Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.07.2013, 19:26:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Sper că nu este necesar să menționez, în fiecare mesaj, faptul că nu am intenția de a susține relativismul religios! Am început să repet obsesiv această idee aici, pe forum, fiindcă detest relativismul religios și este deranjant, agasant pentru mine să mi se atribuie această concepție pe care NU o împărtășesc nicicum și pe care o consider drept una dintre cele mai grave maladii duhovnicești ale zilelor noastre. Unicul Adevăr este Hristos! "Mai multe adevăruri înseamnă nici unul" (Petre Țuțea) și, de aceea, v-aș ruga să nu mai interpretați orice spun raportându-vă la această etichetă falsă pe care mi-ați atribuit-o.
Laura, ti-am mai scris ca tu te referi la relativismul de tip new-age, intre religii, ori aici e vorba de relativismul intre cultele crestine. Ca doar dogma referitoare la Hristos e valabila am mai scris de cateva ori ca e o conceptie doar din ecumenism. Toata dogma e adevarata, iar o singura schimbare e erezie. Asadar, ca sa clarificam ce credem fiecare, exact ceea ce scrii tu in toate mesajele numesc eu conceptii ecumeniste, de tip ortodox (adica o imbinare intre ortodoxie si ecumenism). Insotite de relativismul credintei ortodoxe, nefacandu-se diferenta intre erezii. Bineinteles ca cel ce crede ceva gresit nu stie sau nu vede ca e gresit, orice adventist va spune ca ce crede el e adevarul. Cand nu o sa mai ai acele conceptii o sa iti scriu chiar eu, o sa observ imediat din mesaje.
Reply With Quote