![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
A specificat cineva in NT sa nu se mai urmeze vechile legi?
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, sigur, conciliul de la Ierusalim (Faptele Apostolilor 15 parca) de exemplu. Si sf. Pavel in epistole. Legea veche este depasita de Legea noua.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
As dori un raspuns sincer de la tine, daca ti se pare ca legile VT erau bune pentru acea vreme. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Deci am invatat asa, dar cand citesc anumite lucruri si pe mine ma deranjeaza si imi este greu sa le inteleg rostul. Ar trebui sa raspunda aici cineva care chiar se pricepe mai bine la VT. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce te face sa crezi ca Dzeu a nimerit-o de data asta? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Evident, joaca si ratiunea un rol. Crestinismul nu are legi depasite de istorie si provenind dintr-o intelegere partiala, dupa parerea mea. Eu in vad ca o implinire si o trambulina spre cer. Crestinismul nu este o religie a Legii, mai trebuie precizat. Deci nu este vorba de 'noile legi', ci de 'legea' dragostei manifestata in toate. Dar evident, nu se poate demonstra. Nici nu pretind! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Morala crestina nu e cu nimic mai presus de morala musulmana sau atee. Toate sistemele morale sint in schimbare si reflecta viziunea despre lume a unui grup social. Dar morala atee are un atu: poate fi un numitor comun pentru toate celelalte, in primul rind pentru ca aceasta se bazeaza pe cauzele naturale pentru care a aparut morala si altruismul reciproc. Bineinteles, doar pentru religiile care isi doresc ca lucrurile sa mearga mai bine pe lumea aceasta. |
![]() |
Tags |
morala |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 12:02:33 |
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 00:37:34 |
Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 00:45:33 |
Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 07:21:11 |
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 18:44:22 |
|