![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||||||||||||||
|
|||||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Ba dimpotriva, cat de patetici sunt unii cand invoca ratiunea si ajung sa se scufunde in rationamente bazate tot pe crezuri subiective si logica stupida, crezand ca de fapt infiereaza subiectivismul si irationalul.. Doamne, sunt asa de amuzanti..cred ca pe undeva si Dumnezeu "zambeste" cand ii "aude". [quote] Daca incerci sa iti justifici afirmatiile cu faptul ca Hitler sau Stalin erau atei, eu zic sa te mai gindesti. [/qote] Ce faci acum, muti in locul meu? Nu, n-am de gand asta. Nici nu e nevoie, roadele statului laic se vad deja destul de clar in intreaga lume. Coruptie, minciuna, dictatura, ipocrizie, impunerea cu forta a unui sistem de valori in numele echitatii si egalitatii sociale si a superioritatii politice, "democratia" statului laic nu e diferita in esenta fata de comunismul "materialist-stiintific". Citat:
Reformeaza sistemul de inchisori din lume, bazate pe principiul pedepsirii individului, nu-ti pierde timpul incercand sa-ti explici crezul celor care cred in altceva decat tine. Citat:
Desigur, pentru satisfactie, ceea ce arata cam care e natura omului fara Dumnezeu. Citat:
Citat:
Daca interesul sau este gresit (de ex. banul) sau inteles prost (mantuirea obtinuta in schimbul unor actiuni imorale), tot ceea ce face este prost. Citat:
Te-ai razgandit intre timp? Citat:
Prin natura sa, omul fara Dumnezeu este hedonist, si daca este sa aleaga intre a-si atinge scopul greu, dificil dar respectand bine sau repede, usor prin rau, va alege raul. [quote] Desigur ca nu inseamna. Dar asta nu inseamna ca nu as putea avea. [/quot] Sigur ca poti. Teoretic, esti predestinat pentru mantuire. Dar poti (si dovedesti asta) ca poti sa-ti invingi destinul. Bravo tie. ![]() Citat:
Citat:
Dar nu poti cere unui ateu sa gandeasca in astfel de termeni, el va judeca relativ, in functie de imprejurari. Daca pentru familie este convenabil ca el sa moara, trebuie sa moara si asta e cel mai drept, bun, moral, lucru posibil si asa se va intampla. Si binenteles, familia are si primul si ultimul cuvant. Daca pentru doctorii care castiga bani din transplaturi si cei care sunt pe moarte dar au bani sa faca rost de organe legal sau nu, e mai bine ca cineva sa moara, ca ei sa traiasca, atunci cel mai moral lucru este ca acei oameni sa fie folositi ca piese de schimb, atunci regulile jocului se schimba, reperele moralitatii la fel, si familia nu mai are nici un cuvant de spus. Iata ce inseamna "moralismul" statului laic, a gandirii atee. Citat:
Citat:
Mai nou, se incearca eliminarea acestei perioade si asa ajungem treptat la infanticid si de ce nu, la obiceiul spartan de a ucide copilul cu defecte fizice. Dar stai, ca asta se practica deja, numai ca noi suntem mai destepti si mai umanisti, il ucidem inca din pantece daca diverse investigatii medicale arata ca s-ar putea sa fie o problema cu el. Dupa cum vezi domnul meu, morala societatii laice (atee) este doar o masca. Citat:
Citat:
Insa eu cred ca dumneata iti pui problema existentei calutului roz, in ciuda aparentelor si o sa te bantuie pana in ultima clipa a vietii si probabil atunci mai mult decat oricand, indiferent ce raspunsuri in genul celor de pe aici ai sa-ti pregatesti pana atunci. Citat:
Pentru lucruri (idei preconcepute) care n-au legatura cu realitatea, chiar nu exista dovezi. ![]() |
Tags |
morala |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 12:02:33 |
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 00:37:34 |
Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 00:45:33 |
Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 07:21:11 |
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 18:44:22 |
|