![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu îndrăznesc să consider religia islamică a fi responsabilă pentru dezvoltarea fundamentalismului religios (deși cei mai mulți dintre teroriștii zilelor noastre aparțin acestei religii) pentru că este posibil ca, într-adevăr, fundamentaliștii islamici să se îndepărteze de preceptele coranice, necinstindu-și astfel propria religie. Ceea ce știu sigur și, din acest motiv, am curajul să susțin fără nicio ezitare este faptul că religia creștină este în totalitate INCOMPATIBILĂ cu păcatul fundamentalismului. În primele secole (și chiar în zilele noastre, în statele în care creștinii sunt încă persecutați), milioane de creștini și-au dat viața pentru Hristos, devenind astfel martiri. Totuși, deși persecutați în mod nejustificat de către autoritățile romane, credincioșii lui Hristos nu au fost niciodată violenți față de prigonitorii lor. În acest sens, un exemplu relevant de consecvență în credință și dragoste față de dușmani îl constituie moartea primului martir creștin - Sfântul Ștefan - care, mărturisindu-L pe Domnul Iisus până la ultima suflare, s-a rugat lui Dumnezeu pentru iertarea călăilor săi. Doamne ajută!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ati folosit de multe ori termenul "fundamentalist". Ce intelegeti prin el? Si care ar fi pacatul fundamentalismului? Citindu-va postarile, inclin sa cred ca faceti confuzie intre fundamentalismul crestin si cel islamic. Inca o data, iertare. P.S. atentatul din Oslo nu are legatura cu crestinismul sau cu fundamentalismul crestin ci cu paranoia. Last edited by penticostalul; 25.07.2011 at 19:13:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Da, sunt creștini doar cei care doresc să-L iubească pe Domnul nostru Iisus Hristos. Dumnezeu ne respectă libertatea de a alege între bine și rău (liberul arbitru), pentru că... ne iubește. Iubirea Sa nemărginită îi include (în mod surprinzător pentru noi, cei atât de puțin capabili de a ne accepta adversarii) și pe cei care-I neagă existența. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Cel care v-a spus că, prin Botez, ați devenit creștin, a avut dreptate, în sensul că harul primit prin Taina Sfântului Botez rămâne în sufletul dvs (Dumnezeu nu-Și ia darurile înapoi...), dar acest har nu anulează libertatea umană. Vă puteți îndepărta de Dumnezeu, aveți posibilitatea de a nega credința cea adevărată, chiar dacă sunteți botezat și (din nou un fapt ce depășește capacitatea de înțelegere a rațiunii noastre limitate), chiar dacă respingeți prezența lui Dumnezeu în viața dvs. El continuă să vă iubească și să aștepte să faceți fie și numai un singur pas către El... pentru ca El să parcurgă tot restul distanței către inima dvs. :) Evident, nu trebuie să luați în sens literal ceea ce am scris mai sus pentru că, în realitate, între noi și Dumnezeu nu există nicio distanță, El fiind omniprezent. :) Deși știu că sunteți ateu și vă este greu să înțelegeți bucuria credinței (pentru că, probabil, nu ați trăit-o niciodată), nădăjduiesc și vă doresc din tot sufletul să primiți minunatul și sfântul dar al iubirii și încrederii în Dumnezeu, astfel încât să puteți înțelege, din proprie experiență, dorul irezistibil și supranatural ce l-a îndemnat pe Evanghelistul Ioan să adreseze creștinilor această impresionantă întrebare retorică: "Cine este cel ce biruiește lumea, dacă nu cel ce crede că Iisus este Fiul lui Dumnezeu?"!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
Esti familiarizata cu nenumaratele indemnuri de a omori oameni din Vechiul Testament ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din exprimarea dvs. inteleg ca majoritatea preotilor daca nu chiar toti detin cate un maseratti in garaj. In Romania sunt peste 15.000 de preoti. Cam cati estimati sa aibe un maserati? 10.000? 7000? 5000? 2000? 100? 10? 2? Credeti ca sunt macar doi la dumneavoastra in oras? Dar in Romania? Daca tot folositi pluralul "preoti" ar trebui sa fie macar doi, nu? Vi se pare onest intelectual sa folositi articolul hotarat "preotii" atunci cand cunoasteti doar o (1) singura persoana in cauza? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand afirmi "nu toti au maseratti" lasi sa se inteleaga ca totusi au multi. Trebuie sa zici asa: "din cate eu cunosc doar un (1) preot (din 15.000) are maserati si mi se pare o nedreptate strigatoare la cer sa se foloseasca articol hotarat: preotii au maserati!" Apoi, da, voi incerca sa iti explic cum e cu masinile scumpe. Last edited by penticostalul; 25.07.2011 at 19:49:44. |
|
|||
|
|||
![]()
nu pot sa fie toti multumiti....
mda...chiar te rog sa-mi explici... cum e cu masinile scumpe si mai ales din ce bani se cumpare aceste masini... Last edited by GLAdoS; 25.07.2011 at 21:09:56. |
|
|||
|
|||
![]()
De la cei care nu inteleg figurile de stil :)
|
|