![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De obicei nu-i dau ca exemplu pe catolici, insa daca insusi Vaticanul impodobeste in fiecare an un pom de Craciun in piata San Pietro, am incredere ca armata de teologi catolici ,toata scoala de gandire catolica a studiat mult mai bine problema "paganismului" decat d-voastra, decat mine sau dna Ana; nu si-ar fi permis o asemenea abatere. Toate sarbatorile crestine se suprapun in calendar peste vechi sarbatori pagane. Faptul ca ziua coincide, nu inseamna ca sarbatoarea e pagana; tot astfel o "forma" este purtatoarea unor semnificatii multiple, in functie de contextul istoric,cultural si social. Citat:
Last edited by ioanna; 19.12.2011 at 15:08:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca va intereseaza problema, cautati in cartile de istorie si de istorie a religiilor. Acolo veti gasi si acel "adevar imuabil". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
In varf la stalpu ala este o cruce.
|
|
|||
|
|||
![]()
Raoul, stalpul acela este un obelisc.
Un simbol falic in orice religie (mai putin in viziunea "scolii catolice"). Daca as fi vazut oriunde combinatia stea in opt colturi si obelisc, as fi spus ca este vorba de un cult Istar (Astartee) - Baal (simbolul falic). Dar pt ca se afla in piata Sf. Petru.. Nu ma pronunt. Scoala de gandire catolica a dedus cumva ca nu sunt pagane. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu vad ca e un simplu bolovan,putin mai inalt doar,si cu o cruce in varf. Nu mi s-a parut deloc interesant,sincer. Uite o poza facuta chiar de mine,cu telefonul,asta vara:
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu am gasit informatii despre aceasta. In plus, nu gasesc un istoric al traditiei "crestine" a bradului.. (decat ce a spus Profetul de carton : Luther). M-ar interesa daca ai astfel de informatii (dar nu pareri personale cu pomul din rai, ca asa pot si eu sa "interpretez" daca ma straduiesc) Cred ca ar fi un pas mai firesc decat sa arat eu ca este simbol pagan. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine este aproapele meu? | luminitarodina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 27.07.2016 11:28:12 |
cine din voi este in Bruxelles? | TIBS | Generalitati | 9 | 17.06.2010 00:27:49 |
cine este din iasi? | bogdan_222 | Calugarul | 0 | 14.05.2010 13:22:05 |
Cine este responsabil? | eclat_de_lune | Generalitati | 1 | 07.11.2009 14:57:06 |
Cine este cel mai puternic om? | amatyyy | Teologie si Stiinta | 29 | 16.09.2009 13:49:04 |
|