Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Nu este o bazaconie, este un adevar pe care l-ai recunoscut, dar acum iti este frica sa mai recunosti ca vorbirea in alte limbi este rugaciune.
Uite aici ai recunoascut:
|
Faci acelasi lucru ca si pasajele din Sfanta Scriptura, le scoti din context ca sa para ca ar spune altceva. Stii ca toti ortodocsii spun despre penticostali ca fac asta, dar vad ca devine o obisnuinta. Eu acolo am comentat acel pasaj din ce spune Sfantul Pavel. Acolo spune ca daca se roaga in limbi nu intelege cu mintea, in niciun caz nu spune ca vorbirea in limbi e rugaciune, asta ai spus tu, generalizand. Si ca cel ce vorbea in limbi se putea si ruga sau sa faca alte lucruri, nu ca vorbirea in limbi e doar rugaciune. Am mai spus ca nici macar nu stim daca Sfantul Apostol se refera la vorbirea in limbi acolo, ca harisma. Pare ca da un exemplu, cu rugaciunea intr-o limba necunoscuta, fara sa aiba si elgatura cu harisma. De exemplu tu daca citesti o rugaciune in germana si nu intelegi limba germana, tot se cheama ca spui o rugaciune, chiar daca n-o intelegi. Eu cred ca la asta se refera, dar cineva care avea harisma se putea si ruga.
Foarte posibil ca nu intelegi ce este o harisma, am zis in alt mesaj de Parintele Paisie Aghioritul, uite ce efect are acea harisma asupra unui om obisnuit:
https://www.sfaturiortodoxe.ro/marii...traluceste.htm
O sa citesti aici ca si ingerii cazuti puteau da o lumina aurie, dar care iti inluenta mintea.