Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.09.2012, 04:36:10
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Iar biserica a fost zdravan persecutata tocmai la inceput, pana sa nu se bage politicul pe fir...
Eeei, nu intocmai... Deoarece au fost doua feluri de politica: inainte de Sfantul Constantin era tot politica, insa una agresiva, la desfiintare, din motive binestiute de noi toti daca am studiat putin IBU si Istoria Bizantului. Asadar a fost o prima forma de politica: OSTILA crestinismului.
Apoi, in urma evenimentelor de asemenea binestiute din studiul istoriei, politica a devenit SUPORTIVA crestinismului, prin Sfantul Constantin, mai intai.
Politica si Biserica sunt inseparabile, dintru inceput, intrucat ambele se desfasoara (si) pe pamant. La fel a fost si in timpul Lucrarii Domnului, este indiscutabil. Tocmai in acest context al variatelor fenomene politice, Domnul a desfasurat Lucrarea Lui.
Esti de acord, oare?
Vechi 08.09.2012, 05:00:41
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Eeei, nu intocmai... Deoarece au fost doua feluri de politica: inainte de Sfantul Constantin era tot politica, insa una agresiva, la desfiintare, din motive binestiute de noi toti daca am studiat putin IBU si Istoria Bizantului. Asadar a fost o prima forma de politica: OSTILA crestinismului.
Apoi, in urma evenimentelor de asemenea binestiute din studiul istoriei, politica a devenit SUPORTIVA crestinismului, prin Sfantul Constantin, mai intai.
Politica si Biserica sunt inseparabile, dintru inceput, intrucat ambele se desfasoara (si) pe pamant. La fel a fost si in timpul Lucrarii Domnului, este indiscutabil. Tocmai in acest context al variatelor fenomene politice, Domnul a desfasurat Lucrarea Lui.
Esti de acord, oare?
Partial da, in sensul ca intr-adevar politicul a decis initial oprimarea ei, dar acest politic era in afara bisericii. Dupa care, cand a devenit suportiva, a intrat inauntrul ei iar asta cred eu ca nu a fost bine pentru ca Imparatia Domnului nu este de aici, nu exista politica in invatatura Domnului.

Last edited by Tartaruga; 08.09.2012 at 10:12:17.
Vechi 08.09.2012, 12:16:34
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Partial da, in sensul ca intr-adevar politicul a decis initial oprimarea ei, dar acest politic era in afara bisericii. Dupa care, cand a devenit suportiva, a intrat inauntrul ei iar asta cred eu ca nu a fost bine pentru ca Imparatia Domnului nu este de aici, nu exista politica in invatatura Domnului.
Totul este politica in Evanghelie. Dumnezeu este politician desavarsit. Politician prin excelenta. Ar fi trebuit sa remarci...
Necazul, pentru cei lumesti inchisi in prizonieratul de groaza al automistificarii, e ca politica lui Hristos este cu totul diferita de politica barbarilor lumesti.
Politica iubirii divine este de cu totul alta factura decat cea omeneasca. La fel si puterea acestei politici si mecanismele de exercitare, si dialogul si roadele si toate...
Vechi 08.09.2012, 14:55:37
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Totul este politica in Evanghelie. Dumnezeu este politician desavarsit. Politician prin excelenta. Ar fi trebuit sa remarci...
Necazul, pentru cei lumesti inchisi in prizonieratul de groaza al automistificarii, e ca politica lui Hristos este cu totul diferita de politica barbarilor lumesti.
Politica iubirii divine este de cu totul alta factura decat cea omeneasca. La fel si puterea acestei politici si mecanismele de exercitare, si dialogul si roadele si toate...
Pentru mine, cele doua cuvinte, politica si iubire, nu pot forma impreuna o sintagma, si cu atat mai mult nu poate fi apoi atribuita lui Dumnezeu.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 23:42:56
Mantuirea Daniel777 Biserica Ortodoxa Romana 11 02.06.2010 13:15:26
Mantuirea in lume Nicolae Calugarul 21 18.06.2007 16:24:08
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 23:39:15
Mantuirea vsm Stiri, actualitati, anunturi 1 03.11.2006 00:56:38