![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Frate Cristi,nu merge in ortodoxie cu "se spune". Ce-i asta? |
|
||||
|
||||
![]()
Frate Raul , eu cam stiu ce merge si ce nu merge in ORTODOXIE , si tocmai de aceea am spus " se spune " , deci nu ti-am varat informatia pe gat , ci ti-am transmis o simpla informare , nu o confirmare !
Sarbatori fericite !
|
||||
|
||||
![]()
Ok. Insa in a cerut nimeni ipoteze si pareri,e plin topicul de asa ceva. Ceva oficial se poate? Eu am intrebat pe un monah cu privire la asta... si mi s-a spus ca e o traditie occidentale,NU are nicio legatura cu crestinismul. Poate sunteti voi mai intelepti,imi cer iertare atunci.
Doamne-ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mă pregăteam să scriu câte ceva despre botanicile enipostaziate din iconologie dar se pare că unii au impresia că sunt mari ”ortodocți” ignorând icoana, ceea ce mă face să cred că discuția asta n-are niciun sens.
|
||||
|
||||
![]()
Nu am incoana cu Nasterea Domnului. Ce vroiai,sa te mint??
In fine,si tu gasesti in vreo icoana legatura dintre brad si ortodoxie? Arata-mi si mie icoana aia. |
|
|||
|
|||
![]()
Privește cu atenție icoana din atașament.
|
|||
|
|||
![]()
Mihail, nu abandona gândul ăsta. Va fi de folos celor interesați.
|
|
||||
|
||||
![]()
Am privit-o. Vad o pestera,adica locul nasterii lui Hristos. Insa tot nu am prieput cu ce argumenteaza legatura brad - crestinism.
Nu inteleg nici ce ti se pare tie iesit din comun la icoana. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci și tu ai văzut în icoana Nașterii o poză a evenimentului, precum văd și penticostalii, budhiștii sau chiar și catolicii (ultimii propun chiar versiuni mai realiste, apropiate de literă).
|
||||
|
||||
![]()
Suprapune mental peste icoana, imaginea bradului cu ieslea nasterii Domnului refacuta sub el.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine este aproapele meu? | luminitarodina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 27.07.2016 11:28:12 |
cine din voi este in Bruxelles? | TIBS | Generalitati | 9 | 17.06.2010 00:27:49 |
cine este din iasi? | bogdan_222 | Calugarul | 0 | 14.05.2010 13:22:05 |
Cine este responsabil? | eclat_de_lune | Generalitati | 1 | 07.11.2009 14:57:06 |
Cine este cel mai puternic om? | amatyyy | Teologie si Stiinta | 29 | 16.09.2009 13:49:04 |
|