![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e vorba de mine pentru a urma o cale a uceniciei; am o familie care are nevoie de mine, eu nu pot pune o zeitate inaintea unor semeni, desi Hristos ne da aceasta porunca imorala. Despre relatia ucenicie-cunoastere nu am mai comentat pentru ca avem aici viziuni total diferite despre cunoastere si cu ce mijloace trebuie ea sa se exprime. In legatura cu experimentele, m-am referit la apa sfintita pentru ca e cea mai raspindita minune ortodoxa si se preteaza la experiment. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De exemplu, o persoana care vrea sa intre la manastire, sa devina monah/monahie e incercata pt a fi siguri ca nu din ura de lume vine acolo. (As vrea sa explice cineva mai bine ca eu nu ma pricep...) Cele 2 porunci sunt egale Matei cap.22,versetele 37-39. Nu stiu daca te interesa aspectul asta, am incercat sa explic. Last edited by Anytza; 03.05.2010 at 13:35:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
46. Și încă vorbind El mulțimilor, iată mama și frații Lui stăteau afară, căutând să vorbească cu El. 47. Cineva I-a zis: Iată mama Ta și frații Tăi stau afară, căutând să-Ți vorbească. 48. Iar El i-a zis: Cine este mama Mea și cine sunt frații Mei? 49. Și, întinzând mâna către ucenicii Săi, a zis: Iată mama Mea și frații Mei. 50. Că oricine va face voia Tatălui Meu Celui din ceruri, acela îmi este frate și soră și mamă. Hristos extinde notiunile de familie de la relatiile de singe la cele de credinta |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
35. Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit; 36.Gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine. 37.Atunci dreptii Ii vor raspunde zicand: Doamne cand Te-am vazut flamand si Te-am hranit? Sau insetat si Ti-am dat sa bei? 38.(...) 39.(...) 40. Iar Imparatul, raspunzand, va zice catre ei: Adevarat zic voua: Intrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei preamici, Mie Mi-ati facut. Deci nu e vorba de abandonul semenilor sau a familiei in porunca pe care a dat-o Iisus,intelegi? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne-ajuta!
Fals. Aproape pentru crestin este oricine. Inclusiv dusmanul. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O, te rogi pentru ei, dai vreun acatist? Daca da, crezi ca ordinea in care ii pui pe lista conteaza? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Luca 2 43. Și sfârșindu-se zilele, pe când se întorceau ei, Copilul Iisus a rămas în Ierusalim și părinții Lui nu știau. 44. Și socotind că este în ceata călătorilor de drum, au venit cale de o zi, căutându-L printre rude și printre cunoscuți. 45. Și, negăsindu-L, s-au întors la Ierusalim, căutându-L. 46. Iar după trei zile L-au aflat în templu, șezând în mijlocul învățătorilor, ascultându-i și întrebându-i. 47. Și toți care Îl auzeau se minunau de priceperea și de răspunsurile Lui. 48. Și văzându-L, rămaseră uimiți, iar mama Lui a zis către El: Fiule, de ce ne-ai făcut nouă așa? Iată, tatăl Tău și eu Te-am căutat îngrijorați. 49. Și El a zis către ei: De ce era să Mă căutați? Oare, nu știați că în cele ale Tatălui Meu trebuie să fiu? 50. Dar ei n-au înțeles cuvântul pe care l-a spus lor. 51. Și a coborât cu ei și a venit în Nazaret și le era supus. Iar mama Lui păstra în inima ei toate aceste cuvinte. 52. Și Iisus sporea cu înțelepciunea și cu vârsta și cu harul la Dumnezeu și la oameni. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu scrie asta, de ce faci afirmatii de genul asta?
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Inseamna ca voia Tatalui nu este neaparat credinta :)
Citat:
![]() Daca vrei iti mai dau citate in care Hristos pune mai presus relatia cu Dzeu fata de cea cu familia. Sa nu ma intelegi gresit, nu sint adeptul unei relatii oarbe cu familia. Vorbesc acum numai pentru ca biserica considera relatia familiala ca fiind sacra. Luca 9 59. Și a zis către altul: urmează-Mi. Iar el a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să merg să îngrop pe tatăl meu. 60. Iar El i-a zis: Lasă morții să-și îngroape morții lor, iar tu mergi de vestește împărăția lui Dumnezeu. 61. Dar altul a zis: Îți voi urma, Doamne, dar întâi îngăduie-mi ca să rânduiesc cele din casa mea. 62. Iar Iisus a zis către el: Nimeni care pune mâna pe plug și se uită îndărăt nu este potrivit pentru împărăția lui Dumnezeu. Luca 14 26. Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său și pe mamă și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, chiar și sufletul său însuși, nu poate să fie ucenicul Meu. Matei 10 34. Nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie. 35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa. Matei 23 9. Și tată al vostru să nu numiți pe pământ, că Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri Daca azi cineva vorbeste la fel il catalogati satanist sau mai stiu eu ce sectar. Oricum, e greu de crezut ca sint cuvinte spuse de simbolul iubirii absolute, chiar si interpretind paragrafele de mai sus intr-un mod pozitiv (adica se va certa fiul cel bun cu mama cea rea, care nu il lasa sa fie bun). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vreau o dovada? | Templier Knight | Generalitati | 12 | 15.01.2011 14:17:34 |
O dovada incredibila de ipocrizie | freespirited | Generalitati | 85 | 26.09.2010 09:02:57 |
prostie omeneasca | padrevicentiu | Generalitati | 51 | 31.07.2010 18:43:21 |
Bunatate=prostie? | sergiu | Generalitati | 3 | 12.10.2009 00:35:52 |
O dovada vie | Laurentiu | Intamplari adevarate | 34 | 22.10.2007 18:18:07 |
|