Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2018, 16:22:56
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Uite ce ai mai scris, prietene Catalin:
Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
E evident ca asa scrie, ca se si puteau ruga in alte limbi.
Si ai dreptate, Apostolul Pavel scrie ca vorbirea in limbi asta inseamna, ca un om se poate ruga in alte limbi. Este evident, dupa cum bine spui:

1. În adevăr, cine vorbește în altă limbă nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu 1 Corinteni, 14:2, traducerea ortodoxa
A vorbi cu Dumnezeu inseamna rugaciune

2. Fiindcă, dacă mă rog în altă limbă, duhul meu se roagă, dar mintea mea este fără rod. 1 Corinteni, 14:14, traducerea ortodoxa
Vechi 03.01.2018, 16:34:07
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

p.s.: eu am audiat de 6 ori acel filmuleț cu pocăitul croat și tot nu-mi dau seama, până la urmă, a vorbit în limbi sau nu?
Vechi 03.01.2018, 16:36:06
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Nu este o bazaconie, este un adevar pe care l-ai recunoscut, dar acum iti este frica sa mai recunosti ca vorbirea in alte limbi este rugaciune.
Uite aici ai recunoascut:
Faci acelasi lucru ca si pasajele din Sfanta Scriptura, le scoti din context ca sa para ca ar spune altceva. Stii ca toti ortodocsii spun despre penticostali ca fac asta, dar vad ca devine o obisnuinta. Eu acolo am comentat acel pasaj din ce spune Sfantul Pavel. Acolo spune ca daca se roaga in limbi nu intelege cu mintea, in niciun caz nu spune ca vorbirea in limbi e rugaciune, asta ai spus tu, generalizand. Si ca cel ce vorbea in limbi se putea si ruga sau sa faca alte lucruri, nu ca vorbirea in limbi e doar rugaciune. Am mai spus ca nici macar nu stim daca Sfantul Apostol se refera la vorbirea in limbi acolo, ca harisma. Pare ca da un exemplu, cu rugaciunea intr-o limba necunoscuta, fara sa aiba si elgatura cu harisma. De exemplu tu daca citesti o rugaciune in germana si nu intelegi limba germana, tot se cheama ca spui o rugaciune, chiar daca n-o intelegi. Eu cred ca la asta se refera, dar cineva care avea harisma se putea si ruga.

Foarte posibil ca nu intelegi ce este o harisma, am zis in alt mesaj de Parintele Paisie Aghioritul, uite ce efect are acea harisma asupra unui om obisnuit: https://www.sfaturiortodoxe.ro/marii...traluceste.htm
O sa citesti aici ca si ingerii cazuti puteau da o lumina aurie, dar care iti inluenta mintea.
Vechi 03.01.2018, 16:38:51
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Nu te mai da dupa cires!
Te-am intrebat daca vreun sfant ortodox spune ce zici tu, respectiv ca Iisus a prevestit protestantismul!

Daca da, spune numele sfantului si lucrarea in care a marturisit asa ceva.
O fi relevant pentru tine vreun sfant ortodox.

Din ce am vazut i-ai bagat pe toti sub pres ca fiind "oameni" si atat...
Vechi 03.01.2018, 16:41:15
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

http://www.cuvantul-ortodox.ro/cuvio...ind-ei-insisi/

Cuviosul Paisie Aghioritul este SFANT IN CALENDAR praznuit in aceeasi zi cu Sfintii Apostoli.

Citat:
– Părinte, cele pe care le spun cei care aderă la penticostali, că văd vedenii, vorbesc în limbi etc, sunt din imaginație sau din lucrare diavolească?

– Sunt din lucrare diavolească. Pentru că atunci când merg la penticostali și se botează din nou, disprețuiesc și leapădă Sfântul Botez – “mărturisesc un botez spre iertarea păcatelor”, spune Simbolul Credinței – se dezbracă de botez, primesc înrâuriri diavolești și vorbesc vrr
, chipurile, în limbi. “Vorbește Sfântul Duh al Cincizecimii”, spun ei. Nu este Sfântul Duh, ci sunt o mulțime de duhuri necurate. Ce vorbiri în limbi? Cele pe care le spun sunt niște sunete nearticulate și cuvinte fără înțeles, pe care nici ei înșiși nu le înțeleg. Se mai și înregistrează și după aceea fac statistici și trag concluzii: “Are atâtia “aliluia” în cutare limbă, atâția în cutare 
”. Dar în atâția “vrrr
” vei găsi ceva care să semene și cu “aliluia” în vreuna din limbile lumii. Și iată, deși este ceva diavolesc, această demonizare o consideră lucrarea Sfântului Duh și spun că trăiesc ceea ce au trăit Apostolii în ziua Cincizecimii. Insă acestea pe care le cred sunt blasfemii, de aceea se îndrăcesc.

– Părinte, de ce se botează din nou?

