![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Noi nu știm cu absolută certitudine dacă numărul salvaților îl excede sau nu pe al damnaților. Totuși, punând cap la cap diferite pasaje biblie (precum "îngustă este calea (...)", numeroase elemente ale Sfintei Tradiții, precum și revelații particulare de tot felul, putem să ne pronunțăm că numărul damnaților îl excede cu mult pe acela al salvaților. Acest lucru, chiar dacă nu este o "sententia certa", este o "sententia probabila". În lumina acestui lucru, faptul că există relativ puțini ortodocși raportați la populația generală a globului, este ultimul argument care poate fi folosit în sprijinul ideii (totuși perfect adevărată) că Bisericile ortodoxe nu sunt adevărata Biserică a lui Cristos, ci cioate desprinse din aceea. Din multe locuri din Biblie vedem că, mai ales la sfârșit, numărul celor care vor face parte din Biserica adevărată va fi mic. Cu deosebire apare acest lucru în II Tes cap 2, unde Apostolul vorbește despre faptul că, dacă vremea Noului Legământ a început cu persecutarea Domnului, de terminat se va termina cu persecutarea Bisericii.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu tin sa imi spui aici, totusi te-as ruga sa imi dai un link spre o adresa unde as gasi povestea asta, eventual acolo unde ai scris deja tu insuti. Eu stiam ca Schisma se numeste asa deoarece a fost o despartire in doua, o ruptura, o sfasiere, o respingere reciproca intre ierarhii si pastoritii vremurilor acelora. Acum insa reiese ca de fapt a fost o parasire a Adevaratei Biserici de catre ortodocsi ("cioate desprinse", spui). Ma mira foarte aceasta versiune. Da-mi te rog un link sau o sursa exacta, atat cat poate fi de acurat expusa o astfel de varianta. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iar vorbiti aiurea cu legitimarea crimelor? Dvs. va place sa bateti campii si inca sa-i acuzati pe altii de imaginatia dvs.?? Pentru dvs. probabil ca Hristos nu trebuia sa vina, ca de iubirismul Lui va puteati lipsi linistit. Poate o sa va si respecte dorinta, mai stii? Bine insa ca nu se da El la mintea dvs.! Nici eu nu stiu daca am vazut atata ura spusa pe fata! Sau poate ca da, la cei care au si pus-o in practica. Fantastic ce va racaie iubirea lui Dumnezeu pentru om, ati fi vrut-o doar pentru dvs. daca se poate sau cum?!! Iar biserica a fost zdravan persecutata tocmai la inceput, pana sa nu se bage politicul pe fir... Last edited by Tartaruga; 08.09.2012 at 04:17:57. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Apoi, in urma evenimentelor de asemenea binestiute din studiul istoriei, politica a devenit SUPORTIVA crestinismului, prin Sfantul Constantin, mai intai. Politica si Biserica sunt inseparabile, dintru inceput, intrucat ambele se desfasoara (si) pe pamant. La fel a fost si in timpul Lucrarii Domnului, este indiscutabil. Tocmai in acest context al variatelor fenomene politice, Domnul a desfasurat Lucrarea Lui. Esti de acord, oare? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Last edited by Tartaruga; 08.09.2012 at 10:12:17. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Necazul, pentru cei lumesti inchisi in prizonieratul de groaza al automistificarii, e ca politica lui Hristos este cu totul diferita de politica barbarilor lumesti. Politica iubirii divine este de cu totul alta factura decat cea omeneasca. La fel si puterea acestei politici si mecanismele de exercitare, si dialogul si roadele si toate... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 23:42:56 |
| Mantuirea | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 11 | 02.06.2010 13:15:26 |
| Mantuirea in lume | Nicolae | Calugarul | 21 | 18.06.2007 16:24:08 |
| Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 23:39:15 |
| Mantuirea | vsm | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 03.11.2006 00:56:38 |
|
|