Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2011, 10:27:32
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Nu inteleg...toti se imbulzesc sa scrie cate si mai cate despre brad si copilarie acum...Acum neaparat bradul se leaga de copilarie,iar copilaria musai de Imparatia Cerurilor...
Se creaza legaturi care nu exista si se dau interpretari care de care mai fanteziste...

Apropos Lore,si mie imi place sa ma joc cu copiii din familie sau de oriunde,imi place sa ma prostesc cu ei cum se spune in popor si totusi asta nu este motiv destul de puternic sa ma apuc sa impodobesc un ciot de brad,am nevoie de exemplificari mult mai la obiect.

Eu merci,nu am nevoie de infatilism,dar de inocenta si puritate da!
Bradul a fost un element nelipsit din copilaria mea. Cand zic copilarie ma gandesc la vacanta la tara, la pascutul vacilor, la scaldat, la portocale, la brad.
Nu vad o problema in a impodobi sau in a nu impodobi bradul.
Dar vad o problema in inversunarea de a se convinge reciproc ca e bine sa impodobesti bradul versus problema taierii unui pom pe care il pastrezi in casa 2 saptamani.
Copilaria e legata de imparatia cerurilor, datorita curatiei copiiilor. Iar printre bucuriile copilariei se numara si bradul.
Poti sa-i impuni copilului ideile tale si sa il privezi de brad. Dar il ranesti. Ptr ca toti au, numai el nu ca asa zice mami ca nu e bine. Consider ca aceasta exagerare in cele spirituale poate avea influnte dintre cele mai nefaste asupra vietii copilului. Daca acum te asculta supus, ca tu esti seful, mai tarziu se va satura de extremismul asta si chiar il va respinge, dispretui.
Mi-e teama de extreme, incerc sa le evit. in general sunt deschisa catre lucruri/situatii pana cand incalca invatatura Bisericii. Or eu personal, nu vad in brad un dusman al invataturii lui Hristos.
Vechi 21.12.2011, 10:28:09
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Ca fapt divers, am cunostinte care au casa la munte si au plantat braduti in gradina. Iarna de iarna isi gasesc gradina devastata: bradutii sunt taiati sau smulsi noaptea!

Presupun ca cei care o fac sunt din aia care "traiesc efectiv", care lupta impotriva "poluarii sufletelor tinere" etc.. :).
Reply With Quote
Vechi 21.12.2011, 10:31:41
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Anna21, daca aia a fost tot ce ai inteles din ce am scris, atunci te compatimesc. Valabil si pentru Raoul.Dumnezeu sa va ajute si sa ne ajute la toti!

Last edited by ioanna; 21.12.2011 at 10:36:43.
Reply With Quote
Vechi 21.12.2011, 10:39:56
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Lore, nu stiu daca ai dreptate.
Toti prietenii copilului meu sarbatoresc azi hannukah (dar au si brad!).
Poate sa o ia ca o discriminare, poate ca simte neplacut diferenta.
Dar trebuie sa invete de mic ca nu traim in turma. Pentru fiecare actiune exista un "de ce".
Exista lucruri solide (familia, dragostea si grija parintilor) si exista lucruri iluzorii. Nu-mi place sa se bucure de iluzii.
Si asa eu ma simt ne-onesta in toata minciuna asta cu Mos Craciun, cu bunica si matusa care au "vorbit" cu mosul pt niste cadouri pe care si le dorea copilul etc...
As prefera de zeci de ori sa spun "uite, acesta este cadou de la bunici" pt ca vreau sa stie ca bunicii il iubesc si se gandesc la el, decat sa bag un "Mos" nevazut in ecuatie.

