![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uita-te putin pe forum la topicuri mai delicate. Crestinii sunt cei care adopta ideile radicale, in timp ce ateii sunt foarte liberali, ceea ce nu se poate spune despre comunisti. Un alt argument pentru non-ateismul comunistilor (pe care nu are rost sa-i impart in stalinisti/leninisti/etc) este faptul ca genetica a fost decretata stiinta chiabura si declarata falsa. Cam cum fac crestinii cu evolutionismul. Ce motive ar fi avut un ateu care isi bazeaza multe argumente pe evolutionism sa respinga genetica, una din cele mai clare dovezi pentru evolutie? Si de ce ar fi inlocuit-o cu o pseudo-stiinta care a infometat milioane de oameni (si semana cu inteligent design)? Comunistii au imbratisat ideologia ateista atat cat le-a convenit. Spune ateismul ca nu exista fiinta superioara? Perfect, luam noi locul zeilor! Asta nu e o atitudine ateista! O alta manifestare religioasa era de exemplu 23 august sau echivalentul rusesc. Cuvantarile de lauda aduse conducatorului iubit sunt foarte similare in idei cu cele crestine (or fi si cu cele musulmane de exemplu dar pe acelea nu le cunosc prea bine). Conducatorul era iubit, atotputernic (sau cel putin mai puternic decat imperialismul capitalist), atotstiitor (securitatea era mereu atenta), ori asemenea manifestari nu sunt nicidecum speficice ateismului. Comunistii s-au autoproclamat zei pe pamant, avand inclusiv drept de viata si de moarte asupra "supusilor". Eu incerc sa va convin prin argumente ca am dreptate, nu cu arma in mana, asa ca teroristul crestin despre care e vb in acest topic. E drept ca au mai daramat si biserici comunistii dar asta ar fi facut si adeptii altor culte. Nu trebuie sa fii ateu ca sa darami biserici. Ma opresc deocamdata aici. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa, spre distractia ta...si a cameramanilor...si ca sa ai tu inspiratie cand folosesti figurile de stil... Sau preferi articole bombastice: „Haoleu, vino sa vezi cum au venit ierarhii cu limuzinele de lux, fratioare!!!”. Cand ma duc si eu curios, „limuzinele de parada” erau la fel ca masinile parcate pe o strada marginasa din orasul meu. Va rog domnule Ai2 nu-mi veniti cu slogane de la sedinta PSD din Incuiatii din Vale: jeep, audi, range rover. Traim intr-o tara in care jeepurile si audi sunt vazute la orice intersectie a unui oras mare. Nu mai traim in anul 1973. Iar preotii locuiesc in case, normal, ca in rulote traiesc doar hippies. Last edited by penticostalul; 26.07.2011 at 10:56:42. |
|
||||
|
||||
![]()
Te poți opri chiar de tot. Faci confuzii grave între relegie (indiferent care) și modalitățile de exprimare ale totalitarismului.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Preotii de care vorbesti cersesc non stop bani de la buget. Se plang ca au zalarii de cateva sute de lei si totusi isi permit masini de lux. Exact ca interlopii care primesc ajutor social. Si totusi, voua nu va bate nimic la ochi! |
|
|||
|
|||
![]()
Si care ar fi diferentele majore? Vin-o totusi cu niste exemple ca pana acuma doar emiti niste afirmatii cu pretentii intelectuale si nimic mai mult. Arata-mi unde am gresit in ceea ce am scris. Concret! Manifestarile totalitaristilor sunt manifestari de tip religios.
|
|
||||
|
||||
![]()
Doamne ajută!
P.S. "Vin-o" se scrie "vino"! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Nu-l consider ateu, cel putin din profilul sau declarativ reiese ca e un pretins „crestin”, insa din moment ce “a ucis” ,inseamna ca a el a fost indiferent fata de religie , stare datorata dezechilibrului sau mintal. Trebuie facuta distinctie intre ideologia unui om si dogma religioasa. Orice religie se bazeaza pe un sistem dogmatic, care cu siguranta nu presupune sa comiti acte reprobabile la adresa semenilor tai, acesta e un adevar imuabil, deci niciodata nu putem arunca o anatema asupra unui religii din cauza terorismului sau a unei ideologii politice bazate pe un limbaj mistic ,ce reprezinta aspiratiile unui grup si nu principiile dogmatice ale religiei. Presa n-ar trebui sa mai alature cuvantul "crestin" la "terorist", pentru ca prin definitie, crestin se refera la omul religios, care-si respecta religia, deci isi cultiva valorile crestine. E o contradictie in termeni crestin-terorist, omul acela nu poate fi numit "crestin", daca a facut ceea ce a facut.
|
|
|||
|
|||
![]()
Aha, deci nu-ti plac figurile de stil...
Atunci nu mai afirma: „Preotii au Maseratti” Scoate pluralul si articolul hotarat! Stiu, mestere, asta ti-ai dori dar nu o sa o vezi. Nu vor umbla in rable. Vor umbla in masini decente, potrivite cu statutul lor. Patriarhul va umbla in audi A8 macar ca merita un avion particular frumos, elegant si nou. Nu orice stift. Este unul dintre cei mai importanti oameni de stat din Romania. Nu e Ai2, un ateu intre atei, nu e un ortodox intre 20.000.000 si nu e un simplu penticostal intre alti 400.000, intelegi? Te rog lasa sloganele egalitariste! Tu ai spus casa. Reciteste-ti postarea: „ Am vazut eu un staret care are casa, va puteti imagina?” Citat:
Oricum imi cer scuze ca m-am cam ambalat si oricum suntem offtopic, urari de bine! |
|
|||
|
|||
![]()
Inteleg ca nu te-ai prins ca era o figura de stil, dar nici dupa ce ti-am spus ca e tot n-ai inteles-o?
|
|
|||
|
|||
![]()
Am gresit ce-i drept si imi asum greseala. Daca as corecta crestinii la fiecare greseala gramaticala nu s-ar mai discuta altceva aici pe forum.
Acuma putem reveni la subiect? Care din cele zece porunci nu se potrivesc cu discursurile sau actiunile dictatorilor? |
|