Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.07.2013, 00:28:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Hey, bro, ce ma bagi in povestea asta? :) Ce treaba am eu cu crede colega Laura? A propos de implinirea data de invataturi, auto- sau alo-compilate: in viata mea nu m-am simtit mai bine. Stiu ca totusi nu e vorba de ceva "inalt spiritual", dar chiar nu ma intereseaza. Pe mine ma interesseaza adevarul, in primul bazat pe logica si critica istorica. Nu am chef de o banare, dar totusi iti pot spune ca, daca imi privesti cu atentie partea mai noua a semnaturii, aia in romina, o s aintelegi perfect la ce m-am referit. Citeste tipi ca Adolf von Harnack. Confortul dat de stupul ideologic nu e acelasi lucru cu evolutia spirituala. Nu am pretentia ca am ajuns la un adevar, ci doar ca am ajuns la concluzii care ma satisfac si ma ajuta. Mental, daca vrei, sau , definind mai ingust, intelectual. Restul e ceva ce m-am straduit cinstit multa vreme sa adopt si sa cred, dar pur si simplu nu merge, excat ca o relatie intre oameni mai putin compatibili decit nuca in parete. Adica restul e poezie mistica si spirit de grup de o banalitate etologica cu adevarat colosala.
Pai ce, te bagi in apa si nu vrei sa te uzi? :)

Stiu foarte bine ce crezi, nu este vorba de "intelectual" este vorba de asumarea unei autoritati care confera un anumit confort imediat, satisfactie orgolilui, propriilor temeri, etc. in dauna celei care nu ofera confort pe termen scurt dar in schimb ofera pe termen lung.

Sau mai prozaic si direct spus, incapacitatea trista a omului de a-si depasi conditia..