Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2009, 10:46:26
emanuel2007
Guest

Implicit

Doamne fereste !!!

daca si sfintii au de acuma erezii , apoi mai frate e clara treaba ... eu nu mai zic nimic ca e de prisos ...

sfintii nu sunt infailibili in sensul ca mai pot face greseli in viata lor personala , insa greseli de dogma ei nu mai pot face ca de aia si sunt sfinti : sfintii nu mai pot pacatui ... ori erezie e un mare pacat ; sfintii nu mai au cum sa mai cada in erezie de aia si sunt ei considerati la baza bisericii ...
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 11:39:39
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Asa ceva nu exista. Sfintii, intr-adevar, nu sint infailibili si nici nu sint toti si parinti ai Bisericii. Cei care insa sint considerati parinti ai Bisericii nu sint eretici in nimic si nu se contrazic.
Multumesc de precizare.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 11:40:48
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007 Vezi mesajul
Doamne fereste !!!

daca si sfintii au de acuma erezii , apoi mai frate e clara treaba ... eu nu mai zic nimic ca e de prisos ...

sfintii nu sunt infailibili in sensul ca mai pot face greseli in viata lor personala , insa greseli de dogma ei nu mai pot face ca de aia si sunt sfinti : sfintii nu mai pot pacatui ... ori erezie e un mare pacat ; sfintii nu mai au cum sa mai cada in erezie de aia si sunt ei considerati la baza bisericii ...
Am gresit. Iertare, emanuel.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 12:16:43
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
KGB/FSB nu doarme niciodata. Multi propovaduiau inca din ’80 ca asta o sa se intimple. Dar faptul ca a apostat nu schimba cu nimic situatia. In 1983 Biserica Rusa din Afara Rusiei era biserica ortodoxa (canonica), prin urmare anathema impotriva bisericilor ecumeniste are sens si putere.
La restul iti raspund alta data, dar vroiam sa precizez din nou, ca sa fie clar, ca eu consider canonica Biserica oficiala, BOR, Biserica de Constantinopol, din Rusia, Serbia, Grecia, Muntele Athos, Albania, etc etc. Eu in aia sunt. Tu nu. Deci nu suntem in aceeasi biserica. Fiecare zice de celalalt ca e schismatic, dar asta este.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 13:44:01
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Pastile sfintit de PF Daniel nu s-a mucegait.
Aghiasma sfintita la fel.
E clar ca prin PF Daniel lucreaza Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 13:55:21
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Pastile sfintit de PF Daniel nu s-a mucegait.
Aghiasma sfintita la fel.
E clar ca prin PF Daniel lucreaza Dumnezeu.
Mi se pare cam ciudat argumentul, dar sunt de acord ca PF Daniel este un patriarh foarte legitim si este garantul credintei orttodoxe, ca toti episcopii. Bieinteles nu infailibil.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 14:36:34
Anca-Miha
Guest

Implicit

Dar de ce am ajuns sa vorbim despre infailibilitate la ortodocsi, cand daor catolicii au acesta pretentie?!? Mi se pare putin suspecta evocarea infailibilitatii, devreme ce nu ni se cere.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 14:44:25
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Dar de ce am ajuns sa vorbim despre infailibilitate la ortodocsi, cand daor catolicii au acesta pretentie?!? Mi se pare putin suspecta evocarea infailibilitatii, devreme ce nu ni se cere.
Nu eu am vorbit, ci Emanuel citeaza parerea fiecarui sfant de parca fiecare sfant luat in parte ar fi infaiilibil, de aia.
Cand indraznesc sa spun chiar numai ca ar fi 'obscur', adica greu de inteles, (deci nici macar ca se inseala), 'hulesc'. Uite-te si tu cum reactioneaza.
Iar cand spun ca se mai inseala si se mai contrazic, imi spune ritos 'asa ceva nu exista'. Uoite-te ce i-a raspuns AlinB la threadul despre necuratia femeii.
Cand orice teolog serios fie el cat de antiecumenist si orice sfant parinte care cunoaste istoria Bisericii iti va spune ca am dreptate.

Hai sa luam Biserica actuala, nu istoria, am vazut o discutie pe alt thread despre impartasania deasa su rara. Exista in Romania doua pareri, a p. Cleopa (rara) si a p. Rafail Noica (deasa). Unii ziceau ca sunt bune poate amandoua, depinde de cine e vorba, si ca ei atrag fiecare credinciosii la care li se potriveste opinia lor.

E primul exemplu care imi vine in minte, dar sunt nu stiu cate...
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 17:03:29
Anca-Miha
Guest

Implicit

Fani draga, dar si eu cred ca parerea unui sfant e una avizata, demna de a fi citata. Tu nu?!?
Cand se aduce in discutie infilibilitatea unui sfant, se relativizeaza Duhul Sfant care a vorbit prin acesta.
Ideea ta nu-mi place si nu ader la ea.
Pentru mine un sfant e un sfant si nu pun la indoiala cel spuse de acesta, iar a te indoi catusi de putin de un sfant e pacat impotriva Duhului Sfant. Cine se indoieste, se face partas la pacatul impotriva Duhului Sfant, aidoma sectantilor. Credinta trebuie sa se bazeze pe ceva de nezdruncinat: pe Iisus Hristos si pe Sfinti. Caci ce sunt sfintii: oameni indumnezeiti.
Dar tu ce ai invatat despre sfinti la teologie? ar fi interesant de stiut...
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 17:20:27
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Hai sa luam Biserica actuala, nu istoria, am vazut o discutie pe alt thread despre impartasania deasa su rara. Exista in Romania doua pareri, a p. Cleopa (rara) si a p. Rafail Noica (deasa). Unii ziceau ca sunt bune poate amandoua, depinde de cine e vorba, si ca ei atrag fiecare credinciosii la care li se potriveste opinia lor.

E primul exemplu care imi vine in minte, dar sunt nu stiu cate...
Eu nu cred ca se contrazic, caci Sf. Impartasanie trebuie luata cu vrednicie. Pastrand vrednicia, ma pot impartasi cat de des. Dar vrednicia o obtin prin spovedanie si indepartare de pacate.
Si Pr. Arsenie Papacioc este pentru iertarea pacatelor, dar nu accepta sa dea Impartasania, daca e vorba de pacate grele sau repetate.
Daca vrem Impartasanie deasa, sa ne pastram curati si cu gandul tot timpul la Dumnezeu.
Totusi ca sa ajungem sa impartim credinciosii dupa rara sau deasa Impartasanie, mi se pare...
Oare nu mai suntem toti ai lui Hristos? Suntem cumva ai lui Cleopa (Odihneasca-se in pace!), sau ai lui Noica? Nicidecum, caci toti suntem fii ai lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Consecintele razboiului mihaela75 Generalitati 17 24.03.2011 19:59:43
Mihai Viteazul - Parastas la 409 ani de la moartea acestuia cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 11 11.08.2010 20:45:00
Identificarea sufletului si identitatea acestuia adelin Generalitati 23 27.01.2010 12:01:38
Pacatul - si consecintele lui? s_snape Generalitati 14 09.05.2009 15:37:11
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia magnusfelyx Generalitati 6 30.12.2008 19:14:48