![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
nu ,bineinteles ca nu.
Nu inteleg despre ce este vorba. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu, in cazul acesta inseamna ca nu avem proprietatea termenilor. De ce se vorbeste de constiinta psihologica si constiinta morala, tocmai pentru a sublinia ca in primul caz nu exista decat propriul eu, iar in cazul al II-lea raportarea la o lege morala.
|
|
|||
|
|||
![]()
De ce bineinteles ca nu? Ca sa ucizi toti barbatii necircumcisi era o lege data de Dzeu in VT.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Morala se refera la oameni, indiferent de cine credem ca este data, de mine sau de Dzeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
VT a fost scris pentru poporul ales al lui Dumnezeu ,a lui Israel ( noi putem spune ca Dumnezeu i-a ales ptr a ne descoperi si noua Planul SAU ptr intreaga omenire.) Da ,mai era nevoie sa vina Hristos , ptr mine si..daca nu te superi ,poate si ptr tine. IOAN10:16 Am si alte oi ,care nu sunt din staulul acesta . Si pe acelea trebuie sa le aduc ,si vor asculta glasul Meu si va fi o turma si un pastor. cu toata seriozitatea spune-mi daca gresesc . Unde si ce .
|
|||
|
|||
![]()
Poti sa ne zici unde? Eu n-am mai auzit de ea.
|
|
|||
|
|||
![]()
Întrebare: Ce e creștinismul?
Răspuns: Este convingerea că un zombie evreu de 2000 de ani te poate face să trăiești veșnic dacă îi consumi simbolic carnea și îi comunici telepatic faptul că îl accepți ca stăpân, astfel încât să poată îndepărta din sufletul tău forțele Răului prezente în oameni din cauză că o femeie fabricată dintr-o coastă a fost convinsă de un șarpe vorbitor să mănânce un măr dintr-un pom magic aflat în Țara Minunilor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu vrea sa aflu daca legile date de Dzeu in VT putea fi indeplinite ad-literam de niste oameni care credeau in ele si si-ar fi dorit sincer sa le urmeze si unde ar fi ajuns umanitatea la anul 0. |
|
||||
|
||||
![]()
Pai ,ar fi trebuit sa fie indeplinite de cei pt care au fost scrise.
Nu am eu intelepciunea necesara sa-L inteleg TOTAL pe Dumnezeu . Daca le-a dat Legea a stiut EL de ce ! Ca ei nu au indeplinit-o ...asa e alta treaba. SI PTR CA N-AU INDEPLINIT-O TATAL L-A TRIMIS PE HRISTOS.
|
|||
|
|||
![]()
Cel mai moral dintre cei trei este un om simplu de la tara, pe care nu-l cunosc decat consatenii, care nu are scoli lumesti dar are scoli duhovnicesti, care nu face fapte bune doar pt rating, care-si castiga painea cu sudoarea fruntii si-si creste copiii in frica de Dumnezeu, care intelege ca are o natura limitatata si nu se pierde in filosofii mai inalte decat puterea lui. Nu trebuie sa te cheme Bill Gates ca sa fii moral, trebuie sa fii doar OM! Si nu ma refer la om in sens biologic ci la om in sens duhovnicesc!
|
![]() |
Tags |
morala |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 12:02:33 |
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 00:37:34 |
Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 00:45:33 |
Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 07:21:11 |
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 18:44:22 |
|