![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce te face sa crezi ca Dzeu a nimerit-o de data asta? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Evident, joaca si ratiunea un rol. Crestinismul nu are legi depasite de istorie si provenind dintr-o intelegere partiala, dupa parerea mea. Eu in vad ca o implinire si o trambulina spre cer. Crestinismul nu este o religie a Legii, mai trebuie precizat. Deci nu este vorba de 'noile legi', ci de 'legea' dragostei manifestata in toate. Dar evident, nu se poate demonstra. Nici nu pretind! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Morala crestina nu e cu nimic mai presus de morala musulmana sau atee. Toate sistemele morale sint in schimbare si reflecta viziunea despre lume a unui grup social. Dar morala atee are un atu: poate fi un numitor comun pentru toate celelalte, in primul rind pentru ca aceasta se bazeaza pe cauzele naturale pentru care a aparut morala si altruismul reciproc. Bineinteles, doar pentru religiile care isi doresc ca lucrurile sa mearga mai bine pe lumea aceasta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Islamul nu are nici el legi morale ci doar cerinta urmarii unor ritualuri absurde, patologice (cum sunt de pilda rugaciunile spuse înainte si dupa mersul la wc). Ateismul sustine ca el are o morala dezinteresata, lipsita de dorinta sau teama unei rasplati sau fagaduinte viitoare, dar aceasta e doar o îngâmfare infantila si un cult al moralei,deci o forma de religie aberanta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu pe tine te-am inteles ca ortodoxismul nu are un set de legi morale, dar nu cred ca parerea ta este impartasita de multi dintre ortodocsi. Poate nu am inteles eu bine, dar ortodoxismul nu isi spune parerea despre avort, homosexualism, despre cum sa ne comportam in societate etc? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu ti-am spus parerea mea ci învatatura Bisericii (sper sa nu gresesc). Poti citi aici ceva despre ce înseamna morala în Ortodoxie: http://www.crestinortodox.ro/morala/...i-nu-a-legilor Da, exista îndrumari ale Bisericii si reguli, dar acelea nu sunt considerate norme morale. Ca sa întelegi,gândeste-te ca Biserica nu foloseste notiunea de imoral. Tot ce este rau nu este imoral ci moarte: plata pacatului este moartea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Interesant ca il citezi pe Yanaras! Cand ortodocsii isi dau cu parerea despre un lucru si nu il aproba, ei deduc asta din niste principii de baza, nu din niste legi morale. Din pacate asta nu se respecta intotdeauna. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu vorbesc despre altruismul reciproc ca despre un concept de sine statator, nu e un altruism dublu.
Este un comportament algoritmic simplu, pe care natura il aplica cu succes. Atruismul reciproc este o forma de altruism prin care un organism transmite un beneficiu unui alt organism fara a astepta o compensatie sau rasplata imediata. Altruismul reciproc nu e neconditionat. Beneficiarul initial trebuie sa intoarca acelasi comportament cind situatia este exact inversa. Daca actul initial nu este intors de beneficiar, organismul initiator va inceta sa mai coopereze. Mai pe romaneste: iti dau acum si daca nu imi dai si tu cind voi avea eu nevoie nu iti mai dau altadata. |
|
|||
|
|||
![]()
Ei, am trait s-o aud si pe asta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Probabil ca ai si niste argumente
|
![]() |
Tags |
morala |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 12:02:33 |
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 00:37:34 |
Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 00:45:33 |
Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 07:21:11 |
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 18:44:22 |
|