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Bradul a fost un element nelipsit din copilaria mea. Cand zic copilarie ma gandesc la vacanta la tara, la pascutul vacilor, la scaldat, la portocale, la brad.
Nu vad o problema in a impodobi sau in a nu impodobi bradul.
Dar vad o problema in inversunarea de a se convinge reciproc ca e bine sa impodobesti bradul versus problema taierii unui pom pe care il pastrezi in casa 2 saptamani.
Copilaria e legata de imparatia cerurilor, datorita curatiei copiiilor. Iar printre bucuriile copilariei se numara si bradul.
Poti sa-i impuni copilului ideile tale si sa il privezi de brad. Dar il ranesti. Ptr ca toti au, numai el nu ca asa zice mami ca nu e bine. Consider ca aceasta exagerare in cele spirituale poate avea influnte dintre cele mai nefaste asupra vietii copilului. Daca acum te asculta supus, ca tu esti seful, mai tarziu se va satura de extremismul asta si chiar il va respinge, dispretui.
Mi-e teama de extreme, incerc sa le evit. in general sunt deschisa catre lucruri/situatii pana cand incalca invatatura Bisericii. Or eu personal, nu vad in brad un dusman al invataturii lui Hristos.
Reply With Quote
Vechi 21.12.2011, 10:41:57
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Anna21, daca aia a fost tot ce ai inteles din ce am scris, atunci te compatimesc. Valabil si pentru Raoul.Dumnezeu sa va ajute si sa ne ajute la toti!
Ma compatimesti pt ca nu am inteles ce ai scris tu?
Asta suna destul de jignitor...
Stai linistita ca inteleg destul de bine ce scrii si de ce scrii.
Dar asta nu inseamna ca sunt de acord. Este cu totul altceva.
Reply With Quote
Vechi 21.12.2011, 10:46:42
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florinna01 Vezi mesajul
Ce spune biserica despre Mos Craciun?Este Sf Nicolae?Ce sa le spunem copiilor care ne intreaba?

Eu le spun ca exista si ca vine numai la copiii foarte saraci.
nu cred ca Mos Craciun este Mos Nicolae ... fiecare cu ale lui ... eu zic ca cei 2 sunt o legenda pe care copiii o adora, pentru ca primesc jucarii, hainute, dulciuri ... legenda care nu se stie daca este reala sau nu, tot ce e posibil sa fie reala, asa cum stim ca exista Dumnezeu desi nimeni nu l-a vazut niciodata, poate doar auzit, asa daca nu l-a vazut nimeni pe Mos Craciun sau Mos Nicolae, asta nu inseamna ca nu exista ...

Mosul vine la fiecare copil, fie ca e sarac, fie ca e bogat, dar consider ca adevaratele daruri nu sunt cele materiale, pentru care bineinteles ca parintii dau bani si copiii afla aceasta mai tarziu si sunt extrem de dezamagiti, ci cele spirituale.

era un citat "O mână de ajutor care vine de la un străin, este trimisă de Dumnezeu." ... sau de Mos Craciun, de ce nu, as putea completa eu ... acum in perioada asta oamenii devin parca o tara mai buni si in febra sarbatorilor, fac opere caritabile cat isi permit ... nimic nu se compara cu bucuria sufleteasca a unui copil care nu a vazut prea multe jucarii la viata lui, sau care nu a mancat prea multe dulciuri, sau nu a avut in viata lui un bradut impodobit, atunci cand primeste ceva cadou ... asta e adevaratul dar a lui Mos Craciun, nu cadoul in sine ... bucuria sufleteasca a copiilor este cel mai frumos dar pe care il poate face Mos Craciun ...

conteaza sa nu ne indepartam niciodata de adevarata valoare al acestei sarbatori : Nasterea Domnului Nostru Iisus Hristos ... sa nu devina prea comerciala prin bautura, mancaruri de porc, sarmale, racituri, cozonaci, cadouri peste cadouri, multi uita de cele spirituale si se dedica celor materiale ...

