![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne-ajuta!
Dragii mei, ajungeti cu discutiile din nou intr-o zona speculativa. Am spus si eu de mai multe ori, au spus-o si alti frati, ocoliti cu foarte mare usurinta un aspect fundamental al ortodoxiei si nu numai. Mai devreme i l-am subliniat tanarului care se semneaza cu modern_talking. L-a Dumnezeu te duci personal, nu prin intermediari. Adica, ortodoxia, ca de altfel orice alta religie, se traieste. Nu este suficient sa afli, sa intelegi si sa experimentezi. Trebuie sa ajungi si sa traiesti in legile ortodoxe. Pentru ca, si aici iar o sa ma repet, foarte bine spunea parintele Teofil Paraian - Dumnezeu sa-l odihneasca in pace - "Important este sa ajungem la cunostinta pe care ne-o da Dumnezu si nu la cunostinta despre Dumnezeu". Acesta este mecanismul. Adevarata cunoastere a lui Dumnezeu se face prin aflarea voii Lui in raport cu tine. Celelate forme de cunoastere a Divinului sunt incomplete sau inutile. Si este universal. Trebuie o perioada de ucenicie in orice domeniu. Pe care fratiile voastre o refuzati si, culmea incercati sa ne explicati noua celor care o traim zilnic, ca nu este adevarat ce traim. Eu va inteleg foarte bine pentru ca am fost foarte multi ani ateu convins 100%. Va mirati de "incapatanarea" noastra pentru ca din motive pe care fratiile voastre le cunosc sau, de foarte multe ori nu le cunosc, nu sunteti dispusi sa traversati aceasta perioada de ucenicie. Pentru a invata o meserie sunteti dispusi sa cheltuiti timp, bani, rabdare, relatii si multe altele, iar pentru Dumnezeu nu gasiti macar 10 minute zilnic. Investiti in lumesc atata si pentru a va regasi pe voi insiva nu mai va raman nici un fel de resurse. Nu aveti vreme macar pentru a afla cum de a primit de la Dumnezeu, unul aproape ca si noi (la inceput) atatea harisme de la Dumnezeu. Ma refer la cel care la primul botez primise numele de Zian (Zian Boca). V-am invitat sa mergeti cu mine prin tara pentru a judeca in cunostinta de cauza ce este si ce nu este adevarat. Nu am primit nici un mesaj. Si asa, zi de zi, speculam, speculam, si iar speculam. Pierdem timp din viata noastra cu care nu ne mai intalnim. Daca v-ati propus sa convingeti pe cineva care a facut acesti 4 pasi ca nu exista Dumnezeu, nu aveti nici macar 0.000000...x sanse sa-l clintiti din convingeri. V-am explicat mai sus de ce. Cu tot dragul, Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vreau o dovada? | Templier Knight | Generalitati | 12 | 15.01.2011 14:17:34 |
O dovada incredibila de ipocrizie | freespirited | Generalitati | 85 | 26.09.2010 09:02:57 |
prostie omeneasca | padrevicentiu | Generalitati | 51 | 31.07.2010 18:43:21 |
Bunatate=prostie? | sergiu | Generalitati | 3 | 12.10.2009 00:35:52 |
O dovada vie | Laurentiu | Intamplari adevarate | 34 | 22.10.2007 18:18:07 |
|