Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2011, 11:03:35
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Desigur,cand nu mai exista argumente se ajunge inevitabil si la nedoritul"pt ca asa vreau eu!".
Deci nu este simbol crestin,nu are legatura cu Nasterea Domnului,nici traditie exclusiv romaneasca nu este,ce mai ramane?
Fac brad pt ca asa vreau eu!

Bun,cel putin am ajuns la un numitor comun!Tot este ceva!

Ar fi interesant sa intrebam niste copii ce sarbatoresc ei de Craciun,iar raspunsurile v-ar pune de ganduri.Unii sarbatoresc impodobirea unui brad iar altii asteapta un mos pe cos,cu multe pachete.Nu multi iti vor spune despre adevaratul motiv de sarbatoare.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 21.12.2011, 11:05:57
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Desigur,cand nu mai exista argumente se ajunge inevitabil si la nedoritul"pt ca asa vreau eu!".
Deci nu este simbol crestin,nu are legatura cu Nasterea Domnului,nici traditie exclusiv romaneasca nu este,ce mai ramane?
... marketing
Reply With Quote
Vechi 21.12.2011, 11:09:36
catalin_ catalin_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AnnaKarenina90 Vezi mesajul
Credeam ca discutam despre "craciun", din punct de vedere etimologic si atat. Mi-ati pus o intrebare, v-am raspuns. Despre "inventii dracesti" nu ma intereseaza sa discut si sunt absolut convinsa ca nu v-ar face placere nici dvs si nici lui Calin21 sa va povestesc despre cum aceasta data de 25 decembrie ca data a nasterii lui Iisus e tot o inventie, fara niciun suport real.
data acestei sarbatori a fost stabilita de Sfintii Parinti , madulare vii ale Bisericii care este dupa cum stiti infailibila , aceiasi Parinti care au stabilit cum sarbatorim si Pastele si toate sarbatorile in biserica ortodoxa, bazandu-se si pe Sfanta Traditie. A cauta date calendaristice in Sfanta Scriptura este specific sectantilor care interpreteaza ad-literam si pierd Duhul . Nu cautam adresa si CNP-ul Domnului care este necuprins ci il cautam pe El intr-un mod personal. Bucuria Craciunului se traieste nu se puncteaza pe calendar. Dupa bucuria traita in aceste sarbatori (mai ales in copilarie) pot sa spun cu mana pe inima ca atunci s-a nascut Iisus.
Reply With Quote
Vechi 21.12.2011, 11:10:09
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
... marketing
Culmea este ca nu polemizam cu manageri ai caror companii vand brazi si ornamente de Craciun ci cu"clientela"!!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 21.12.2011, 11:14:36
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Anna21, daca aia a fost tot ce ai inteles din ce am scris, atunci te compatimesc. Valabil si pentru Raoul.Dumnezeu sa va ajute si sa ne ajute la toti!
Nu inteleg de ce ai tonul asta condescendent cu acesti colegi de forum?
Ce pare ca iti sunt inferiori intelectual?
Sau poate nu am inteles eu...ca daca am inteles,nu este chiar placut!
Reply With Quote
Vechi 21.12.2011, 11:21:47
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Fac brad pt ca asa vreau eu!

Bun,cel putin am ajuns la un numitor comun!Tot este ceva!

