![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Un copil de parte bărbătească netăiat împrejur în carnea prepuțului lui, să fie nimicit din mijlocul neamului său: a călcat legământul Meu
Dar nu are importanta, sint atitea alte legi si tolerante cu care nu am fi de acord azi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inteleg ca nu ai intelepciunea sa il intelegi total pe Dzeu. Dar macar putin, il intelegi? Intelegi de ce a dat legile din VT? Pe care astazi nici prin gind nu ti-ar da sa le urmezi, chiar daca nu ti s-a spus explicit sa nu o faci? Din contra, Hristos spune sa te tii si de legile din VT. |
|
|||
|
|||
![]()
Cum adica ne cere? nici vorba. Ai citit Faptele Apostolilor? Dar epistolele sfantului Pavel?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te-am rugat sa-mi spui cine este mai moral dintre cei trei, nu despre vreun satean anonim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca asa este, banuiesc ca este vorba de un moment anume in care era foarte important pentru evrei sa se deosebeasca de neamurile idolatre din jur. Nu trebuie luat absolut. Si oricum nu este vorba decat de copiii evreilor. |
|
|||
|
|||
![]()
A specificat cineva in NT sa nu se mai urmeze vechile legi?
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, sigur, conciliul de la Ierusalim (Faptele Apostolilor 15 parca) de exemplu. Si sf. Pavel in epistole. Legea veche este depasita de Legea noua.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In acelasi act al genezei (17), Dzeu nu numai ca nu ii spune ca nu e bine sa tii robi, chiar il indeamna ce sa faca cu ei, si ii imparte in categorii, tinuti in casa si cumparati cu bani. De ce nu i-a spus ca sclavia nu e buna? Sau e buna? Unde scrie ca sclavia nu e buna? Atunci era buna si acum nu este? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
As dori un raspuns sincer de la tine, daca ti se pare ca legile VT erau bune pentru acea vreme. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. nu noi judecam, ci Domnul, iar in caz ca te intrebi daca exista o putere mai mare, un Dumnezeu, nu tb decat sa te uiti in jur si ai sa vezi ca exista si sa vezi ca judecatile Lui sunt mai drepte decat ale noastre. 3. ca sa fiu on-topic, morala atee este, din punctul meu de vedere, rece, pentru ca nu este incarcata de iubirea pe care Dumnezeu a lasat-o oamenilor. Si ei iubesc, dar cu o iubire fireasca, o iubire care nu are acel ceva pe care il vezi la marii OAMENI imbunatatiti, ori iubirea pe care ne-o da Domnul inseamna jertfa, rabdare, nadejde, suferinta, credinta. Nu cred ca vreun ateu da dovada de toate acestea. Iar, la urma urmei, ateu inseamna om fara Dumnezeu, ori nu poti spune ca nu au si ei o credinta, credinta lor este aceea ca nu cred :D, deci tot sunt fiinte religioase, o alta caracteristica pusa in noi de Domnul. |
![]() |
Tags |
morala |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 12:02:33 |
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 00:37:34 |
Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 00:45:33 |
Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 07:21:11 |
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 18:44:22 |
|