]()
Credinciosi din Cultul Penticostal sunt Biserica insasi, dar nu despre asta vorbim acum.
Citat:
Prelatii ortodocsi se feresc sa invete despre vorbirea in limbi ca rugaciune, pentru ca a invata ca rugaciunea "a existat doar la inceputul crestinismului" e un pic cam complicat. Insa da, in Biserica (luata in integralitatea ei) se invata, intr-adevar toata invatatura crestina. Ca Duhul Sfant este acelasi in lucrarea Lui, ieri si azi si in veci. Vorbirea in alte limbi si ca predicare si ca rugaciune a fost, este si va fi lucrarea Duhului cat vor tine veacurile. Apostolul Pavel, de altfel spune cand va inceta vorbirea in limbi: atunci cand si cunostinta "in parte" va lua sfarsit. 1 Corinteni 13:8-10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu citesc NIMIC din Ioan Gura de Aur pana nu citesti tu pe Apostolul Ioan. Si pe Apostolul Pavel. In orice caz, daca Ioan Gura de Aur sau orice alt om a scris ceva impotriva a ceea ce a scris Apostolul Pavel, toate acele scrieri sunt false. Eu asa cred. |
|
|||
|
|||
![]()
Dimpotriva Apostolul Pavel spune ca el insusi se roaga in limbi mai mult decat toti corintenii.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar ucenii Sfantului Ioan, l-au vazut pe Sfantul Pavel langa el cand scria interpretarile, ca sa nu greseasca, ca sa inteleaga corect si ca sa ramana o talcuire corecta pentru posteritate. O fi om, dar i-a avut in permanenta langa el pe Apostoli langa el, in chip nevazut, pentru a invatat intreaga Biserica. VAS ALES AL LUI DUMNEZEU, INVATATOR AL BISERICII RANDUIT DE DUMNEZEU!!! Nu un nimeni cu care sa stergi tu pe jos. Tu nu te ridici la nivelul lui sa ai tupeul sa il asezi tu la nivel cu orbii in Evanghelie. Apostolii l-au cinstit si au aratat cine este si inaltimea lui... nu trebuie sa-mi spui tu cine este, ne-au aratat deja lucrul asta apostolii lui Hristos, si o sa ascult de ei si nu de tine in cazul asta. El a fost invatat de Dumnezeu Scriptura, si randuit mare invatator in Biserica. Si ar fi bine sa citesti si tu ce zice, ai sa fii uimit ce poate un "om" sa spuna. Este un monument Sfantul Ioan. |
|
||||
|
||||
![]()
Si spune si ce inseamna asta "a vorbit in limbi" ? Si cum face lucrul asta ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Departe de mine sa vorbesc impotriva lui Ioan Gura de Aur. Nu am niciun motiv Citat:
Iar eu il voi citi DOAR dupa ce vei citi tu pe Apostolul Pavel. Facem un Gentlemen's Agreement: tu citesti toate epistolele Apostolului Pavel, eu citesc o carte pe care mi-o recomanzi din Ioan Gura de Aur. |
|
|||
|
|||
![]()
Spune.
E suficient sa citesti un singur capitol din 1 Corinteni. Capitolul 14. Nu e extraordinar de lung. Nu e din cale afara de greu de inteles. Deschide un document word. Copiaza pasajul si pune-l acolo. Acum este timpul pentru rugaciune: " Strălucește în inimile noastre, Iubitorule de oameni Doamne, lumina cea neînserată a cunoștinței dumnezeirii Tale și deschide ochii cugetului nostru spre cunoașterea evanghelicelor Tale propovăduiri; pune întru noi și frică de fericitele Tale porunci, ca poftele trupești cu totul călcându-le, viața duhovnicească să petrecem, toate cele ce sunt spre plăcerea Ta cugetându-le și făcându-le. Că Tu ești luminarea și sfințirea și mântuirea sufletelor noastre și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.Continua si roaga-te cu cuvintele tale! Cere-i Domnului sa iti dea lumina, intelepciune, calauzire. Smereste-te inaintea Lui si declara-ti dependenta de El. Inainte de a te apuca de altceva, scrii intrebarile CINE, CE, CAND, CUM, UNDE si DE CE. Sub ele scrii despre cine este vorba in text, despre ce, orice informatie legata de timp, mod sau loc. Si apoi orice expresie legata de motivatie. Si ai incheiat cu intrebarile. Acum deschizi un tabel cu doua coloane. In prima pui tot ce gasesti scris despre prorocie. In ce-a de-a doua, despre vorbirea in limbi. Mai deschizi un tabel cu doua coloane. Selectezi din coloana vorbire in limbi ce spune Apostolul despre vorbirea in limbi privata si despre vorbirea in limbi publica. Si gata. Poti discuta avizat. Este Cuvantul Sfant al Lui Dumnezeu. Nu e doar intelepciunea ta, tu ai scaldat toata munca in rugaciune. Insa este si sarguinta. Dumnezeu nu binecuvanteaza pe lenesii gura-casca. Astept sa-mi spui ca ai finalizat! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|