Ar fi interesant sa intrebam niste copii ce sarbatoresc ei de Craciun,iar raspunsurile v-ar pune de ganduri.Unii sarbatoresc impodobirea unui brad iar altii asteapta un mos pe cos,cu multe pachete.Nu multi iti vor spune despre adevaratul motiv de sarbatoare.
Vezi, asta e adevarata problema. Ca transformam mosul sau bradul in elementul central, si nu pe Hristos!
Aici lucrurile devin grave. Dar cata vreme bradul e doar o anexa...
Sunt si copilasi care iti descriu in detaliu scena Nasterii, precum si replicile dreptului Iosif si ale Fecioarei Maria.
Sunt copii care in joaca reconstituiesc scena Nasterii Mantuitorului.
Vechi 21.12.2011, 14:07:51
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Cea mai mare pierdere in viata mi se pare tocmai sa renunti la acea farama de copilarie, acea care te sensibilizeaza,te face sa vezi lucrurile mai simplu si sa intelegi cat de minunata e lumea cu tot ce e in ea.
De unde atata sensibilizare? Intr-adevar,si eu mi-amintesc cu drag de copilarie,dar acum m-am facut mare. Ce propui,sa-mi plang vesnic de mila ca nu mai am 5 ani?

Citat:
Raul, nu impodobi bradul.
Nimeni nu ti-o cere.
Dar ar fi tare bine sa sa participi la Sfanta Liturghie a Nasterii Domnului, si cel mai bine e sa ne pregatim ptr aceasta sarbatoare spovediti si impartasiti!
Si de ce banuiesti ca nu as face sau nu as fi facut asta?? Ai o parere cam proasta despre mine

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Eu imi amintesc ca un singur lucru ma facea fericita in copilarie: TIMPUL petrecut cu parintii.
Nu brad, nu jucarii, nu dulciuri.
Deacord!

Citat:
Tu stii ca nici copilul meu de 7 ani nu mai e impresionat de brad? Nu-l intereseaza. (copilul mi-a zis ca bradul este o risipa! Ca ii pare rau de pomii taiati. Ca multi pomi inseamna aer de calitate etc.)
Felicitari fiului tau. La el chiar se vede ca e un suflet nevinovat si mai mult,ne uimeste cu intelepciunea sa,in ciuda varstei fragede. Daca ar gandi la fel si oamenii maturi...

Citat:
Dar il intereseaza legatura intre brad si Hristos!

Care este legatura intre brad si Hristos?
Pai... niciuna! Nimeni nu raspunde la asta.

Citat:
Copilaria e legata de imparatia cerurilor, datorita curatiei copiiilor. Iar printre bucuriile copilariei se numara si bradul.
Poti sa-i impuni copilului ideile tale si sa il privezi de brad. Dar il ranesti.
Pentru copii intr-adevar,bradul are o insemnatate aparte! Dar pentru mine?? Ce sa mai insemne? Ti-am spus,cand oi avea nevasta si copii o sa impodobesc si eu un pom,recunosc.

PS ce varsta au copiii tai? Banuiesc ca sunt mici. Sunt curios dupa ce vor depasi 10-11 ani daca vei mai vedea in ochii lor aceeasi bucurie pe care o gasesti acuma! Poate nu o sa ne mai citim atunci,insa adreseaza-ti intrebarea tie,si raspunde-ti cat poti de dincer! Ai sa-ti amintesi de mine

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Anna21, daca aia a fost tot ce ai inteles din ce am scris, atunci te compatimesc. Valabil si pentru Raoul.Dumnezeu sa va ajute si sa ne ajute la toti!
Scuze,dar tot nu mi-ai spus care e legatura intre brad si crestinism

Citat:
...
Cred ca e important sa intelegem ca Sfantul Nicolae nu e o legenda. E o persoana adevarata, care a existat si exista si care acum ne ajuta din Rai
Perfect deacord cu tine! Dar legatura sa cu bradul care e?
Reply With Quote
Vechi 21.12.2011, 14:18:17
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Raoul și divizia americană pietisto-ecologistă, întrebare: Ce rol are muntele în icoana Nașterii, că cele două evanghelii care furnizează suportul textual al evenimentului nu pomenesc de niciun munte, cu atât mai puțin relieful Palestinei?
Vechi 21.12.2011, 14:29:57
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul

