![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. nu noi judecam, ci Domnul, iar in caz ca te intrebi daca exista o putere mai mare, un Dumnezeu, nu tb decat sa te uiti in jur si ai sa vezi ca exista si sa vezi ca judecatile Lui sunt mai drepte decat ale noastre. 3. ca sa fiu on-topic, morala atee este, din punctul meu de vedere, rece, pentru ca nu este incarcata de iubirea pe care Dumnezeu a lasat-o oamenilor. Si ei iubesc, dar cu o iubire fireasca, o iubire care nu are acel ceva pe care il vezi la marii OAMENI imbunatatiti, ori iubirea pe care ne-o da Domnul inseamna jertfa, rabdare, nadejde, suferinta, credinta. Nu cred ca vreun ateu da dovada de toate acestea. Iar, la urma urmei, ateu inseamna om fara Dumnezeu, ori nu poti spune ca nu au si ei o credinta, credinta lor este aceea ca nu cred :D, deci tot sunt fiinte religioase, o alta caracteristica pusa in noi de Domnul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca iti dai seama ca nu mi-ai raspuns la intrebare :) |
|
|||
|
|||
![]()
:) si totusi...ti-am raspuns din prima! Mai exact, mai om dintre toti este ala care face ce facea (am scris mai sus) taranul anonim, cum ii spui tu, dar nu numai atat, ba mai mult, pentru ca celor carora li s-a dat mult, mult o sa li se ceara. Concret, daca cei trei mentionati si-au crescut copiii in frica de Dumnezeu ( mai putin Maica Tereza), isi cunosc limitele, sunt smeriti, pe principiul " sa nu stie dreapta ta ce face stanga" si " fa intr-ascuns iar Tatal care vede intr-ascuns rasplateste" cat si altele pe masura talantilor, este un om moral! Stiu, te astepti sa-ti raspund nominal, nu pot si nu o voi face, ce-am spus am spus! Judeca singur daca avem dreptul sa ne punem fie si numai intrebarea "care e mai moral?"
|
![]() |
Tags |
morala |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 12:02:33 |
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 00:37:34 |
Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 00:45:33 |
Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 07:21:11 |
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 18:44:22 |
|