Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.05.2009, 14:24:15
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Daca oamenii erau in stare sa indeplineasca toate legile inscrise in VT, mai era nevoie sa vina Hristos?
Da, mai era nevoie sa vina.
VT a fost scris pentru poporul ales al lui Dumnezeu ,a lui Israel ( noi putem spune ca Dumnezeu i-a ales ptr a ne descoperi si noua Planul SAU ptr intreaga omenire.)
Da ,mai era nevoie sa vina Hristos , ptr mine si..daca nu te superi ,poate si ptr tine.

IOAN10:16
Am si alte oi ,care nu sunt din staulul acesta . Si pe acelea trebuie sa le aduc ,si vor asculta glasul Meu si va fi o turma si un pastor.

cu toata seriozitatea spune-mi daca gresesc . Unde si ce .
Vechi 22.05.2009, 14:28:34
vi_alex vi_alex is offline
Banned

Data înregistrării: 12.05.2009
Implicit

Întrebare: Ce e creștinismul?
Răspuns: Este convingerea că un zombie evreu de 2000 de ani te poate face să trăiești veșnic dacă îi consumi simbolic carnea și îi comunici telepatic faptul că îl accepți ca stăpân, astfel încât să poată îndepărta din sufletul tău forțele Răului prezente în oameni din cauză că o femeie fabricată dintr-o coastă a fost convinsă de un șarpe vorbitor să mănânce un măr dintr-un pom magic aflat în Țara Minunilor.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 14:30:06
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sia Vezi mesajul
Da, mai era nevoie sa vina.
VT a fost scris pentru poporul ales al lui Dumnezeu ,a lui Israel ( noi putem spune ca Dumnezeu i-a ales ptr a ne descoperi si noua Planul SAU ptr intreaga omenire.)
Da ,mai era nevoie sa vina Hristos , ptr mine si..daca nu te superi ,poate si ptr tine.

IOAN10:16
Am si alte oi ,care nu sunt din staulul acesta . Si pe acelea trebuie sa le aduc ,si vor asculta glasul Meu si va fi o turma si un pastor.

cu toata seriozitatea spune-mi daca gresesc . Unde si ce .
Eu nu zic ca gresesti sau nu.
Eu vrea sa aflu daca legile date de Dzeu in VT putea fi indeplinite ad-literam de niste oameni care credeau in ele si si-ar fi dorit sincer sa le urmeze si unde ar fi ajuns umanitatea la anul 0.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 14:40:35
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Implicit

Pai ,ar fi trebuit sa fie indeplinite de cei pt care au fost scrise.
Nu am eu intelepciunea necesara sa-L inteleg TOTAL pe Dumnezeu . Daca le-a dat Legea a stiut EL de ce !
Ca ei nu au indeplinit-o ...asa e alta treaba. SI PTR CA N-AU INDEPLINIT-O TATAL L-A TRIMIS PE HRISTOS.
Vechi 22.05.2009, 14:43:41
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sia Vezi mesajul
Pai ,ar fi trebuit sa fie indeplinite de cei pt care au fost scrise.
Nu am eu intelepciunea necesara sa-L inteleg TOTAL pe Dumnezeu . Daca le-a dat Legea a stiut EL de ce !
Ca ei nu au indeplinit-o ...asa e alta treaba. SI PTR CA N-AU INDEPLINIT-O TATAL L-A TRIMIS PE HRISTOS.
Si daca o indeplineau nu il trimitea, sa inteleg.
Inteleg ca nu ai intelepciunea sa il intelegi total pe Dzeu.
Dar macar putin, il intelegi?
Intelegi de ce a dat legile din VT?
Pe care astazi nici prin gind nu ti-ar da sa le urmezi, chiar daca nu ti s-a spus explicit sa nu o faci? Din contra, Hristos spune sa te tii si de legile din VT.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 14:46:24
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Pe care astazi nici prin gind nu ti-ar da sa le urmezi, chiar daca nu ti s-a spus explicit sa nu o faci? Din contra, Hristos spune sa te tii si de legile din VT.
Cum adica ne cere? nici vorba. Ai citit Faptele Apostolilor? Dar epistolele sfantului Pavel?
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 14:48:45
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Cum adica ne cere? nici vorba. Ai citit Faptele Apostolilor? Dar epistolele sfantului Pavel?
A specificat cineva in NT sa nu se mai urmeze vechile legi?
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 14:50:59
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
A specificat cineva in NT sa nu se mai urmeze vechile legi?
Da, sigur, conciliul de la Ierusalim (Faptele Apostolilor 15 parca) de exemplu. Si sf. Pavel in epistole. Legea veche este depasita de Legea noua.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 18:22:46
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
[COLOR=black]Si daca o indeplineau nu il trimitea, sa inteleg.[/COLOR]
Inteleg ca nu ai intelepciunea sa il intelegi total pe Dzeu.
Dar macar putin, il intelegi?
[COLOR=#ff0000]Si daca o indeplineau nu il trimitea, sa inteleg.[/COLOR]