Scuze,dar tot nu mi-ai spus care e legatura intre brad si crestinism

Se spune despre brad că este un pom al vieții datorită faptului că el rămâne verde tot timpul, simbolizându-l, astfel, pe Hristos, veșnic viu.
Despre obiceiul bradului de Crăciun nu se știe exact de unde a luat naștere. Se bănuiește că pomul de Crăciun ar fi apărut pentru prima dată la popoarele germanice, iar cu timpul acest obicei a intrat și în tradiția creștină.
În România bradul de Crăciun a fost împodobit pentru prima dată în palatul regelui Carol I de Hohenzollern, în anul 1866, iar de atunci românii au preluat această tradiție.
Vechi 21.12.2011, 14:37:05
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Iata si parerea adminului intr un articol publicat pe site , putin cam radical dar nu lipsit de adevar .
Hai sa-l citim :

"Pentru Dumnezeu exista doar timpul prezent. Astazi, este numele timpului lui Dumnezeu, marturisea parintele Galeriu. Asa ca nu e cazul sa socotim ca avem parte de o greseala atunci cand auzim in Biserica, dupa mai bine de 2000 de ani de la nasterea Mantuitorului in Betleem, cantandu-se "Fecioara astazi pe Cel mai presus de fiinta naste". Suntem chemati de Biserica sa traim "vremea aceea".
E bine sa nu uitam niciodata ca in fiecare luna decembrie, nu ne amintim de ceva ce s-a petrecut candva. Fiul lui Dumnezeu Se naste tainic si in zilele noastre, motiv pentru care suntem datori sa traim prin cuvantul "astazi". Ingerul le-a vestit pastorilor: "Astazi vi S-a nascut Mantuitor, Hristos Domnul". Iar credinciosii canta: "Astazi S-a nascut Hristos, Mesia chip luminos" sau "O, ce veste minunata in Betleem ni se arata, ca astazi S-a nascut Cel fara de inceput". In Biserica, Nasterea Domnului se petrece si acum si se va peterece mereu, pentru ca evenimentele dumnezeiesti s-au petrecut intr-un astazi al lui Dumnezeu, sunt ale vesniciei.
Din nefericire, omul modern a pierdut semnificatia prezentului, nu se mai gandeste ca Hristos Se naste, si asta pentru ca nu mai traieste si in Biserica unde se canta: "Hristos Se naste slaviti-L, Hristos din ceruri intampinati-L".
Si in lipsa prezentului da frau liber imaginatiei. Si asa se ajunge ca bradul, renii, ofertele comerciale sa fie cele care marcheaza sarbatoarea Craciunului. E bine sa nu ne lasam purtati de cei ce rezuma Craciunul la taierea porcului, la a umple cosul cu diverse produse sau la cat de luminat este orasul.
E timpul sa luam aminte ca Fecioara Maria cauta si acum un loc in care sa-L nasca pe Hristos. Parintele Staniloae marturisea ca atunci cand Tatal L-a trimis pe Fiul la plinirea vremii, I-a spus: "Mergi si mantuieste-Ti fratii! Dezvaluie-le chipul. Chipul Tau sa se arate in ei". Acesta este sensul intruparii Domnului - sa scoata la lumina chipul Lui in noi, chip dupa care am fost creati. Si aceasta cauta si acum Maica Domnului prin umblarea ei tainica in lume - sa-L nasca pe Hristos in noi. Sa ne oferim si noi spre a-I fi salas. Asa vom intelege mai bine stihurile colindului: "Astazi s’a nascut /Cel far’ de’nceput"."
Adrian Cocosila
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine este aproapele meu? luminitarodina Despre Biserica Ortodoxa in general 30 27.07.2016 11:28:12
cine din voi este in Bruxelles? TIBS Generalitati 9 17.06.2010 00:27:49
cine este din iasi? bogdan_222 Calugarul 0 14.05.2010 13:22:05
Cine este responsabil? eclat_de_lune Generalitati 1 07.11.2009 14:57:06
Cine este cel mai puternic om? amatyyy Teologie si Stiinta 29 16.09.2009 13:49:04