Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.07.2011, 10:34:47
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Bine, fie cum spui tu, sunt într-o eroare. Am spus "mai citește" pentru a înțelege doctrina markistă, în nici un caz pentru a mă da mare și a te pune în inferioritate. "Fiecare pasăre pe limba ei piere", știi tu!
Spune tu atunci te rog în ce credea (din punct de vedere religios) Stalin.
Doctrinele pe care crestinii le catalogheaza drept ateiste, sunt mai degraba sisteme de tip faraonic. Oamenii se cred zei pe pamant. Fie ca e vorba de "comunisti" sau fascisti, liderii lor aveau intotdeauna dreptate. Asa cum se intampla si cu Papa. Un sistem ateu nu numai ca ar permite, dar chiar s-ar baza pe metode de corectie a propriilor idei. Aruncarea la gramada a dusmailor in lagare de exterminare seamana cu o vanatoare de vrajitoare. Ateii au nevoie de argumente, iar simplul fapt ca esti bogat sau te afli la un moment dat pe strada nu e suficient pentru a fi vinovat, asa cum se intampla in timpul "comunismului". Pun ghilimele pentru ca, evident, practica si teoria au fost lucruri destul de diferite. Ideea ca toti oamenii sunt egali este cat se poate de contrastanta cu evolutionismul care spune ca exista indivizi mai mult sau mai putin adaptati la mediu.
Uita-te putin pe forum la topicuri mai delicate. Crestinii sunt cei care adopta ideile radicale, in timp ce ateii sunt foarte liberali, ceea ce nu se poate spune despre comunisti.
Un alt argument pentru non-ateismul comunistilor (pe care nu are rost sa-i impart in stalinisti/leninisti/etc) este faptul ca genetica a fost decretata stiinta chiabura si declarata falsa. Cam cum fac crestinii cu evolutionismul. Ce motive ar fi avut un ateu care isi bazeaza multe argumente pe evolutionism sa respinga genetica, una din cele mai clare dovezi pentru evolutie? Si de ce ar fi inlocuit-o cu o pseudo-stiinta care a infometat milioane de oameni (si semana cu inteligent design)?
Comunistii au imbratisat ideologia ateista atat cat le-a convenit. Spune ateismul ca nu exista fiinta superioara? Perfect, luam noi locul zeilor! Asta nu e o atitudine ateista!
O alta manifestare religioasa era de exemplu 23 august sau echivalentul rusesc. Cuvantarile de lauda aduse conducatorului iubit sunt foarte similare in idei cu cele crestine (or fi si cu cele musulmane de exemplu dar pe acelea nu le cunosc prea bine). Conducatorul era iubit, atotputernic (sau cel putin mai puternic decat imperialismul capitalist), atotstiitor (securitatea era mereu atenta), ori asemenea manifestari nu sunt nicidecum speficice ateismului. Comunistii s-au autoproclamat zei pe pamant, avand inclusiv drept de viata si de moarte asupra "supusilor".
Eu incerc sa va convin prin argumente ca am dreptate, nu cu arma in mana, asa ca teroristul crestin despre care e vb in acest topic.
E drept ca au mai daramat si biserici comunistii dar asta ar fi facut si adeptii altor culte. Nu trebuie sa fii ateu ca sa darami biserici.
Ma opresc deocamdata aici.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 10:37:57
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Amice, stiu caz de staret cu casa jeep si familie cu doi copii. Altul are inclusiv club de noapte. Ce zici, e ok? Vroiai sa spun ca unul are maseratii altul audi altul range rover? Chiar trebuie sa-ti explic atat de amanuntit? Tu pe ce lume traiesti? Si de ce nu vezi ca preotii au cam multe pentru salariul pe care il primesc? Si tot timpul cersesc spunand ca au salariul mic. Care e definitia nesimtirii dupa tine daca comportamentul preotilor ti se pare cel putin acceptabil?
Prietene, cand Patriarhul are de tinut un speach la Palatul Parlamentului n-ai vrea tu sa mearga calare pe magar?
Asa, spre distractia ta...si a cameramanilor...si ca sa ai tu inspiratie cand folosesti figurile de stil...

Sau preferi articole bombastice: „Haoleu, vino sa vezi cum au venit ierarhii cu limuzinele de lux, fratioare!!!”. Cand ma duc si eu curios, „limuzinele de parada” erau la fel ca masinile parcate pe o strada marginasa din orasul meu.

Va rog domnule Ai2 nu-mi veniti cu slogane de la sedinta PSD din Incuiatii din Vale: jeep, audi, range rover.
Traim intr-o tara in care jeepurile si audi sunt vazute la orice intersectie a unui oras mare. Nu mai traim in anul 1973.
Iar preotii locuiesc in case, normal, ca in rulote traiesc doar hippies.