In primul meu raspuns am spus ca oricum L-ar fi trimis ..si ptr noi.

[COLOR=red]Intelegi de ce a dat legile din VT?[/COLOR]

LEGEA din V.T ,(care de fapt cuprinde legi morale ,legi civile ) a fost data ptr a mentine comuniunea dintre Dumnezeu si evrei , ptr ocarmuirea lor ..ca popor .Dumnezeu le-a dat cele 10 porunci care alcatuiesc legea morala , ptr a-i indeparta de pacat.. Asta am inteles eu.

[COLOR=red]Din contra, Hristos [COLOR=red]spune[/COLOR] sa te tii si de legile[/COLOR] [COLOR=red]din V.T [/COLOR]
[COLOR=black]zice ca nu a venit sa strice Legea sau prooroci ; [/COLOR][COLOR=purple]n-am venit sa stric ci sa [/COLOR][COLOR=purple]implinesc . [/COLOR][COLOR=#000000]El tot timpul ne-a spus sa pazim cele 10 [COLOR=purple]porunci[/COLOR] .Pentru ca acelea au fost scrise de [COLOR=purple]insusi[/COLOR] [COLOR=purple]Dumnezeu[/COLOR]. Primele 4 porunci stii ca se refereau la relatia cu Dumnezeu,la indatoriile fata de El..Domnul a venit Trimis de Tatal si tot ce a adus nou e de la Tatal. AICI la cele 4 n-a facut Domnul nici o schimbare.[/COLOR]
Celelalte 6 porunci cuprind indatoririle fata de aproapele.
Domnul Hristos a venit sa desavarseasca legea veche ,si asta se vede in special la acestea sase. Ex :
[COLOR=black]21.[COLOR=purple]Ați auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu ucizi";[/COLOR] iar cine va ucide, vrednic va fi de osândă.[/COLOR]
[COLOR=black]22.Eu însă vă spun vouă: Că [COLOR=purple]oricine se mânie pe fratele[/COLOR] [COLOR=purple]său[/COLOR] [COLOR=purple]vrednic[/COLOR] [COLOR=purple]va[/COLOR] [COLOR=purple]fi[/COLOR] [COLOR=purple]de[/COLOR] [COLOR=purple]osândă[/COLOR]; [/COLOR]

43.Ați auzit că s-a zis: [COLOR=purple]"Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe vrăjmașul tău". [/COLOR]
44.Iar Eu zic vouă: [COLOR=purple]Iubiți pe vrăjmașii voștri[/COLOR], binecuvântați pe cei ce vă blestemă, [COLOR=purple]faceți bine celor ce vă urăsc[/COLOR] și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc, (Matei 5 )

Deci,cu legea NOUA adusa de Domnul se desavarseste legea veche si mai mult prin jertfa LUi a adus mantuirea nu doar ptr evrei ci ptr toata omenirea..

16.Căci nu mă rușinez de [COLOR=purple]Evanghelia lui Hristos[/COLOR], pentru că [COLOR=purple]este putere a lui Dumnezeu spre mântuirea[/COLOR] a tot celui care crede, iudeului întâi, și elinului (Romani 1-16 )

Eu asta am inteles si asta cred .Acum ,spune-mi tu ce crezi ..ca sa inteleg si eu si arata-mi unde am gresit ..

Tags
morala

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lipsa de Dumnezeu in viata morala Decebal Morala Crestina 9 06.08.2013 12:02:33
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. georgeval Generalitati 20 15.02.2012 00:37:34
Morala Crestina - importanta ei iRoDiOn Morala Crestina 8 28.09.2011 00:45:33
Bioetica, familia si morala crestina corneliamate Intrebari utilizatori 10 31.05.2011 07:21:11
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor NagyAttilaPuli Intrebari utilizatori 8 04.07.2010 18:44:22