![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crezi ca nu m-au botezat bine si ar trebui sa o iau de la capat? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am plantat samanta de grau in pamant pe terenul meu de 1000 m^2 si totusi graul nu creste cum trebuie (sau nu rasare, sau e plin de neghina) desi a plouat la timp iar pe celelate terenuri de langa al meu graul creste normal si roada va fi buna... oare e Dumnezeu vinovat? Cu siguranta ploaia de pe terenul meu nu o fi fost buna?! Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hirstos.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Desigur ca o plinatate (insa nicidecum deplinatate) a vietii o are tot omul (indiferent de epoca, cultura etc) care doreste sa vietuiasca firesc adica virutos conform chipului pecetii: Logosul (Iisus Hristos). Insa repet in acest caz se poate atinge cel mult nivelul de despatimire, evident tot cu ajutorul Logosului (Fiul, Cuvnatul lui Dumnezeu Tatal.) Draga Adriana asa cum nu pot fi doctor profesionist decat daca studiezi adecvat si practici adecvat medicina (intai laboratoarele din facultate, apoi rezidentiat, stagiatura... specialitae etc) intocmai este si cu teologia, teopraxia, teognosia. Nu te grabi... cel ce se grabeste (in orice domeniu: teologie, medicina, inginerie etc) risca sa cada fie in ridicol (cand nestiitna si lipsa de experienta si de profesionalism sunt vadite) fie in ingnoranta... Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; Last edited by Eugen7; 07.09.2012 at 11:16:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apropos de a fi medic profesionist, nimeni nu a spus ca se poate cunoaste medicina de la sine, fara sa te invete nimeni decat Dumnezeu direct, de aceea medicii profesionisti sunt o elita iar comparatia cu credinta nu-i potrivita... Last edited by Tartaruga; 07.09.2012 at 12:14:15. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Imi adersezi aceasta intrebare ca sa cunosti, sa intelegi... sau ca sa iscodesti? Daca este vorba de prima varianta atunci iti multumesc pentru apreciere si consideratie si te indrum catre izvorul nesecat de la care ma adap si eu: Sfanta Biserica, Sfintele Taine, Sfintii Parinti. Daca insa este vorba de a doua varianta (iscodire)... ma retrag, caci sunt "praf si cenusa" fara Hristos. O sa incerc un raspuns lapidar la intrebarea adresata, din cate am inteles si trait pana in prezent. Hristos Iisus este implinirea legii si a proorociilor. Sfantul Moise spre exemplu (precum si toata legea veche si toti prooroci din Vechiul Testament) a "semanat" in popor urmatoarea certitudine: "Prooroc mai mare ca mine (Moise) va ridica Dumnezeu in poporul israel, de ACESTA sa ascultati caci EL este MESIA" (citat aprox). Astfel, mai ales la inceputurile ei, Biserica (Apostoli, Episcopi, Preoti, Diaconi precum si credinciosi) lui Hristos a "cules" (pentru Hristos Iisus si Sfanta Sa Biserica) din poporul israel roadele semanate de preotia si proorocii Vechiului Testament. Biserica lui Hristos Iisus seamna si ea, insa diferit de legea veche (si preotia, data prin Moise) care s-a implinit intru Hristos Iisus. Ce seamna Biserica: pai seamna Sfintele Taine in persoanele umane pentru a fi hristificate... pentru ca fiecare om sa poate spune (ata cat doreste potrivit vointei libere): "Nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine" (Galateni 5) Draga Adriana, cat timp de hranesti cu un surogat de hrana duhovincesca nu o sa ai cognitia adecvata a adevaratei hrane duhovnicesti (Sfintii Parinti). Daca manacam un surogat de miere contrafacuta... gustul este pacalit chiar vatamant si fie nu mai dorim fie chiar nu mai putem simti dulceata mierii naturale (adevarate). Chiar putem fi relativ usor inselati de "viclenii experti mincinosi" in produse apicole contrafacute... De aceea avem nevoie de discernamant duhovnicesc (diakrisis) si expertii duhovnicesti (Sfintii Parinti) care stiu sa deosebeasca adevarul de minciuna, viclenie... precum expertii in apicultura stiu sa dosebeasca merea adevarata de cea contrafacuta. Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. P.S. Te rog nu te supara pe tonul meu mai aprig. Repet nu am nimic cu persoana ta ci cu atitudinea inadecvata fata de ortdoxie, ortopraxie, teognosie... Sfintii Parinti.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biblia cine spune? Eu vad ca spune tot Dumnezeu, spune ca El seamana iar apostolii (biserica) culeg de unde nu au semanat . Este deci cuvantul dvs. impotriva celui dumnezeiesc. PS Tonul nu m-a suparat deloc :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poate fi cineva medic daca nu studiaza adecvat medicina ci dupa capul lui? Ce om intreg la minte ar accepta pe cineva care se autointituleaza medic care nu a studiat medicina conform stiintei vremii si spune: "Dragi oameni sunt medic dupa capul meu si doresc sa fac experimente pe voi. O sa incerc sa va tratez dupa capul meu caci nu vreau sa invat de la cei cu experienta a caror stiinta medicala este dovedita de rezultatele lor... Dragi oameni va rog sa aveti incredere doar in intentia mea care pare buna in fond... poate eu sunt un geniu, un savant al medicinei alternative... si am doar nevoie de "cobai" unde sa testez alternativa mea medicala. Evident ca nu va pot garanta tamaduirea... dar va rog, va implor sa acceptati intentia mea". Daca cinva din multime ii va spune: "Tu cel ce te numesti pe tine Doctor testeaza pe tine medicina alternativa" evident ca se va supara asazisul doctor. Intocmai este si cu Sfanta Scriptura si cu Biserica. Sfintii Parinti sunt doctori in cele duhovnicesti. Cine (om intreg la minte) poate contrazice viata si invataura Sfantului Luca al Crimeii spre exemplu? Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisu Hristos. Doamne
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; Last edited by Eugen7; 07.09.2012 at 12:38:53. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu vorbeam despre pacienti ca nu sunt o elita asa cum medicii sunt o elita. Pentru ca noi, eu si cu tine, vorbim aici din postura de pacienti in credinta nu de medici. Eu cu siguranta nu voi fi un astfel de medic pentru ca in ceea ce ma priveste, nu exista nici un alt medic in afara lui Hristos. Nici un sfant nu este medic in locul lui Hristos. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu ar strica, dar nu e voie decat o data. La neoprotestanti te boteza de fiecare data cand treci la alt cult, ca nu le e greu sa faca baie.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 11 | 02.06.2010 12:15:26 |
Mantuirea in lume | Nicolae | Calugarul | 21 | 18.06.2007 15:24:08 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
Mantuirea | vsm | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 02.11.2006 23:56:38 |
|