Last edited by penticostalul; 26.07.2011 at 10:56:42.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 10:39:33
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Ma opresc deocamdata aici.
Te poți opri chiar de tot. Faci confuzii grave între relegie (indiferent care) și modalitățile de exprimare ale totalitarismului.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 10:53:03
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Prietene, n-ai vrea tu sa mearga patriarhul calare pe magar pana la Palatul Parlamentului sa tina acolo un speach?
Eu as vrea ca crestinii sa nu mai exagereze aiurea cand posteaza. Dar cred ca mai degraba va merge patriarhul pe magar decat sa nu exagerezi tu aiurea.
Citat:
Va rog domnule Ai2 nu-mi veniti cu slogane de la sedinta PSD din Incuiatii din Vale: jeep, audi, range rover.
Fara atacuri la persoana esti in stare sa raspunzi? Masinile de lux cu care se etaleaza preotii depasesc media masinilor detinute de cotizanti. Ultimele modele nu sunt tocmai rable. Iar PSD-ul a cotizat la greu la BOR asa ca ai grija sa nu te loveasca masina preotului pe trecerea de pietoni ca mori aiurea si el scapa nevinovat!
Citat:
Traim intr-o tara in care jeepurile si audi sunt vazute la orice intersectie a unui oras mare. Nu mai traim in anul 1973.
Iar preotii locuiesc in case, normal, ca in rulote traiesc doar hippies.
Case? Tu nu faci diferenta intre case si vile? Or fi si unii care stau in case, dar si foarte multi care au vile generic denumite de popor palate. E drept ca unii preoti sunt mai fraieri si nu au maseratii, dar asta nu inseamna ca niciunul n-are.
Preotii de care vorbesti cersesc non stop bani de la buget. Se plang ca au zalarii de cateva sute de lei si totusi isi permit masini de lux. Exact ca interlopii care primesc ajutor social. Si totusi, voua nu va bate nimic la ochi!
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 10:55:10
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Te poți opri chiar de tot. Faci confuzii grave între relegie (indiferent care) și modalitățile de exprimare ale totalitarismului.
Si care ar fi diferentele majore? Vin-o totusi cu niste exemple ca pana acuma doar emiti niste afirmatii cu pretentii intelectuale si nimic mai mult. Arata-mi unde am gresit in ceea ce am scris. Concret! Manifestarile totalitaristilor sunt manifestari de tip religios.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 10:56:44
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Manifestarile totalitaristilor sunt manifestari de tip religios.
Doamne ajută!

P.S. "Vin-o" se scrie "vino"!
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 11:00:56
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Mai concret te rog! Ce anume din ideologia lui te face sa crezi ca era ateu? Si eventual, care crezi tu ca e definitia ateismului? Ce te face religios si ce te face ateu?
Nu-l consider ateu, cel putin din profilul sau declarativ reiese ca e un pretins „crestin”, insa din moment ce “a ucis” ,inseamna ca a el a fost indiferent fata de religie , stare datorata dezechilibrului sau mintal. Trebuie facuta distinctie intre ideologia unui om si dogma religioasa. Orice religie se bazeaza pe un sistem dogmatic, care cu siguranta nu presupune sa comiti acte reprobabile la adresa semenilor tai, acesta e un adevar imuabil, deci niciodata nu putem arunca o anatema asupra unui religii din cauza terorismului sau a unei ideologii politice bazate pe un limbaj mistic ,ce reprezinta aspiratiile unui grup si nu principiile dogmatice ale religiei. Presa n-ar trebui sa mai alature cuvantul "crestin" la "terorist", pentru ca prin definitie, crestin se refera la omul religios, care-si respecta religia, deci isi cultiva valorile crestine. E o contradictie in termeni crestin-terorist, omul acela nu poate fi numit "crestin", daca a facut ceea ce a facut.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 11:15:25
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
Eu as vrea ca crestinii sa nu mai exagereze aiurea cand posteaza.
Aha, deci nu-ti plac figurile de stil...
Atunci nu mai afirma: „Preotii au Maseratti”
Scoate pluralul si articolul hotarat!

Citat:
Ultimele modele nu sunt tocmai rable.
Stiu, mestere, asta ti-ai dori dar nu o sa o vezi. Nu vor umbla in rable.
Vor umbla in masini decente, potrivite cu statutul lor.
Patriarhul va umbla in audi A8 macar ca merita un avion particular frumos, elegant si nou. Nu orice stift. Este unul dintre cei mai importanti oameni de stat din Romania. Nu e Ai2, un ateu intre atei, nu e un ortodox intre 20.000.000 si nu e un simplu penticostal intre alti 400.000, intelegi?
Te rog lasa sloganele egalitariste!

Citat:
Case? Tu nu faci diferenta intre case si vile?
Tu ai spus casa. Reciteste-ti postarea: „ Am vazut eu un staret care are casa, va puteti imagina?”

Citat:
E drept ca unii preoti sunt mai fraieri si nu au maseratii, dar asta nu inseamna ca niciunul n-are.
Are unul in Romania iar de aici tu ai tras concluzia ca preotii din Romania au Maseratti. Nu merge asa.
Oricum imi cer scuze ca m-am cam ambalat si oricum suntem offtopic, urari de bine!
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 12:15:38
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Are unul in Romania iar de aici tu ai tras concluzia ca preotii din Romania au Maseratti. Nu merge asa.
Oricum imi cer scuze ca m-am cam ambalat si oricum suntem offtopic, urari de bine!
Inteleg ca nu te-ai prins ca era o figura de stil, dar nici dupa ce ti-am spus ca e tot n-ai inteles-o?
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 12:19:15
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Doamne ajută!

P.S. "Vin-o" se scrie "vino"!
Am gresit ce-i drept si imi asum greseala. Daca as corecta crestinii la fiecare greseala gramaticala nu s-ar mai discuta altceva aici pe forum.
Acuma putem reveni la subiect? Care din cele zece porunci nu se potrivesc cu discursurile sau actiunile dictatorilor?
Reply With Quote
Răspunde