![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
O spune Scriptura si am aratat foarte clar, dincolo de orice indoiala pentru oricine poate citi si intelege ce citeste.
A spus-o apostolul Pavel: - cine vorbeste in alta limba vorbeste lui Dumnezeu - mă rog în altă limbă Pentru orice om, asta inseamna rugaciune. Mai clar de atat nu se poate. Ai recunoscut-o si tu, intr-un moment de sinceritate insa dupa ce ti-am zis ca esti singurul ortodox care a recunoscut, ai dat imediat inapoi, de frica. Ti-am selectat postarea si ti-am pus-o de doua ori inaintea ochilor. Daca nici asa nu recunosti, nu o voi pune a treia oara. Daca ti-e frica si nu mai vrei sa recunosti, te inteleg. Iti dai seama ca scrie in Biblie. Dar daca ortodocsii nu invata asta, tu trebuie sa zici ce spune confesiunea ta. Last edited by Penticostalul Traditional; 05.01.2018 at 09:51:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acel capitol nu spune asa ceva, e o minciuna. Ar fi fost nestiinta daca nu ai fi stiut, dar ti-am explicat, deci stii acum. Intr-un singur loc din Sfanta Scriptura se explica ce este vorbirea in limbi, la Pogorare, unde scrie ca erau limbile popoarelor, deci nu sunete din alta lume. Avem, in plus, si marturia Sfantului Ioan Gura de Aur, care a trait in acele vremuri, nu la 1900. In Corinteni 14, asa cum ti-am explicat inca de la primele mesaje, spune ca cel ce vorbeste in limbi se zideste doar pe el, daca nu exista traducator, pentru ca nimeni nu intelege ce spune in acea limba straina. Si, mai scrie acolo, ca in acest fel nu se zideste si Biserica, asa cum se intampla in cazul proorocilor. El vorbeste doar cu Dumnezeu pentru ca nu-l intelege nimeni, la fel si tu daca ai citi ceva in portugheza si nu ai un cunoscator al limbii portugheze in jur. De asemenea, Sfantul Apostol incurajeaza vorbirea in limbi, dar sa taca in Biserica daca nu exista traducator. In schimb spune ca rugaciunea in alta limba nu e benefica nici pentru cel ce o face, daca nu talamceste limba, pentru ca mintea nu participa la rugaciune. De aceea spune ca duhul se roaga, dar mintea nu. De aceea recomanda rugaciunea intr-o limba pe care o poate intelege si mintea. Nu mai repeta aceleasi neadevaruri la infinit, facandu-te ca nu vezi ce ti se raspunde. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E adevarat ca, spre deosebire de celalalt coleg, tu mai frunzaresti Biblia. Insa pana a ajunge la nivelul de profesor care da explicatii, trebuie sa mai curga inca multa apa pe Siret. Citat:
Nu e intr-un singur loc. Ci cel putin in cinci locuri. Dar ca sa le cunosti trebuie sa studiezi, nu sa frunzaresti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci: vorbirea in limbi este rugaciune Citat:
Mai frate Catalin, oridecateori un om vorbeste cu Dumnezeu, acolo este o rugaciune. Stii ce este o rugaciune? O stare de vorba cu Dumnezeu. Comunicare cu Dumnezeu. Deci: vorbirea in limbi este rugaciune Citat:
Iar cand eu subliniez ca tu esti primul ortodox care recunoaste in scris ca exista rugaciune in limbi, sari in sus ca ars. De ce iti este asa frica? Este scris in Cuvantul lui Dumnezeu. Negru pe alb. Nu te teme de Adevar! |
|
||||
|
||||
![]()
Penticostalii folosesc vorbire în limbi și pentru a mustra dracii, ori aici nu mai este rugăciune ci limbă de comunicare cu dracul. O fi bine, o fi rău...de ce ar trebui să comunici în limbi cu dracul? Biblic, trebuie să spui doar atât: ”ieși afară”. Nu ai alte motive de a comunica cu dracul. Dar voi pocăiții ați transformat pe posedat într-un mediu, și voi înșivă în medii, fiindcă vorbiți în limbi ore în șir, timp în care dracul se manifestă prin voce groasă sau răstită, sunete de animale, face spumă la gură, tremură corpul etc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu-mi amintesc ce am discutat in trecut, poate ti-am spus si sa faci ceva sa vezi care e adevarul. De exemplu, in timpul repetarii cuvintelor sau a vorbirii cu voce tare, prin care se invoca acele duhuri, roaga-te o rugaciune in gand. Poti spune "Doamne Iisuse, arata-mi care e adevarul" sau rugaciunea inimii "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul" sau orice alta rugaciunea, inclusiv Tatal nostru. Unii spun ca au facut asta si nu s-a mai putut vorbi in limbi in acel moment in adunare, semn ca duhurile au plecat din cauza rugaciunii. Trebuei sa incerci, ca dupa moarte sufletele traiesc in Rai sau in Iad, totul depinzand de o decizie. Daca ai fost intr-o religie gresita s-a terminat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doar cand erai ateu considerai ca un om care vorbeste cu Dumnezeu de fapt vorbeste singur. Acum ai devenit crestin. Acum crezi ca atunci cand un om vorbeste cu Dumnezeu, el se roaga Creatorului sau. Si al universului. Last edited by Penticostalul Traditional; 06.01.2018 at 21:22:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
28. Iar dacă nu e tălmăcitor, să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu. deci e ceva personal, mai sus spune clar ca acela se zideste singur. nu inteleg de ce e greu de acceptat ca asta inseamna rugaciune solitara, nu in biserica, unde nimeni nu l-ar intelege si l-ar considera si nebun pe deasupra. singura explicatie ar fi ca nu vreti sa acceptati ca acest miracol ar fi cu putinta in cazul unui penticostal. inteleg sa nu accept eu, care nu cred ca e posibil asa ceva indiferent de cult, dar voi credeti in asta.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
||||
|
||||
![]()
La pocăiti, vorbirea în limbi este tinută la mare pret, fiindcă doar asta au, dar nu au vorbire ca semn pentru necredinciosi si nici nu respectă interdictia de a nu vorbi public fără interpretator, ei urlă în limbi inclusiv la amvon, deÈi Biblia interzice clar asta!
Este evident, penticostalismul este MONTANISM si nu crestinism. Dacă era crestinism, nu apăreau ramuri si mai păcătoase, ca carismatismul si power evangelism. La pocăiti, nu este nimic ziditor. Dar cine vrea o impresie de supranatural, care nici nu este, ci doar măcăneli si prosteli, nu are decât să meargă acolo. Oamenii inteligenti nu pun botul la asemenea circării ieftine! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|