Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.05.2009, 14:40:53
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Poti sa ne zici unde? Eu n-am mai auzit de ea.
Un copil de parte bărbătească netăiat împrejur în carnea prepuțului lui, să fie nimicit din mijlocul neamului său: a călcat legământul Meu

Dar nu are importanta, sint atitea alte legi si tolerante cu care nu am fi de acord azi
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 14:43:41
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sia Vezi mesajul
Pai ,ar fi trebuit sa fie indeplinite de cei pt care au fost scrise.
Nu am eu intelepciunea necesara sa-L inteleg TOTAL pe Dumnezeu . Daca le-a dat Legea a stiut EL de ce !
Ca ei nu au indeplinit-o ...asa e alta treaba. SI PTR CA N-AU INDEPLINIT-O TATAL L-A TRIMIS PE HRISTOS.
Si daca o indeplineau nu il trimitea, sa inteleg.
Inteleg ca nu ai intelepciunea sa il intelegi total pe Dzeu.
Dar macar putin, il intelegi?
Intelegi de ce a dat legile din VT?
Pe care astazi nici prin gind nu ti-ar da sa le urmezi, chiar daca nu ti s-a spus explicit sa nu o faci? Din contra, Hristos spune sa te tii si de legile din VT.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 14:46:24
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Intelegi de ce a dat legile din VT?
Pe care astazi nici prin gind nu ti-ar da sa le urmezi, chiar daca nu ti s-a spus explicit sa nu o faci? Din contra, Hristos spune sa te tii si de legile din VT.
Cum adica ne cere? nici vorba. Ai citit Faptele Apostolilor? Dar epistolele sfantului Pavel?
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 14:47:19
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MadalinaM Vezi mesajul
Cel mai moral dintre cei trei este un om simplu de la tara, pe care nu-l cunosc decat consatenii, care nu are scoli lumesti dar are scoli duhovnicesti, care nu face fapte bune doar pt rating, care-si castiga painea cu sudoarea fruntii si-si creste copiii in frica de Dumnezeu, care intelege ca are o natura limitatata si nu se pierde in filosofii mai inalte decat puterea lui. Nu trebuie sa te cheme Bill Gates ca sa fii moral, trebuie sa fii doar OM! Si nu ma refer la om in sens biologic ci la om in sens duhovnicesc!
Iarasi raspundeti pe linga.
Te-am rugat sa-mi spui cine este mai moral dintre cei trei, nu despre vreun satean anonim.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 14:47:43
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Un copil de parte bărbătească netăiat împrejur în carnea prepuțului lui, să fie nimicit din mijlocul neamului său: a călcat legământul Meu

Dar nu are importanta, sint atitea alte legi si tolerante cu care nu am fi de acord azi
Unde anume spune asta?
Daca asa este, banuiesc ca este vorba de un moment anume in care era foarte important pentru evrei sa se deosebeasca de neamurile idolatre din jur. Nu trebuie luat absolut. Si oricum nu este vorba decat de copiii evreilor.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 14:48:45
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Cum adica ne cere? nici vorba. Ai citit Faptele Apostolilor? Dar epistolele sfantului Pavel?
A specificat cineva in NT sa nu se mai urmeze vechile legi?
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 14:50:59
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
A specificat cineva in NT sa nu se mai urmeze vechile legi?
Da, sigur, conciliul de la Ierusalim (Faptele Apostolilor 15 parca) de exemplu. Si sf. Pavel in epistole. Legea veche este depasita de Legea noua.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 14:52:04
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Unde anume spune asta?
Daca asa este, banuiesc ca este vorba de un moment anume in care era foarte important pentru evrei sa se deosebeasca de neamurile idolatre din jur. Nu trebuie luat absolut. Si oricum nu este vorba decat de copiii evreilor.
De unde stii ce trebuie luat absolut si ce nu?
In acelasi act al genezei (17), Dzeu nu numai ca nu ii spune ca nu e bine sa tii robi, chiar il indeamna ce sa faca cu ei, si ii imparte in categorii, tinuti in casa si cumparati cu bani. De ce nu i-a spus ca sclavia nu e buna?
Sau e buna?
Unde scrie ca sclavia nu e buna?
Atunci era buna si acum nu este?
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 14:55:18
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Da, sigur, conciliul de la Ierusalim (Faptele Apostolilor 15 parca) de exemplu. Si sf. Pavel in epistole. Legea veche este depasita de Legea noua.
Nu, eu te-am rugat sa-mi spui daca scrie in NT ceva de genul asta.

As dori un raspuns sincer de la tine, daca ti se pare ca legile VT erau bune pentru acea vreme.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 15:00:04
MadalinaM MadalinaM is offline
Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Implicit

Citat:
Iarasi raspundeti pe linga.
Te-am rugat sa-mi spui cine este mai moral dintre cei trei, nu despre vreun satean anonim.
Ba am raspuns, nu evident :D, dar am raspuns. Mai moral dintre cei trei este cel care este OM. Si care este om? Pai : 1. noi toti suntem limitati, deci nu putem sa ne credem mai mari decat ceilalti pentru ca nu suntem.
2. nu noi judecam, ci Domnul, iar in caz ca te intrebi daca exista o putere mai mare, un Dumnezeu, nu tb decat sa te uiti in jur si ai sa vezi ca exista si sa vezi ca judecatile Lui sunt mai drepte decat ale noastre.
3. ca sa fiu on-topic, morala atee este, din punctul meu de vedere, rece, pentru ca nu este incarcata de iubirea pe care Dumnezeu a lasat-o oamenilor. Si ei iubesc, dar cu o iubire fireasca, o iubire care nu are acel ceva pe care il vezi la marii OAMENI imbunatatiti, ori iubirea pe care ne-o da Domnul inseamna jertfa, rabdare, nadejde, suferinta, credinta. Nu cred ca vreun ateu da dovada de toate acestea. Iar, la urma urmei, ateu inseamna om fara Dumnezeu, ori nu poti spune ca nu au si ei o credinta, credinta lor este aceea ca nu cred :D, deci tot sunt fiinte religioase, o alta caracteristica pusa in noi de Domnul.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
morala

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lipsa de Dumnezeu in viata morala Decebal Morala Crestina 9 06.08.2013 12:02:33
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. georgeval Generalitati 20 15.02.2012 00:37:34
Morala Crestina - importanta ei iRoDiOn Morala Crestina 8 28.09.2011 00:45:33
Bioetica, familia si morala crestina corneliamate Intrebari utilizatori 10 31.05.2011 07:21:11
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor NagyAttilaPuli Intrebari utilizatori 8 04.07.2010 18:44:22