Last edited by Mirela0110; 21.12.2011 at 10:50:15.
Reply With Quote
Vechi 21.12.2011, 10:50:40
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Lore, nu stiu daca ai dreptate.
Toti prietenii copilului meu sarbatoresc azi hannukah (dar au si brad!).
Poate sa o ia ca o discriminare, poate ca simte neplacut diferenta.
Dar trebuie sa invete de mic ca nu traim in turma. Pentru fiecare actiune exista un "de ce".
Exista lucruri solide (familia, dragostea si grija parintilor) si exista lucruri iluzorii. Nu-mi place sa se bucure de iluzii.
Si asa eu ma simt ne-onesta in toata minciuna asta cu Mos Craciun, cu bunica si matusa care au "vorbit" cu mosul pt niste cadouri pe care si le dorea copilul etc...
As prefera de zeci de ori sa spun "uite, acesta este cadou de la bunici" pt ca vreau sa stie ca bunicii il iubesc si se gandesc la el, decat sa bag un "Mos" nevazut in ecuatie.
Anna, m-a impresionat ca micutul tau vede o risipa in taierea brazilor si nu doreste brad.
Poate ca asa e , o risipa. Ptr micutii mei insa e foarte important bradul. freamata ochisorii lor de bucurie cand il impodobim.
Nu e nici o legatura intre Nasterea Domnului si bradul impodobit.Dar cata vreme nu contravin, ii lasam sa mearga impreuna.
Vechi 21.12.2011, 10:54:38
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
nu cred ca Mos Craciun este Mos Nicolae ... fiecare cu ale lui ... eu zic ca cei 2 sunt o legenda pe care copiii o adora, pentru ca primesc jucarii, hainute, dulciuri ... legenda care nu se stie daca este reala sau nu, tot ce e posibil sa fie reala
...
Cred ca e important sa intelegem ca Sfantul Nicolae nu e o legenda. E o persoana adevarata, care a existat si exista si care acum ne ajuta din Rai
Vechi 21.12.2011, 10:59:34
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Sincer, crezi ca aceste tipologii reprezinta modelul crestin la care se refera Scriptura in
" Lăsați copii să vină la Mine și nu-i opriți, căci împărăția lui Dumnezeu este a unora ca aceștia.
Adevarat grăiesc vouă: Cine nu va primi împărăția lui Dumnezeu ca un prunc nu va intra în ea."

La ce se refera Mantuitorul?
La smerenie si ascultare!

Nu la spiritul ludic!

Alt citat:
" Fraților, nu fiți copii la minte. Fiți copii când e vorba de răutate. La minte însă, fiți desăvârșiți." (I Corinteni)

Da, sigur ca Mantuitorul are in vedere un anumit mesaj, centrat pe virtutile crestine. Desigur, nu intra indoiala aici.
Totusi, ca sa raspund la intrebarea ta, eu cred ca Domnul nu ii iubeste pe corintenii adulti care sunt prin necredinta copii la minte, mofturosi si pofticiosi foc, in schimb ii iubeste pe copii asa cum sunt, cu tot cu spirit ludic, specific copiilor sanatosi din toata lumea si din toate timpurile si, daca nu ar fi acest spirit ludic ingaduit de Domnul, cred ca in Rai copiii ar muri de plictiseala, ar casca, s-ar batai nervosi, ar plange - in genere ar face cam tot ce fac copiii ai caror parinti bolnavi si-au omorat copilul dinlauntru lor inchipuindu-si astfel ca sunt pe placul Domnului (un dumnezeu al lor mereu mohorat, incruntat, crispat si constipat).
Si mai cred ceva, fantezia mea: in Imparatie copiii au multi brazi cu multe jucarii si e multa risipa acolo, multa de tot... toti au tot ce le pofteste inima, pur si simplu pentru ca sunt acasa la Tata, in inima cea mai iubitoare si mai bogata, care nu poate refuza copiilor nici jocul si nici darurile. Mai ales de Craciun.
Ei, ce sa facem daca Dumnezeu ii rasfata pe copii si Se coboara la mintea lor!
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie, Doamne!
Reply With Quote
Vechi 21.12.2011, 11:00:38
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Implicit

<< Cred ca e important sa intelegem ca Sfantul Nicolae nu e o legenda. E o persoana adevarata, care a existat si exista si care acum ne ajuta din Rai >>

da eu ma refeream la Mosul ... care vine si aduce cadouri in ghetute, sau o varguta la copiii obraznici ... cred ca stie toata lumea ca Sfantul Nicolae a existat pe pamant iar acu e in ceruri si ne ajuta ...

Last edited by Mirela0110; 21.12.2011 at 11:02:58.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine este aproapele meu? luminitarodina Despre Biserica Ortodoxa in general 30 27.07.2016 11:28:12
cine din voi este in Bruxelles? TIBS Generalitati 9 17.06.2010 00:27:49
cine este din iasi? bogdan_222 Calugarul 0 14.05.2010 13:22:05
Cine este responsabil? eclat_de_lune Generalitati 1 07.11.2009 14:57:06
Cine este cel mai puternic om? amatyyy Teologie si Stiinta 29 16.09.2009 13:49:04