Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.12.2011, 22:26:09
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Nu inteleg unde vad unii munte... Mai degraba o stanca.
"nu e munte, e stanca" !
Raoul, scoti niste perle

@all : haideti sa postam cu totii o poza in 24dec. cum bradul nostru impodobit, sa-si delecteze ochii cu ceva frumos si cei care nu agreeaza obiceiul :)
Reply With Quote
Vechi 22.12.2011, 22:46:26
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
"nu e munte, e stanca" !
Raoul, scoti niste perle

@all : haideti sa postam cu totii o poza in 24dec. cum bradul nostru impodobit, sa-si delecteze ochii cu ceva frumos si cei care nu agreeaza obiceiul :)
Multumesc pt oferta,dar trebuie s-o declin!
Stiu cum arata brazii impopotonati cu sclipici,ii vad peste tot,avem si la servici unul(un caz fericit:din plastic!!!).

Dar puteti sa postati niste poze in ianuarie,cu bradul uscat si aruncat la ghenaSunt mai putine dovezi cu brazii in aceste ipostaze jalnice :)
Peste tot se arata"frumosul" :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2011, 22:50:02
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Insa pot sa va arat eu ceva frumos:
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2011, 22:55:46
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Vechi 22.12.2011, 23:13:52
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
"nu e munte, e stanca" !
Raoul, scoti niste perle

agreed :) dar poate ceva mai incolo, 25 - 26 poate..
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 09:19:07
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Multumesc pt oferta,dar trebuie s-o declin!
Oferta nu era pentru tine, Yasmina, doar ne-ai spus clar ca nu impodobesti bradul :)Tu ne transmiti un gand frumos de iarna prin alte imagini, insa nu uita ca si padurea are aspectele ei jalnice, trebuie doar sa le surprinzi.

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
agreed :) dar poate ceva mai incolo, 25 - 26 poate..
Ok, cand vreti voi :) Eu am sa-l fac in seara asta, deci maine dimineata pun poza.

Last edited by ioanna; 23.12.2011 at 09:23:25.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 09:23:17
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

@all : haideti sa postam cu totii o poza[...] sa-si delecteze ochii [...] cei care nu agreeaza obiceiul :)
.....................
In fine,acuma :)

Eu in schimb am aprins o lumanare cu esenta de brad,care miroase f frumos...asta pana imi fac timp sa dau un ocol padurii propriu-zise :)

@Ioanna
Cel putin iti faci brad din plastic sau cumperi unul taiat?

Last edited by Yasmina; 23.12.2011 at 09:28:30.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 10:35:54
N.Priceputu
Guest

Implicit

Yasmina, crezi că bradul de plastic e perferabil celui natural din punct de vedere ecologic? Industria producătoare de brazi artificiali nu face mult mai mult rău, poluând, decât tăierea unor brazi crescuți în pepiniere special pentru scopul ăsta? Doar nu se fac defrișări pentru asta. În plus, până să ajungă la înălțimea potrivită, timp de câțiva ani brăduții ăștia mai împrospătează aerul.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 10:45:07
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de philalex Vezi mesajul
ce frumos...vine mosul si ne aduce daruri multe....daca am fost cuminti, ei bine, acum poate sa aduca si mai putin...e in criza si el....sa il intelegem....Domnul fie cu noi!
Parca pana aseara nu am inteles asa bine cate daruri ne da Domnul si de Acest Praznic: sanatate, pace in familie. bucuria de a fi cu totii impreuna.
Ce poate fi mai frumos decat aceasta?
Minunat esti Doamne!
Multumim ptr darurile tale minunate!
Vechi 23.12.2011, 11:42:14
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
E o informatie oficiala a Bisericii sau e parerea ta strict subiectiva?

Daca ar fi sa fac un exercitiu de imaginatie imagine bradului as putea-o asocia cu alte mii de obiecte. Deci tot nu m-ati convins. Si repet,vreau sa vad pozitia Bisericii cu privire la acest subiect,nu ce va debiteaza voua mintea,texte kilometrice,povesti,legende si alte tampenii. V-am spus ca eu deja am vb. cu un monah de la manastire si pozitia lui a fost cat se poate de ferma!
Raoul, nu exista o "teologie" a pomului de Craciun exprimata in Biserica, daca asta astepti sa gasesti. Sfintii Parinti, sfintii Bisericii, ierarhii si teologii, nu au teologhisit pe marginea bradului. Nici nu aveau cum sa o faca, pentru ca altele sunt problemele fundamentale ale vietii omului in Hristos.

Dar toti acestia ne indemna sa avem o perspectiva teologica asupra creatiei si omului. Or bradul, o fi el incarcat de simbolisme pagane si oculte, forma lui cine stie unde ne mai trimite cu gandul, dar la origine este parte a creatiei lui Dumnezeu. Bradul poarta in sine ratiunile sale dumnezeiesti. Asta nu inseamna ca Dumnezeu a creat bradul ca noi sa-l impodobim. Dar nici nu inseamna ca noi gresim impodobindu-l cu gandul la Hristos si la Nasterea Sa.

De aceea, bradul de Craciun poate fi inteles in Biserica prin mai multe chei ermineutice. Un astfel de inteles bisericesc ( aflat in legatura cu Hristos) al pomului de Craciun l-am intalnit la Preasfintitului Hieroteos Vlachos (in engleza, din pacate):

I suspect that the custom of decorating a tree at Christmas time is not simply a custom which came to us from the West and which we should replace with other more Orthodox customs. To be sure, I have not gone into the history of the Christmas tree and where it originated, but I think that it is connected with the Christmas feast and its true meaning.

First, it is not unrelated to the prophecy of the Prophet Isaiah:
 "There shall come forth a Rod from the stem of Jesse, and a Branch shall grow out of his roots" (Is. 11:1). St. Cosmas the Poet had this prophecy in mind when he wrote of Christ as the blossom which rose up out of the Virgin stem from the stump of Jesse. The root is Jesse, David’s father, the rod is King David, the flower which came from the root and the rod is the Theotokos. And the fruit which came forth from the flower of the Panagia is Christ. Holy Scripture presents this wonderfully. Thus the Christmas tree can remind us of the genealogical tree of Christ as Man, the love of God, but also the successive purifications of the Forefathers of Christ. At the top is the star which is the God-Man (Theanthropos) Christ.

Then, the Christmas tree reminds us of the tree of knowledge as well as the tree of life, but especially the latter. It underlines clearly the truth that Christ is the tree of life and that we cannot live or fulfill the purpose of our existence unless we taste of this tree, "the producer of life". Christmas cannot be conceived without Holy Communion. And of course as for Holy Communion it is not possible to partake of deification in Christ without having conquered the devil when we found ourselves faced with temptation relative to the tree of the knowledge of good and evil, where our freedom is tried. 

We rejoice and celebrate, because "the Tree of Life blossomed from the Virgin in the cave".

Excerpt from the book titled*The Feasts of the Lord: An Introduction to the 12 Feasts and Orthodox Christology, 1993.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine este aproapele meu? luminitarodina Despre Biserica Ortodoxa in general 30 27.07.2016 11:28:12
cine din voi este in Bruxelles? TIBS Generalitati 9 17.06.2010 00:27:49
cine este din iasi? bogdan_222 Calugarul 0 14.05.2010 13:22:05
Cine este responsabil? eclat_de_lune Generalitati 1 07.11.2009 14:57:06
Cine este cel mai puternic om? amatyyy Teologie si Stiinta 29 16.09.2009 13:49:04