![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu ce pietre am dat? |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Mos Craciun si Thor: exista opinii potrivit carora reprezentarea actuala a lui Mos Craciun isi are originea in cultul zeului nordic Thor.
Acesta era imbracat in rosu, avea ca element focul, cobora pe cos, aducea cadouri copiilor, facea Ho-Ho-Ho (nu sunt experta in mitologie, am citit pe net ca Thor se exprima astfel), zbura in caruta trasa de doua capre etc.. O cautare google Santa Claus and Thor aduce multe informatii. (Thor a fost asimilat lui satan din multe motive, nu detaliez acum) Last edited by anna21; 19.12.2011 at 10:07:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Un articol bun:
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...ziarul-lumina/ |
|
|||
|
|||
![]()
Pai asta este problema: nu gasesc simboluri cu care sa rezonez sau cu care sa ma identific nici in Mos Carciun, nici in brad.
In mod particular "Mos Craciun" este injust, nedrept in distribuirea cadourilor. Povestea cu copiii cuminti (din perspectiva copilului) nu tine. Darnicia mosului este in acord cu buzunarul parintelui. Mi s-ar parea mai firesc sa-i spun copilului ca familia ii face cadouri cu ocazia nasterii Domnului. Altfel Mos Craciun pune in umbra semnificatia crestina a sarbatorii. Am multi vecini evrei. Toti au facut bradul si fac cadouri copiilor de.. Craciun. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Protestantul Luther a fost cel care a introdus acest obicei necrestin al impodobirii bradului.
|
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut numeroase biserici in care preotul paroh si credinciosii imbodobesc bradul de Craciun. De asemenea, exista si biserici unde in ziua Nasterii Domnului, dupa Sfanta Liturghie, "Mosul" ii bucura cu daruri pe copiii prezenti, cuminti sau mai putin cuminti.
Nu cred ca prin aceste gesturi se comite un sacrilegiu, ci, din contra, se arata o "crestinare" a lor. E drept, in societatea secularizata de astazi, este necesara o reevaluare a acestora, spre nu fi vazute in continuare drept simboluri prin excelenta ale Craciunului, spre a nu ne reduce doar la ele. Astfel de traditii nu dau un continut mai bogat vietii Bisericii si nici nu o saracesc. Dar, cu siguranta, ele insele dobandesc o mai mare bogatie si insemnatate in Biserica. Last edited by Marius22; 19.12.2011 at 12:08:50. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine este aproapele meu? | luminitarodina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 27.07.2016 11:28:12 |
cine din voi este in Bruxelles? | TIBS | Generalitati | 9 | 17.06.2010 00:27:49 |
cine este din iasi? | bogdan_222 | Calugarul | 0 | 14.05.2010 13:22:05 |
Cine este responsabil? | eclat_de_lune | Generalitati | 1 | 07.11.2009 14:57:06 |
Cine este cel mai puternic om? | amatyyy | Teologie si Stiinta | 29 | 16.09.2009 13:49:04 |
|