– Pentru că spun: “Atunci când am fost botezat eram mic și nu am știut; acum mă botez întru cunoștință”. Se rebotează și cred că astfel își curătesc păcatele lor. Dacă Biserica nu ar fi avut Botezul pruncilor, ce s-ar fi întâmplat cu toți cei care ar fi murit înainte de a fi botezați? De aceea nașul se face garant, spune Simbolul Credinței și are răspundere pentru copil până ce va crește. Nu cumva este nedreptățit pentru că se botează de mic? Nu, ci mai mult este ajutat, pentru că se împărtășește. Și chiar de ar întina Sfântul Botez cu vreun păcat atunci când s-ar face mare, există pocăința și mărturisirea care îi vor spăla acest păcat și nu trebuie să meargă să se boteze din nou.
Vechi 03.01.2018, 16:44:16
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Faci acelasi lucru ca si pasajele din Sfanta Scriptura, le scoti din context ca sa para ca ar spune altceva.
Stai tu linistit, penticostalii si toti protestantii sunt invatati ca sunt "SUPERIORI" si "SA IGNORE" plebea crestina neinvatata ortodoxa, pe toti cei "neinitiati" in tainele adanci ale Scripturii.

Marele initiat PT cam la fel face, ignora cu mare aplomb si superficialitate tot ce aruncam. Un fel de fuga dracului de adevar, eschivari satanice din fata adevarului, ocolire cu mare dexteritate a orice urma de lumina.

Degeaba ii vorbesti de cel cinstit de catre Apostoli si de catre sfinti, Paisie Aghioritul, PT deja l-a masurat in marea lui duhovnicie - nu bolboroseste, si nu scrie in Scriptura despre el, deci nu are valoare, nu e de la Dumnezeu, desi Duhul Sfant salasluieste in el, desi a facut toate lucrurile si lucrarile Apostolilor.

Singura judecata de valoare a protestantilor este: scrie in Scriptura, este, nu scrie, nu este.

Te intreb pe tine @PT: scrie in Scriptura despre tine? Eu am vazut ca nu scrie, deci inseamna ca nu existi...

Last edited by gpalama; 03.01.2018 at 16:50:10.
Vechi 03.01.2018, 16:52:43
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Foarte posibil ca nu intelegi ce este o harisma, am zis in alt mesaj de Parintele Paisie Aghioritul, uite ce efect are acea harisma asupra unui om obisnuit: https://www.sfaturiortodoxe.ro/marii...traluceste.htm
O sa citesti aici ca si ingerii cazuti puteau da o lumina aurie, dar care iti inluenta mintea.
Bine punctat si as pune si un comentariu tot de acolo:

Citat:
Desigur, cineva care n-ar fi avut experienta luminii bătrânului, ar fi fost privat de posibilitatea unei comparatii. S-ar fi lăsat, eventual, lesne fascinat de lumina yoghinului, si poate chiar s-ar fi arătat dispus să-1 urmeze pe calea întunecată a rătăcirii. Insă un om familiarizat cu viata duhovnicească, trăitor al lui Hristos si cunoscător al experientelor sfintilor Săi, ar fi văzut-o în integralitatea realitătii sale brute: o lumină de provenientă demonică.
@PT - Noi spunem toate aceste lucruri pentru ca in Ortodoxie NOI AVEM EXPERIENTA LOR DEPLINA; noi vedem clar ce este harul si lumina si stim ca bolborosirea nu are treaba cu harul si cu nici un fel de manifestare a harului. Avem 2000 de ani de experienta pe tema asta, intreaga Biserica spune si striga tare: harul este pace si contemplatie si nu bolborosire.
Vechi 03.01.2018, 17:09:37
Senior Member

Implicit

Citat:
Acolo spune ca daca se roaga in limbi nu intelege cu mintea, in niciun caz nu spune ca vorbirea in limbi e rugaciune, asta ai spus tu, generalizand.
Ca vorbire in limbi este rugaciune, a spus-o Apostolul Pavel, am spus-o eu si ai spus-o tu.

Apostolul Pavel a spus-o aici:
Citat:
În prealabil postat de Apostolul Pavel ;
1Corinteni 14:2,14
În adevăr, cine vorbește în altă limbă nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu

Fiindcă, dacă mă rog în altă limbă, duhul meu se roagă
Iar Catalin2 a spus-o aici:
Citat:
E evident ca asa scrie, ca se si puteau ruga in alte limbi.
Vechi 03.01.2018, 17:11:01
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Si revenim - limba nu este bolborosire penticostala.

Acum incerc sa surprind logica fracturata penticostala:

"vorbeau in limbi, deci bolborosirea noastra este in Scriptura"... nimic mai fals si neadevarat. Cam asta e argumentul sectar, o fraza scurta, in care expediaza bolborosirea ca fiind vorbirea in limbi.

Afara ploua, de asta nu merge televizorul scos din priza...
Vechi 03.01.2018, 17:11:31
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
bolborosirea nu are treaba cu harul
harul este pace si contemplatie si nu bolborosire.
Nu mi-ai raspuns: atunci de ce preotii ortodocsi au bolborosit?
Eu nu stiu nicio alta biserica in care sa se bolboroseasca.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10